37 σωματεία Μαγνησίας και Σποράδων με επικαιροποιημένα στοιχεία

Στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

37 πλέον είναι τα σωματεία Μαγνησίας και Σποράδων που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τις επόμενες ημέρες πάντως ν’ αναμένεται να φέρουν αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού.

Τρεις εγγραφές-επικαιροποιήσεις καταγράφονται εντός του Αυγούστου και συγκεκριμένα μέχρι και τις 4 του μηνός. Για το άθλημα του καράτε έχει κάνει εγγραφή ο ΑΣ «Άθλησις», για το ποδόσφαιρο ο πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ της περιόδου 2021-22 Πύρασος Νέας Αγχιάλου και για το σκάκι η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.  Είτε έχουν επικαιροποιήσει είτε όχι πάντως τα στοιχεία τους, τα σωματεία Μαγνησίας και Σποράδων στο Μητρώο της ΓΓΑ φτάνουν αυτήν τη στιγμή τα 104. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μέχρι και τις 17 Αυγούστου πολλά θα πρέπει να βιαστούν.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου Ιουλίου δύο σωματεία από την πλευρά των Σποράδων ολοκλήρωσαν τη διαδικασία. Ο λόγος για δύο συλλόγους της Σκιάθου, τον Ναυτικό Όμιλο (στις 26 Ιουλίου) και τον Αθλητικό Όμιλο (στο άθλημα του ποδοσφαίρου και στις 28 Ιουλίου), ενώ απομένουν τρία ακόμη, ο ΑΟ Σκοπέλου (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ), ο ΓΣ Σκιάθου (σε μπάσκετ και βόλεϊ) και ο Παλμός Σκιάθου (δραστηριοποιείται στο Tae Kwon Do της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας).

Συνολικά, στο Μητρώο αυτήν τη στιγμή αναφέρονται σε πανθεσσαλικό επίπεδο 421 σωματεία ενώ έχουν εγγραφεί- επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2022 178 εξ αυτών. Πρόκειται για 50 από τα 150 της ΠΕ Λάρισας, 65 από τα 98 της ΠΕ Καρδίτσας (έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επικαιροποίησης) και 26 από τα 69 της ΠΕ Τρικάλων. Στο όμορο της Μαγνησίας Νομό Φθιώτιδας, από 104 σωματεία (όσα δηλαδή έχει και η Μαγνησία στο Μητρώο), 49 είναι αυτά που έχουν τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά θέματα για το 2022, 12 περισσότερα δηλαδή από τη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.