«Η συνέχιση των πρωταθλημάτων απαιτεί συλλογική συναίνεση»

Το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ετοιμάσει νομοθετική διάταξη για τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ΄ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτό επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση του Υφυπουργείου, με αφορμή και την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, που ουσιαστικά ζητά την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα να χαρακτηριστούν ως «μη γενόμενα».

Από τη στιγμή που θα τεθεί εν ισχύ αυτή η διάταξη, κάθε Διοργανώτρια Αρχή θα μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανονισμών και να αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της, με την Ελληνική Πολιτεία να έχει εποπτικό ρόλο.

Όπως σημειώνεται, οποιαδήποτε σχετική απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά και συναινετικά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ομοσπονδίες, λίγκες, αθλητές) και σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των ειδικών.

Τέλος, το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός στα αρμόδια όργανα, πραγματική διάθεση συνεργασίας και πνεύμα αλληλεγγύης, όπως επιβάλλει η πρωτοφανής συγκυρία.

Αυγενάκης: «Κάναμε ό,τι χρειαζόταν»

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού,  Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο CNN Greece τόνισε πως η κυβέρνηση με προσεκτικά βήματα προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις για να μειώσει τις οικονομικές συνέπειες από την κρίση.

Αναφορικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, σημείωσε πως έγιναν πολύ γρήγορα κάποια πράγματα, όπως η απολύμανση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η ένταξη στα μέτρα στήριξης του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων που εργάζονται στον κλάδο.

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σύσταση του φορέα «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ» στον οποίο συμμετέχουν αθλητικές προσωπικότητες και όχι μόνο, και έτσι διαδικτυακά στέλνετε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ παρέχονται και διατροφικές συμβουλές για την τόνωση του οργανισμού.

Για τα πρωταθλήματα ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως το μόνο βέβαιο είναι η παύση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Για το ποδόσφαιρο, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τονίζοντας πως βαρύνουσας σημασίας είναι η γνώμη των ειδικών.

«Προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και η ζωή», κατέληξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.