Αχ. Μπέος-Αλέξης Κούγιας: Μια σχέση αγάπης-μίσους

Bίοι παράλληλοι και αντίθετοι για Αλέξη Κούγια και Αχιλλέα Μπέο τα τελευταία χρόνια, με τους δύο άνδρες να έχουν συχνά-πυκνά κόντρες αλλά και με περιόδους νηνεμίας, σαν σχέση αγάπης-μίσους…

Τελευταίο επεισόδιο; Η προσφυγή του Δημάρχου Βόλου κατά του γνωστού ποινικολόγου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ στο πρωτοδικείο με σκοπό να απαγορευτεί στον Αλέξη Κούγια ν’ αναφέρεται στον Δήμαρχο Βόλου και στις όποιες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρει το blog «Δικογραφίες».

Ποιος ξεχνάει βέβαια τον Αλέξη Κούγια και τα περιβόητα cd του Koriopolis, με τον γνωστό ποινικολόγο να αναφέρεται στον Δήμαρχο Βόλου; Τα επεισόδια ανάμεσα στους δυο με απειλές για μηνύσεις και με… επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα.

Βέβαια, από τότε έχουν συμπληρωθεί και άλλα επεισόδια στο σίριαλ Κούγια-Μπέου…

«Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε δύο φορές επί Μπέου»

-Στο περιθώριο της παρουσίασης του προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς στις 23 Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Κούγιας είχε πει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε δυο φορές επί των ημερών του Αχιλλέα Μπέου. Τη μία μάλιστα ενώ ήταν Δήμαρχος Βόλου. Εντύπωση είχε προκαλέσει ωστόσο η δήλωση του κ. Κούγια ότι με αυτά που κατέθεσε στο δικαστήριο για τους στημένους αγώνες βοήθησε τον Αχιλλέα Μπέο δηλώνοντας μάλιστα ενοχλημένος από την αγνωμοσύνη του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας είχε δηλώσει:

«Εγώ ξέρω ότι πριν έρθω εγώ στη Λάρισα, ο Μπέος δυο χρόνια ήταν στη β’ εθνική και τη μια χρονιά τον κέρδισε ο Παναιτωλικός μέσα στο Βόλο και την άλλη χρονιά έχασε στην Καλλονή. Την τρίτη χρονιά ξεκινήσαμε μαζί, όταν εγώ πήρα τις μετοχές και με το που πήρα τις μετοχές είπε «τι κάνει ο Κούγιας και ασχολείται;» . φέτος θα ανέβουν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Απόλλωνας…η ομάδα μας πήρε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός βόλου σε δέκα αγωνιστικές διαλύθηκε…και τώρα δεν ξέρω πως τον ξέχασε τον Ολυμπιακό Βόλου που έλεγε ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και τώρα ασχολείται με τη νέα ομάδα Πύδνα Κίτρους…πως τη λένε…Ναυτικός Όμιλος Βόλου..σας λέω και πάλι ότι εγώ έχω διαδρομή στη ζωή μου. Εμένα οι ομάδες μου είχαν πάντοτε πρόοδο. Ας δει κάποιος την πορεία του Μπέου στον Πανιώνιο, ας θυμηθεί την υπόθεση του Δήμου της Νέας Σμύρνης με τα τρυπημένα τιμολόγια. Ας δει τι έγινε από τότε και πως είναι χρεωμένος ο Πανιώνιος τόσα χρόνια, ας πάμε στον Ολυμπιακό Βόλου που επί της εποχής του υποβιβάστηκε δυο φορές. Τη μία για λόγους ηθικούς και τη δεύτερη για λόγους οικονομικούς και τότε ήταν και δήμαρχος κιόλας. Δηλαδή δεν ήταν ο Αχιλλέας Μπέος που διοργανώνει συναυλίες. Ήταν και Δήμαρχος Βόλου. Να μην συγκρίνεται μαζί μου. Άλλη διαδρομή έχω εγώ στη ζωή την κοινωνική, την προσωπική και την επαγγελματική. Άλλη διαδρομή έχω εγώ στο ποδόσφαιρο…

«Ναι, σε αδίκησα»!

Τον Ιούλιο του 2018 έγινε και η κατάθεση Κούγια στο δικαστήριο (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) για την υπόθεση των στημένων αγώνων, και όταν ο Αχιλλέας Μπέος τον ρώτησε αν ισχύουν όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βολιώτικο Μέσο, ότι τον είχε αδικήσει, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ του απάντησε: «Ναι, πράγματι σε αδίκησα. Αλλά αν δεν σε αναμείγνυα, δεν θα έπαιρνα τα cd από τον Πατέρα»!

 

Από τούρτα στα κλαρίνα και τα σουβλάκια

Σε τηλεοπτική εκπομπή εξάλλου στις 23 Δεκεμβρίου 2019 (Δίκη στο Open), o Aχιλλέας Μπέος απάντησε στον Αλέξη Κούγια σχετικά με την τούρτα που του έστειλε μετά το ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλος (2-1), ότι στο δεύτερο παιχνίδι η ομάδα του ΝΠΣ θα κερδίσει και θα στείλει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ… κλαρίνα και σουβλάκια.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κυριάκος Θωμαΐδης ρώτησε τον Αλέξη Κούγια αν είναι φίλοι με τον Δήμαρχο Βόλου Μπέο και αν οι σχέσεις τους είναι καλές, αλλά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ τόνισε πως δεν τα έχουν βρει και θυμήθηκε την… τούρτα που του έστειλε μετά το ματς του πρώτου γύρου, όταν η ΑΕΛ είχε νικήσει.

Ο Μπέος απάντησε ότι στο ματς του δεύτερου γύρου, ελπίζει ο ΝΠΣ Βόλος να κερδίσει και θα του στείλει κλαρίνα και σουβλάκια! Κάτι  που  ο Αλέξης Κούγιας δεν το άφησε ασχολίαστο: «Αρκεί να μην έχεις τον Ευαγγέλου στο VAR»!

«Ιδιοκτήτης του ΝΠΣ»

Στην ίδια εκπομπή ο Αλέξης Κούγιας είχε πει: «Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν καταλαβαίνει ότι αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Βόλου είναι ο Αχιλλέας Μπέος, που πήρε την Πύδνα Κίτρους από ένα χωριό της Πιερίας και εμφανίζεται τώρα να έχει 110 ιδιοκτήτες;»…

«Κανόνιζε διαιτητές»

Εξάλλου, στις 3 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»  ότι ο Αχιλλέας Μπέος «κανόνιζε» διαιτητές την εποχή που ήταν φίλος με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο καθένας μπορεί να λέει και ξελέει»

Ακολούθησε και μία τοποθέτηση από τρίτο πρόσωπο σε ραδιοφωνικό σταθμό, και συγκεκριμένα από το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα. Όπως δήλωσε: «Μας έχει συνηθίσει ο κ. Κούγιας σε παρόμοιες ανακοινώσεις. Δικαιούται να έχει την άποψή του ο κ. Κούγιας. Στο παρελθόν έχει πει και για τον κ. Μπέο, πήγε στο δικαστήριο είπε άλλα, για τον Μαρινάκη είχε πει και κατέθεσε άλλα πράγματα, οπότε τι να σας πω. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει και να ξελέει».

Ες αύριον τα νεότερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.