Άδικο για τον Ολυμπιακό Βόλου, ήττα 79-82 από την Καστοριά

Παρά την υπερπροσπάθεια των «ερυθρόλευκων» και ενώ φωνάζουν για φάουλ πάνω στον Κρίπτσι στο τέλος

Μπορεί να είχε ν’ αντιμετωπίσει χίλια δυο προβλήματα, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Καστοριά και το τελικό σε βάρος του 79-82 τον αδικεί, ίσως και γιατί κακώς οι διαιτητές της αναμέτρησης σε μία από τις τελευταίες φάσεις που θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» δεν έδωσαν φάουλ πάνω στον Κρίπτσι.

Αν και η Καστοριά προηγήθηκε κάμποσες φορές με 10 και 11 πόντους, ο Ολυμπιακός Βόλου πάντα έβρισκε τον τρόπο να μείνει εντός παιχνιδιού, ενώ σίγουρα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι 58’’ πριν τη λήξη, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο φροντιστής του γηπέδου, καθώς έφυγε βίδα από το ταμπλό και ενώ ήταν στη γραμμή των βολών ο Στεφόπουλος!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Άντεξε και ισοφάρισε

Aν και με σύνθεση με πολλούς νεαρούς παίκτες, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν συνολικά ανταγωνιστικός και έδειξε χαρακτήρα, όταν περίπου 3 λεπτά πριν από το ημίχρονο βρέθηκε να χάνει ακόμη και με δέκα πόντους.

Για πρώτη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα στο 4’, όταν με δύο βολές ο Νυδριώτης έκανε το σκορ 11-9, ενώ σταδιακά έφτασε και στο +6 (21-15) με εύστοχο σουτ τριών πόντων του ίδιου παίκτη, 2’30’’ πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Όμως η διαφορά έπεσε στον έναν πόντο (23-22) στο τέλος αυτής.

Η Καστοριά ανέκαμψε και έφτασε με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου δεκαλέπτου να προηγείται και πάλι στο σκορ το οποίο από 25-23 έγινε 25-29, με τους Χότζα και Δαντσιάδη να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους, ο ένας μέσα στη ρακέτα και ο άλλος από τη γραμμή του τριπόντου. Στα μισά της περιόδου με τρίποντο του Χότζα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το σκορ 30-39, ενώ έφτασαν στο +10 (32-42) με τρίποντο του Δαντσιάδη. Ο Ολυμπιακός Βόλου όμως δεν το έβαλε κάτω και με ένα σερί 10-0 το οποίο είχε ως κερασάκι στην τούρτα το τρίποντο του Νυδριώτη στο τέλος της περιόδου, έφτασε και πάλι στην ισοφάριση και στο 42-42 για το ημίχρονο.

Κάπου έγινε και φάουλ…

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Καστοριά έφτασε στο +5 γρήγορα, ενώ με τρίποντο του Μπέγου έκανε το σκορ 52-63, 7’40’’ πριν το τέλος της περιόδου.

Ο Μαλακόπουλος απάντησε με δύο τρίποντα για το 58-63, με τους φιλοξενούμενοιυς να παραμένουν όμως σταθερά μπροστά, προσπαθώντας να κρατήσουν διψήφια διαφορά. Ωστόσο το τρίποντο του Μαλακόπουλου και το έμμεσο τρίποντο του Λογοδότη στο τέλος του δεκαλέπτου έκαναν το σκορ 68-71, διατηρώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου Λογοδότης και Μαλακόπουλος έδωσαν το προβάδισμα μετά από ώρα στον Ολυμπιακό Βόλου (72-71), ενώ το προβάδισμα άλλαζε από εκεί και πέρα χέρια. Ο Νυδριώτης με γκολ-φάουλ κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι της νίκης (74-74 και 78-76), με την Καστοριά να προηγείται με τρίποντο του Τερσενίδη 78-80, 1’10’’ πριν το τέλος. Στα 58,6’’ ο Στεφόπουλος βρέθηκε στη γραμμή των βολών, για να ευστοχήσει στην πρώτη και να πέσει η βίδα από το ταμπλό!

Ευτυχώς, υπήρχε φροντιστής στο γήπεδο και απεκατέστησε τη βλάβη γρήγορα, με τον Στεφόπουλο να αστοχεί στη δεύτερη. Με το σκορ 79-80 ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη χαμένη επίθεση της Καστοριάς, ο Νυδριώτης βρήκε τον Κρίπτσι μέσα στη ρακέτα και ο Παγανάς σύμφωνα με τους διαιτητές έκοψε τον σέντερ του Ολυμπιακού Βόλου, αντί να δώσουν φάουλ.

Στη συνέχεια, ο Τερσενίδης είχε 2/2 βολές, με τον Λογοδότη να επαναφέρει από το κέντρο στην τελευταία φάση και με 4’’ να απομένουν, η μπάλα έφτασε στον Νυδριώτη αλλά το σουτ των τριών πόντων που επιχείρησε ήταν κακό, και έτσι το 79-82 χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-42, 68-71, 79-82

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 19 (2), Δελετζές 14 (1), Στεφόπουλος 5, Μαλακόπουλος 26 (5), Λογοδότης Π. 11, Παρασχάκης, Κασσανδριώτης, Κρίπτσι 4, Τσιάλτας, Σιάνος, Φωτεινάκης, Λογοδότης Μ.

Καστοριά (Καραταγλίδης): Δατσιάδης 21 (5), Χοτζα 26 (1), Δημητρόπουλος, Μποζίνης, Μονοβασίλης, Τερσενίδης 14 (2), Κορομπίλιας 2, Ντόντης, Παγανάς 4, Στεφανής, Παντελίδης, Μπέγος 15 (1).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.