Αγαγιώτου: Παρά το άσχημο ξεκίνημα, δεν πάψαμε να πιστεύουμε στην ομάδα

Η Λαμπρινή Αγαγιώτου μίλησε στο magnesiasports για την πολύ μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ κωφών γυναικών και επισήμανε πως παρά τα στραβά αποτελέσματα στην αρχή δε χάθηκε η πίστη στην ομάδα, ενώ σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε πως δύο μήνες πριν τη διοργάνωση έκανε επέμβαση στο χέρι και είναι διπλά χαρούμενη, που τελικά κατάφερε να παρουσιαστεί, όπως πρέπει, αλλά και η ομάδα της να φτάσει στον μεγάλο στόχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου:

«Η αλήθεια είναι πως κάναμε άσχημο ξεκίνημα με ήττες που ευτυχώς δεν επηρέασαν αρνητικά την πορεία μας στη διοργάνωση. Αντιθέτως, πεισμώσαμε και κάναμε αυτό, για το οποίο προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και στην ομάδα αυτή ακόμα και στα δύσκολα».

Για τον χαρακτηρισμό που έχουν αποδώσει στην Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών ως dream team του ελληνικού αθλητισμού:

«Είναι κάτι που μας τιμά. Από τη δική μας πλευρά αυτό που έχουμε χτίσει είναι μια ομάδα δεμένη σαν οικογένεια στα καλά και στα άσχημα».

Για το πώς βίωσε προσωπικά αυτούς τους αγώνες και τι συναισθήματα της άφησαν:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που φτάσαμε ως εδώ, στην κορυφή του κόσμου. Είναι ένα όνειρο τρελό που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να αναφέρω ότι δυο μήνες πριν τη διοργάνωση είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι, για τον οποίο χρειάστηκε να κάνω μια επέμβαση. Επομένως, είχα ένα άγχος παραπάνω για το αν θα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα. Χαίρομαι διπλά λοιπόν που τα κατάφερα. Πίστεψα στη δουλειά που κάναμε, πείσμωσα, όταν ηττηθήκαμε, δεν πτοήθηκα ψυχολογικά και πίστεψα στον εαυτό μου και στις συμπαίκτριες μου!»

Για το αν αυτή η ομάδα έχει να προσφέρει κι άλλες μεγάλες διακρίσεις:

«Η ομάδα αυτή έχοντας την πρωτιά σε Ευρώπη, Ολυμπιάδα και σε ολόκληρη την Υφήλιο δεν έχει να αποδείξει κάτι περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι της, ώστε να υπερασπιστεί αυτούς τους τίτλους».

Για το πού αφιερώνει την επιτυχία:

«Στην οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, στον γιατρό μου κ. Στέργιο Καρακίτσιο, ο οποίος φρόντισε να είμαι έτοιμη για τη διοργάνωση, όπως και στην φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας, Νάνσυ Τσιούλη. Επίσης στους προπονητές μας και στις συμπαίκτριες μου που πίστεψαν σ αυτό το όνειρο.

Για το αν μαζί με τη μεγάλη χαρά για την Εθνική, στεναχωρήθηκε που δεν ανέβηκε η γυναικεία ομάδα της Νίκης:

«Στεναχωρήθηκα που η Νίκη δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία. Ο coach και τα κορίτσια προσπάθησαν πολύ και πραγματικά θα ήθελα να μπορούσα να τους βοηθήσω. Η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες και του χρόνου θα παλέψουμε ξανά για την άνοδο!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.