Αγαγιώτου στο «Μagnesiasports»: «Να ξεπεράσουμε την κρίση και να στηρίζουμε την προσπάθεια όλων των αθλητών»

H Λαμπρινή Αγαγιώτου είναι η έτερη παίκτρια της Εθνικών Κωφών Γυναικών, που έχει πάρει όλα τα χρυσά σε κάθε διοργάνωση τα τελευταία χρόνια μαζί με τη Λία Σαρακατσάνη, και μιλώντας στο «Magnesiasports» έδωσε και αυτή τη δική της διάσταση για τον Αθλητισμό στα ΑμεΑ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

«Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή ενός ανθρώπου, απ’ όποια οπτική και να το κοιτάξει κανείς. Αρχικά, μπορεί κανείς να πει ότι λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία, ειδικά τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε σαν κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σωματικά ενεργοί και να ασκούμαστε τακτικά καθώς, πέρα απ’ την ψυχολογία, υπάρχουν εξίσου θετικές επιπτώσεις και στη σωματική μας υγεία. Όσον αφορά τον Αθλητισμό, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και για κανέναν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Θέληση για τη ζωή, τη δημιουργικότητα, την κοινωνικοποίηση, αλλά ακόμα για να ξεπεράσει κανείς τον εαυτό του και τα όρια του» είναι το αρχικό σχόλιο της Βολιώτισσας αθλήτριας.

Έχουν όμως στήριξη αυτή τη στιγμή από την Πολιτεία και την ελληνική κοινωνία τα άτομα με αναπηρία προς την κατεύθυνση της άθλησης και της συμμετοχής στον Αθλητισμό; «Μπορώ να πω ότι η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί με την πάροδο των χρόνων και στηρίζει τους αθλητές ΑμΕΑ με όποιον τρόπο μπορεί, αλλά σίγουρα είναι ένας δρόμος που θέλει κι άλλο χρόνο να διανύσουμε» αναφέρει η Λαμπρινή Αγαγιώτου και συμπληρώνει: «Η Πολιτεία θα έλεγα ότι δεν παρέχει επαρκή στήριξη. Για παράδειγμα, με την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών δίνουμε κάθε χρόνο αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, όπως ελλείψεις γηπέδων για προπονήσεις, διαμονή, ταξιδιωτικά εισιτήρια κτλ που καλύπτονται πρωτίστως από χορηγίες ιδιωτών που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι».

Τέλος, η Βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια αναφέρει: «Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Αθλητισμός σήμερα περνάει μια κρίση τόσο παγκόσμια όσο και εθνική. Εύχομαι, λοιπόν, στο κοντινό  μέλλον να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι και να στηρίξουμε την προσπάθεια όλων των αθλητών ΑμΕΑ και μη, ελπίζοντας και στην στήριξη της Πολιτείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.