Αγωνιούν τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ

Την ώρα που το σύνολο του ερασιτεχνικού Αθλητισμού αγωνιά, τα σωματεία μπάσκετ της Μαγνησίας αγωνιούν και αυτά για το άμεσο μέλλον, και δεν λείπουν οι περιπτώσεις συλλόγων που δεν γνωρίζουν αν θα βρεθούν ξανά στο παρκέ, έστω και από τη νέα χρονιά…

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 17 συνολικά ομάδες της Μαγνησίας συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, έχοντας έρθει στο σύνολό τους αντιμέτωπες με το λουκέτο εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις δυσκολίες να μοιάζουν σιγά σιγά να γίνονται ανυπέρβλητες. Υποχρεώεις υπάρχουν και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έξοδα «τρέχουν», αλλά έσοδα πλέον δεν καταγράφονται, από τη στιγμή που έχουν ανασταλεί και οι προπονήσεις στις ακαδημίες. Χορηγίες και συνδρομές μοιάζουν μακρινό όνειρο, με αποτέλεσμα το ταμείο να βγαίνει… λειψό…

Ο προβληματισμός αυξάνεται από το γεγονός ότι ήδη πολλοί γονείς προτίμησαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες των ομάδων, κάτι που μετaφράζεται σε λιγότερες συνδρομές. «Υπάρχουν περιπτώσεις που οι εγγραφές φέτος ήταν μειωμένες ακόμη και κατά 50%, με τον προϋπολογισμό απλά να μην βγαίνει» ήταν το σχόλιο που έκανε παράγοντας ομάδας, προσπαθώντας κι αυτός να εντοπίσει λύσεις, μπροστά στην όλη κατάσταση.

Οκτώ ομάδες συμπεριλαμβάνονται στην Α1 ΕΣΚΑΘ από πλευράς Μαγνησίας (Αιολικός, Ανάληψη, Ανόρθωση, Αγριά, ΑΕΒΔ, Ελευθεριακός, ΓΣ Βόλου, Ίωνας), τέσσερις στην Α2 (Ιωλκία, Σκιάθος, BC Volos, Κένταυρος Ζαγοράς) και πέντε στη Β’ τοπική κατηγορία (Νίκη Κ21, Σκόπελος, Άδμητος, Λεχώνια, Ολυμπιονίκης) , και φυσικά όλες αναγκαστικά έχουν κατεβάσει ρολά. Οπότε δεν μπορεί να γίνει και καμία προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις όσο η σκιά του κορωνοϊού πλανάται πάνω από τα κλειστά γήπεδα. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα σωματεία ανδρών που επηρεάζονται από την όλη κατάσταση, αφού υπάρχει και τοπικό πρωτάθλημα γυναικών, που δεν έχει προλάβει καν να αρχίσει, και οι ομάδες έχουν αρκεστεί στις προπονήσεις που έκαναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προ καραντίνας.

Όσον αφορά την κρατική ενίσχυση που θα δοθεί στις ομάδες που έχουν κάνει προεγγραφή στο αθλητικό μητρώο, πολλοί χαρακτηρίζουν τα ποσά ως σταγόνα στον ωκεανό, που δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Από την άλλη όμως, στη λίστα του Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και στις προεγγραφές δεν εμφανίζονται καν ακόμη κάποιοι σύλλογοι, και είναι πιθανόν να μην μπήκαν καν στη διαδικασία να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αγωνία πάντως αυξάνεται σε καθημερινή βάση. Έτσι η επόμενη μέρα του τοπικού μπάσκετ μπορεί να είναι τελείως διαφορετική και οι αποχωρήσεις ομάδων να γίνουν… συνήθεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.