Αισιοδοξία Αμανατίδη για νίκη των Τρικάλων στον Βόλο

H ατυχία ήταν αυτή που κόστισε στα Τρίκαλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, μιας και το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη πάλεψε απέναντι στη Λαμία, για να ανατρέψει το σε βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα. Το 1-1 έδινε ελπίδες μέχρι τέλους στους Τρικαλινούς, που είδαν μάλιστα τον Πέλκα να έχει δοκάρι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και να χάνει έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο προπονητής των Τρικάλων, Περικλής Αμανατίδης χαρακτήρισε το παιχνίδι μοιρασμένο γενικά, ενώ έδωσε ουσιαστικά σύνθημα νίκης στον αγώνα της Κυριακής στον Βόλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, για τη 16η αγωνιστική της Football League. Χαρακτηριστικά τόνισε μεταξύ άλλων ότι:  «Έχουμε κάποιους παίκτες που μπορούν να παίξουν έναν ρόλο κομβικό όσον αφορά τον ρυθμό του παιχνιδιού τον οποίο νομίζω πως ελέγχαμε. Μετά την ισοφάριση οι παίκτες της Λαμίας πήγαν ενστικτωδώς προς τα πίσω για να κρατήσουν το σκορ πρόκρισης, εμείς ανεβήκαμε και στο τέλος είχαμε την μεγάλη μας στιγμή. Ο τερματοφύλακας μας έβγαλε πολλές αποκρούσεις αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτην την ομορφιά να σου επιτρέπει μέχρι το τέλος να ελπίζεις. Εδώ τελειώνει το κύπελλο για μας, συγκεντρωνόμαστε στον βασικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Αξίζουμε να είμαστε σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος. Πήραμε πολλά οφέλη, κυρίως ψυχολογικά». Η ομάδα μπορεί να πάει και να κερδίσει στον Βόλο».

Πάντως στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Λαμία ο Περικλής Αμανατίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταγραφών σημειώνοντας ότι γίνονται γίνονται προσπάθειες αλλά το θέμα είναι να γίνουν ουσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κινήθηκε και ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Μιχάλης Ζαρόπουλος, που κατάφερε να σώσει σε πολλές φάσεις την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα από τους Φθίους. «Το κύπελλο για μας τελειώνει, σκεφτόμαστε ήδη το παιχνίδι της Κυριακής που είναι πολύ δύσκολο με τις ιδιαιτερότητες του. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα χαμογελάσουμε όλοι και θα πετύχουμε τον στόχο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά καθαρά την αναμέτρηση της Κυριακής, ο τεχνικός των Τρικάλων δεν θα έχει στη διάθεσή του έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ο λόγος για τον Πέλκα, που σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα κυπέλλου χτύπησε με τον Βέρτζο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα ζυγωματικού και να χρειάζεται επέμβαση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.