Αισιοδοξία στον μπασκετικό Ολυμπιακό Βόλου για την παραμονή στη Β’ Εθνική

Αγιασμός στη σημερινή προπόνηση

ίχαν να το λένε όλοι όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου για την κακοδαιμονία που έκανε την εμφάνισή της, με τον τραυματισμό του Γιώργου Τσιακλάγκανου, που χάνει τη χρονιά. Ωστόσο, στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση της ομάδας, όπου τελέστηκε και ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον πατέρα Μάξιμο Παπαϊωάννου, όλοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση της Β’ Εθνικής, που προέκυψε στα… ξαφνικά.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν νέοι και παλαιοί στην ομάδα παίκτες. Για μία καινούργια αρχή έκανε λόγο ο Χρήστος Σημάκης, που στάθηκε στον τραυματισμό του Τσιακλάγκανου για να σημειώσει: «Ωστόσο προχωράμε, δουλεύουμε και ετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική. Υγεία να έχουμε και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής αρχικά και σιγά—σιγά η πορεία θα δείξει. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη και πιο σοβαρή απ’ όλους μας. Είμαστε ημιεπαγγελματίες και δεν ζούμε καθαρά από το μπάσκετ οι περισσότεροι. Αλλά είμαστε τυπικοί και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις προπονήσεις, προσπαθώντας για το καλύτερο».

Ο Χρήστος Σημάκης

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο εμπειρότατος Γιώργος Παρασκευάς, σημειώνοντας ότι είναι μία παράξενη και περίεργη χρονιά μετά την περσινή διακοπή λόγω πανδημίας. «Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά γιατί το περσινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και μας πόνεσε όλους αυτό, μένοντας πολύ καιρό έξω. Αυτό στοιχίζει σε έναν αθλητή, αλλά προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και έχουμε έναν ακόμη μήνα για δουλειά και για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Είχαμε φυσικά την ατυχία με τον Γιώργο Τσιακλάγκανο, που είναι σημαντικός παίκτης και κρίκος της ομάδας. Μοναδικός πιστεύω στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, έχοντας κάνει ρόστερ άλλης κατηγορίας αρχικά» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Παρασκευάς

Για δύσκολη σεζόν με άνοδο… εκτός προγράμματος μίλησε ο Θοδωρής Ίλτσογλου, και για λύσεις που έπρεπε να βρεθούν άμεσα. «Είναι τιμή μας και καθήκον να αποδεχτούμε την πρόκληση της Β’ Εθνικής και είμαστε εδώ για να ανταπεξέλθουμε στην κατηγορία και για την επίτευξη της γρήγορης παραμονής. Καμιά φορά βέβαια τα πλάνα γίνονται και μένουν εκεί… Είχαμε και τον τραυματισμό του Γιώργου Τσιακλάγκανου, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε και δυστυχώς εκτιμώ ότι θα δούμε πολλά τέτοια σκηνικά φέτος, απόρροια της πανδημίας» τόνισε, ενώ ως εκ των «πρωτεργατών» στη Μαγνησία για την ασφάλιση των αθλητών, υπογράμμισε: «Έγινε ένα βήμα προς την ασφάλιση των παικτών των μικρών εθνικών κατηγοριών. Θεωρώ ότι και με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ μπορούμε να το κοιτάξουμε στο μέλλον, αλλά είναι και αισιόδοξο ότι η Πολιτεία αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο κενό».

Ο Θοδωρής Ίλτσογλου

Νέο μέλος την ίδια στιγμή στην ομάδα ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος, αλλά έχει φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα και τόνισε: «Να έχουμε καλή χρονιά, να μπορέσουμε να την ολοκληρώσουμε, γιατί έχουμε 1,5 χρόνο σχεδόν που είμαστε εκτός γηπέδων. Να είμαστε υγιείς και να βγάλουμε τις προπονήσεις μέσα στο γήπεδο και στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος

Σε αναζήτηση ψηλού…

Απόντος του προπονητή Γιώργου Βλιώρα, που βρίσκεται σε άδεια όπως αναφέρουν τα μέλη της ΔΕ του Ολυμπιακού Βόλου, ο Αντώνης Μυριντζής στις δηλώσεις του στάθηκε κι αυτός στην ξαφνική άνοδο στη Β’ Εθνική, για ν’ αναφερθεί στη συνέχεια στα μεταγραφικά.

«Δεν έχουμε καταφέρει στον νευραλγικό τομέα των ψηλών να ενισχύσουμε την ομάδα. Ωστόσο με σκληρή δουλειά και με τα παιδιά να δείχνουν διάθεση, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η στήριξη του κόσμου είναι αυτό που θέλουμε, έχοντας λίγο-πολύ μεγαλώσει με το κλειστό του ΕΑΚ γεμάτο» σημείωσε, έχοντας ακόμη την προπονητική του ταυτότητα να τον χαρακτηρίζει.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς ΔΕ, ο Νίκος Ρούμπος τόνισε: «Ξεκινάει η χρονιά με τα νέα δεδομένα στη Β’ Εθνική, με αισιοδοξία και να έχουμε υγεία. Ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καταβάλλεται μία προσπάθεια με βάση τα νέα δεδομένα, για την ενίσχυση της ομάδας αλλά και την οργανωτική της δομή. Περιμένουμε και την συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της πόλης, για να έχουμε την ενίσχυση στους εντός έδρας αγώνες και να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για προσθήκες. Σίγουρα η ομάδα παρουσιάζει μετά και τον τραυματισμό του Τσιακλάγκανου παρουσιάζει αναπάντεχο κενό και το μυαλό μας είναι σε κάθε δυνατή περίπτωση αθλητή που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.