Αλ. Βοσνιάδης: Προτεραιότητα οι ανανεώσεις του περυσινού κορμού

Δεν ισχύουν τα όσα γράφονται για μεταγραφές

Συνέντευξη στο Ρ/Σ 9,86 και στην εκπομπή Classico έδωσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης. Εάν κάποιος θέλει να σταθεί στα πιο σημαντικά από τα όσα ενδιαφέροντα είπε, είναι ότι προτεραιότητα για τη Νίκη Βόλου είναι να παραμείνει ο κορμός από την περυσινή περίοδο και να έρθουν παίκτες που θα είναι 100% αθλητές, με καλές εργομετρικές επιδόσεις. Επιπλέον, τόνισε ότι από τα όσα μεταγραφικά ονόματα ακούγονται το τελευταίο διάστημα δεν ισχύει κανένα κι ότι από τους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα τη νέα σεζόν «δεν θα πέσουν τσιμέντα», αλλά θα είναι παίκτες που θα έχουν φιλοδοξίες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης:

Ερ.: Εδώ και αρκετές ημέρες έχει ανακοινωθεί η ανανέωση συνεργασίας. Που βρισκόμαστε στο σχεδιασμό του ρόστερ;
Αλ. Βοσνιάδης: Είχαμε πει από την αρχή ότι επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κορμός που μας πήγε στην τέταρτη θέση, θα ξεκινήσουμε πρώτα από τις ανανεώσεις της ομάδας κι από ‘κει και μετά εάν θα προκύψουν κενά θα μπούμε στη διαδικασία και στο θέμα της ενίσχυσης. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην ακούγονται πράγματα αλλά σίγουρα «τρέχουν» υποθέσεις που τα είχαμε βάλει στόχο, όπως η καλυτέρευση των αγωνιστικών χώρων, να βελτιώσουμε πράγματα στα γήπεδα (αποδυτήρια). «Τρέχει» πράγματα αυτή τη στιγμή η Διοίκηση που πηγαίνουν παράλληλα με το αγωνιστικό και το κυριότερο έχουμε δώσει την κατεύθυνση, βασικά να ασχοληθούμε με τα παιδιά τα περυσινά, να ανανεώσουμε τους παίκτες που θέλουμε, δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένας κι από ‘κει και μετά να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε χαράξει με τη Διοίκηση, ώστε να κάνουμε μία ομάδα που θα είναι καλύτερη από την περυσινή. Με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και πάνω σε αυτό που έχουμε επιλέξει και με χαρακτηριστικά όπου 100% θα είναι αθλητές, θα περάσουν από τεστ πριν έρθουν να υπογράψουν. Έχουν αλλάξει πράγματα στη Νίκη πλέον, οι μεταγραφές γίνονται διαφορετικά. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που τα εργομετρικά τους θα είναι εκεί που πρέπει και με ποιότητα για να μας βοηθήσουν. Για τις ανανεώσεις κάποιες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, με κάποιους άλλους είναι να ξεκινήσουν άμεσα, με όλα τα παιδιά έχει γίνει μία επαφή. Προτεραιότητά μας είναι να ξεκινήσουμε με τα παιδιά που θέλουμε να τα έχουμε και τη νέα χρονιά στην ομάδα και θα έχουμε το χρόνο μετά να πάμε σε πολύ μετρημένες κινήσεις. Βέβαια, αυτή την περίοδο ακούγονται διάφορα τα οποία δεν ισχύουν. Ούτε «τσιμέντα θα πέσουν στο Πανθεσσαλικό» από παίκτες που θα ‘ρθουν, ούτε τίποτα. Τον Κυριακίδη, τον Τσουκαλά πέρυσι δεν τους ήξερε κανείς, φέτος αποθεώνονται απ’ όλους. Θα γίνουν μεταγραφές ουσίας, να μας έχει εμπιστοσύνη ο κόσμος της Νίκης, να κάνει υπομονή και το κυριότερο, να ξέρει, ότι βιαστικά μεταγραφές δεν γίνονται. Έχουμε συγκεκριμένα πράγματα που ψάχνουμε. Οκτάρια θέλουμε πιο πολύ, παρά δεκάρια. Απ’ όλα αυτά τα ονόματα ποδοσφαιριστών που ακούγονται, ζήτημα να έχουμε έναν στο μυαλό μας. Όλα τα άλλα είναι μόνο για να τα ακούμε και δεν ξέρω κι από πού βγαίνουν αυτές οι πληροφορίες. Εγώ με τη Διοίκηση που κάνουμε κάποιες κινήσεις, δεν ξέρουμε κανένα απ’ αυτά τα ονόματα που ακούγονται. Όλες οι σοβαρές ομάδες αρχίζουν απ’ αυτό που θέλουν να κρατήσουν και να προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα προκύψει νέος μεταγραφικός σχεδιασμός.

Ερ.: Είχαμε μία εξαίρεση με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μορέιρα
Αλ. Βοσνιάδης: Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχαμε συμφωνήσει μαζί του από τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα, πέρασαν πέντε μήνες και δεν διέρρευσε, κάτι που αποδεικνύει ότι είμαστε μία ομάδα που αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε τα κρατάει.

Ερ.: Ποια στοιχεία είδατε στον Βραζιλιάνο και προχωρήσατε στην απόκτησή του;
Αλ. Βοσνιαδης: Αρχικά είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταχύτητα και ποιότητα, στοιχεία που θέλουμε δηλαδή. Είναι 22 ετών και διαθέτει φιλοδοξία. Όλα αυτά βάλαμε κι έγινε η επιλογή από ένα πολύ καλό γραφείο, το οποίο μιλούσε απ’ ευθείας με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Νομίζω ότι κάναμε μία πολύ καλή μεταγραφή, αλλά όλες οι μεταγραφές έχουν κι ένα ποσοστό ρίσκου, αλλά προσπαθήσαμε να έχουμε όλα όσα θέλουμε από έναν ποδοσφαιριστή για να μας καλύπτει. Νομίζω όμως ότι πέρα από την πολλή καλή ποιότητά του και την ταχύτητα ως πλάγιος παίκτης, είναι και το ότι είναι νεαρός. Αυτό εμάς μας αρέσει πολύ. Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, που θα τρέχει πολύ, θα έχει ενθουσιασμό

Ερ.:Για το εάν συνεχίζει να απασχολεί ο Μιράντα, μετά την απόκτηση του Μορέιρα
Αλ. Βοσνιάδης: Μα δεν παίζουν στην ίδια θέση. Είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει, αλλά αυτά τα παιδιά που έχουν κλείσει καλά τη χρονιά, φθάσανε μέχρι το τελικό στο Copa Africa, οι αγορές ανοίγουν γι’ αυτά. Δεν θα είναι μία εύκολη περίπτωση ο Μιράντα. Σίγουρα έχει στο μυαλό του να πάει σε υψηλότερο επίπεδο. Στην αρχή είχαμε θαματάκια με την προσαρμογή του, αλλά κατάλαβε που βρίσκεται κι έτσι βοήθησε πολύ την ομάδα κι αυτό είναι στα συν.

Ερ.: Τους βλέπετε θετικούς για την παραμονή τους;
Αλ. Βοσνιάδης: Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι. Έχουν κάνει μία καλή χρονιά. Η Διοίκηση θα κάνει την προσπάθειά της, εγώ τα έφερα τα περισσότερα, αυτά που θέλουν να παραμείνουν, θα παραμείνουν. Μπορεί οικογενειακά, μεγαλύτερη πρόταση, όλα είναι στο τραπέζι. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά εκτιμούν αυτό που περάσανε πέρυσι κι επειδή τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η ομάδα, αφού «δεν άνοιξε μύτη». Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα όπως πειθαρχίας. Ελάχιστα τα προβλήματα, οπότε θέλουμε να κρατήσουμε. Με τα ονόματα που ακούγονται, μπήκαν στην διαδικασία να αναρωτηθούν τι θα γίνει μ’ αυτούς. Μπήκαμε στη διαδικασία να τους ενημερώσουμε για δεύτερη φορά ότι δεν θα ξεκινήσει κάτι πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μαζί σας. Δεν θα πεταχτεί ούτε ένα ευρώ κι από την άλλη ακούγονται ονόματα που «θα ρίξουν τα τσιμέντα».

Ερ.: Πρόσφατα γράφτηκε ότι κάνατε ταξίδι στη Σερβία για μεταγραφαικούς στόχους;
Αλ. Βοσνιάδης: Τα μάτια μας είναι παντού. Όπου υπάρχει κάτι καλό, είμαστε εδώ για να το δούμε. Θα κοιτάξουμε πολύ την Ελλάδα. Θέλω Ελληνικό στοιχείο. Λέμε για την παραπάνω κατηγορία ότι δεν έχει Έλληνες. Εμείς πιστεύουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ερ: Ο προγραμματισμός γίνεται για τις 11 Σεπτεμβρίου;
Αλ. Βοσνιάδης: Εμείς θα ξεκινήσουμε πριν από τις 11 Σεπτεμεβρίου ώστε να κάνουμε τα εργομετρικά μας, γύρω στις 25 Ιουλίου. Εάν υπάρχξουν προβλήματα με την πρεμιέρα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα σαν τα περυσινά με τις καθυστερήσεις. Στο ρόστερ μας θα έχουμε και πάλι γύρω στους 25 παίκτες και με αυτό θα μπορέσουμε να έχουμε το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιριστών στην αρχή της προετοιμασίας.

Ερ.: Για το μέρος που θα γίνει η προετοιμασία;
Αλ. Βοσνιάδης: Υπάρχουν προβλήματα με το Πήλιο. Εμείς την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να κάνουμε προπονήσεις στο Βόλο και τη δεύτερη να αναχωρήσουμε.

Ερ.: Παρακολουθήσατε την Εθνική Ελλάδος. Πώς σας φάνηκε;
Αλ. Βοσνιάδης: Είδαμε πράγματα που μας κάνουν πολύ αισιόδοξους. Είδαμε πόσο σημαντικό είναι να βγει η Εθνική στην επαρχία. Πόσο πολύ το απόλαυσε ο κόσμος, που γέμισε το Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος προσφέρεται με καλή πρόσβαση, με υπέροχο στάδιο και εγκαταστάσεις που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Ήρθε η Εθνική με νέα νοοτροπία και φιλοδοξίες, είχαμε πέσει στη Γ κατηγορία και πλέον ανεβαίνουμε, να κερδίσουμε πράγματα για να επιστρέψουμε σε μεγάλες διοργανώσεις. Κατόρθωσε να βγάλει τέσσερα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ. Το Κόσοβο έπαιζε κλειστά πίσω, αλλά πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Δείχνει ότι μπορεί να πετύχει πράγματα. Τζον Φαν Σχιπ έβαλε βάσεις. Ηρθε νέος προπονητής που στοχεύει αποκλειστικά στις νίκες, με όποιο τρόπο τις βρει. Μια ομάδα που έχει πλάνο, με όλους τους παίκτες να συμμετέχουν σε αυτό. Είναι μία ομάδα που καταλαβαίνεις ότι υπάρχει δέσιμο παικτών, με τον τρόπο που πανηγυρίζουν κι έτσι άρχισε να αρέσει και μας κάνουν αισιόδοξους.

Ερ.: Ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Νίκης Βόλου

Αλ. Βοσνιάδης: Δεν θέλει λόγια, θέλει έργα. Θέλει θάρρος κόντρα σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι το ότι του υποσχεθήκαμε, τόσο η Διοίκηση όσο κι εγώ από την ώρα που ήρθα, το κάναμε πράξη. Είχαμε πει ότι θα είμαστε μέσα στην εξάδα, το κάναμε και μάλιστα πετύχαμε δύο-τρεις θέσεις παραπάνω. Δεν είπαμε μεγάλα λόγια, δεν τάξαμε άλλα πράγματα στον κόσμο, του είπαμε την αλήθεια για τις επιλογές μας και το πλάνο μας. Ας μην ακούει ο κόσμος τα ονόματα που κάνουν μπαμ. Άλλος είναι ο τρόπος ο δικός μας. Θα έρθουνε ποδοσφαιριστές που θα τιμούν την ομάδα γιατί θα καταλαβαίνουν ότι έρχονται σε ένα πολύ καλό περιβάλλον. Συσπειρωμένοι όλοι μαζί, με την τεράστια δυναμική των φιλάθλων μας. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος και θα στηρίξει και θα αγκαλιάσει και τη νέα προσπάθεια που ξεκινήσαμε από πέρυσι. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει, στην ώρα τους, δεν θα κάνουμε κινήσεις υπό πίεση και η ομάδα μας θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με πράξεις κι όχι με το στόμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.