Αλλαγή σελίδας στο μπάσκετ της Νίκης Βόλου, σε Γενική Συνέλευση… «περιπτέρου»

Μικρή η συμμετοχή των μελών του συλλόγου

Με το μέλλον του τμήματος μπάσκετ ανδρών της Νίκης Βόλου να είναι το βασικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση του συλλόγου, θα περίμενε κανείς περισσότερος κόσμος να είναι παρών. Ωστόσο η εξαιρετικά μικρή συμμετοχή οδήγησε τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Στέργιο Φάτση να κάνει λόγο για συνέλευση… περιπτέρου, την ώρα που ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ Ανδρών Μπάμπης Τουτουντζόγλου επισημοποίησε την αποχώρηση του και την παρουσία του μόνο εξωδιοικητικά από εδώ και πέρα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έκανε λόγο για ύπαρξη εναλλακτικής λύσης, για νέα διοικούσα επιτροπή και χορηγικό πλάνο που θα ανακοινωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Αρχικά συζητήθηκε η ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού με βάση το νέο αθλητικό νόμο και προέκυψε ότι από εδώ και πέρα η θητεία της διοίκησης του συλλόγου θα είναι τριετής, κάτι στο οποίο  διαφώνησε ο κ. Γιάννης Καζεπίδης. Προτού πάντως η συζήτηση περιστραφεί γύρω από το μπάσκετ, τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων του συλλόγου που έκαναν ένα μίνι απολογισμό ο καθένας για τη χρονιά που κλείνει.

Στο καυτό θέμα του μπάσκετ Ανδρών, ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι οι στόχοι επιτεύχθηκαν σε μία δύσκολη χρονιά, με τη διοικούσα επιτροπή να ανταποκρίνεται οικονομικά αν και υπήρχαν θέματα λόγω κορωνοϊού με χορηγούς, τονίζοντας ότι είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που η ομάδα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στη Β’ Εθνική, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Επίσης τόνισε ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ενημερώσει τη διοίκηση ότι αποχωρεί από τη διοικούσα επιτροπή, αλλά και ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα του τμήματος μπάσκετ αναφέροντας ως παράδειγμα τη μεταγραφή Μωραΐτη τη δεκαετία του 1980 στον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τα χρήματα εκείνα να χρησιμοποιούνται για το «Παντελής Μαγουλάς». Ανέφερε δε ότι θα έπρεπε να προκύψει στην ανάπλαση που επιχειρείται και αποκατάσταση του ιστορικού γηπέδου μπάσκετ. «Δεν μπορώ να ακούω ότι εάν δώσουμε στο μπάσκετ πρέπει να δώσουμε και στα άλλα τμήματα. Πρώτο είναι το ποδόσφαιρο και δεύτερο είναι το μπάσκετ στη Νίκη Βόλου, και χρειάζεται στήριξη από όλους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου.

Συγχρόνως κάλεσε όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να δείξουν την ανάλογη στήριξη στο τμήμα, για να μην πάει χαμένη η δουλειά που έχει γίνει, κρατώντας τη Νίκη με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και σεβασμό από όλους. «Παραλάβαμε ένα διαλυμένο τμήμα και έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι… πουθενάδες και οι συμφωνίες για την επόμενη μέρα

Στη συνέχεια της συζήτησης και ενώ ο Γιάννης Καζεπίδης ανέφερε ότι το 10% του μπάτζετ στο τμήμα μπάσκετ θα έπρεπε να καλύπτεται από την Ερασιτεχνική, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης επεσήμανε ότι ο σύλλογος δίνει το brand name και ότι «όλοι πουλάνε Νίκη».

Σημειώνοντας παράλληλα ότι έκανε δουλειά ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου αναφέρθηκε συγχρόνως σε… πουθενάδες που δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια αλλά κάνουν μόνο κριτική, και ότι θα μιλήσει με αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για το τμήμα μπάσκετ. Σε εκείνο το σημείο ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα γίνει γνωστή νέα διοικούσα επιτροπή, προπονητής αλλά και χορηγικό πρόγραμμα για το τμήμα μπάσκετ Ανδρών και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ως μέλος της απερχόμενης διοικούσας επιτροπής του Μιχάλης Τσιντσίνης πάντως σχολίασε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ότι κάποια από τα μέλη έφεραν προσωπικούς χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια για τους ίδιους και όχι για τη Νίκη ενώ ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου απάντησε ότι κουράστηκε και κούρασε τον κόσμο να ζητά να πλαισιωθεί η όλη προσπάθεια. «Η τεχνογνωσία υπάρχει και αυτό που μπορώ θα κάνω ως ένα βαθμό για να βοηθήσω εξωδιοικητικά για μία ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς ξέρουμε τι τραβούσαμε και χρειάζονται άτομα να είναι μπροστά αλλά και στρατιώτες για μία ισχυρή Διοικούσα για να καλύπτει τα κενά, αφού σε καθημερινή βάση η ομάδα κάτι ζητάει υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Από κει και πέρα ο κύριος Φάτσης κάλεσε τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου να συμμετέχει έστω και εξωδιοικητικά στη συνεδρίαση της εν δυνάμει διοικούσας επιτροπής που θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, επισημαίνοντας και πάλι ότι υπάρχουν χορηγικές συμφωνίες.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.