Αλλάζουν δεδομένα στη μπασκετική Νίκη

Πιθανή η αλλαγή προσώπων αλλά και ρόλων-Συνάντηση ΔΕ και Ερασιτέχνη το βράδυ της Δευτέρας

Το τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα μπάσκετ Ανδρών της Νίκης Βόλου αναζητούν όσοι ενδιαφέρονται τόσο για το συγκεκριμένο σύνολο όσο και για το άθλημα γενικότερα, και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις συνοδευόμενες από τις σχετικές ανακοινώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής με τους διοικούντες του Ερασιτέχνη το βράδυ της Δευτέρας.

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Διοικούσας και Ερασιτέχνη είχαν τα σκαμπανεβάσματά τους, ωστόσο όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με φόντο να βρεθεί κοινός τόπος για το μέλλον της μπασκετικής Νίκης. Η ομάδα βρίσκεται εξάλλου σε μία καλή εθνική κατηγορία (Β’ Εθνική), έχει παίκτες που μπορούν ν’ αποτελέσουν τη βάση της για τα επόμενα χρόνια και αναλόγως βέβαια των στόχων που θα τεθούν, ενώ έχουν οργανωθεί και τα τμήματα των ακαδημιών που αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα και συμμετοχή σε τελικούς επιδιώκοντας διακρίσεις. Καταλαβαίνει κανείς ότι όλο αυτό το οικοδόμημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρεθεί εκτεθειμένο, ούτε να αφεθεί στην τύχη του…

Αυτό που προκύπτει τουλάχιστον βάσει των όσων διαρρέουν από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση, είναι ότι η μπασκετική Νίκη ετοιμάζεται να βρεθεί σε ένα μεταβατικό καθεστώς. Ουσιαστικά η πρώτη κίνηση θα είναι η συνεργασία Διοικούσας Επιτροπής και Ερασιτέχνη στα διοικητικά θέματα, με τη συμμετοχή των μελών της διοίκησης του δεύτερου στην πρώτη. Αυτό άλλωστε ίσχυε έως έναν βαθμό μέχρι και τώρα, αφού ο Δημήτρης Τσιόλκας ήταν μέλος τόσο της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος μπάσκετ όσο και μέλος του Ερασιτέχνη. Απλά ο ίδιος έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό την αποχώρησή του από τα κοινά της Νίκης Βόλου, και δείχνει να μην αλλάζει την απόφασή του αυτή. Πλέον φαίνεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα ενισχυθεί με περισσότερα άτομα από πλευράς Ερασιτέχνη. Από την άλλη, κάποια άτομα από τη νυν σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής δεν θα συμμετέχουν διοικητικά, απλά θα λειτουργούν συμβουλευτικά για τη μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας, απέχοντας από εκεί και πέρα από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ανάληψης υποχρεώσεων και ευθυνών… Πιθανότατα σ’ αυτό το πλαίσιο να εντάσσεται και ο νυν ισχυρός άνδρας της ΔΕ Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ενώ διαφορετικούς ρόλους από τους τωρινούς δεν αποκλείεται τελικά να έχουν και άλλα μέλη της επιτροπής.

Την ίδια στιγμή, νέα πρόσωπα δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη Διοικούσα Επιτροπή, χωρίς αυτά να προέρχονται άμεσα από την Ερασιτεχνική Νίκη. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι ειπώθηκε για εναλλακτικό πλάνο όσον αφορά τη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ, με τη συμμετοχή ατόμων που θέλουν ν’ ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το συγκεκριμένο τμήμα και να είναι αυτά που θ’ αναλάβουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να «τρέξουν» σε βάθος χρόνου την ομάδα.

«Ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω, αλλά σύντομα» ήταν το μόνο ημιεπίσημο σχόλιο που διατυπώθηκε από την πλευρά παρόντων στη χθεσινοβραδινή συνάντηση. Με την οριστικοποίηση από εκεί και πέρα των δεδομένων θα αρχίσουν να κλείνουν και τα διοικητικά ζητήματα, με προπονητές (Μαύρος-Κοσμάτος περιμένουν και όχι μόνο αυτοί όπως φαίνεται…) και παίκτες να παίρνουν σειρά.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.