Άλλες 200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη νέα “Θύρα 3” του Π. Μαγουλάς!

Πρόσθετη χρηματοδότηση 200.000 ευρώ πρόκειται να εγκρίνει στην επόμενη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για την κατασκευή της νέας “Θύρας 3” στην έδρα της Νίκης Βόλου στο “Π.Μαγουλάς”.

Πλέον, όσον αφορά τις εργασίες στο “Π. Μαγουλάς”, μιλάμε για δύο ξεχωριστά έργα. Το πρώτο αφορά το κονδύλι των 329.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, οι εργασίες, σχετικά με την όψη του γηπέδου κι οι ηλεκτρολογικές κατασκευές. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί κι η χρονική προθεσμία για τις προσφορές έχει λήξει. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί αρμόδια επιτροπή κι οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων θα ανοίξουν, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος από αυτούς είναι εντάξει με τα δικαιολογητικά του έγγραφα και ποιος έχει κάνει την καλύτερη προσφορά. Με λίγα λόγια, το πρώτο και βασικό μέρος της ανακαίνισης του γηπέδου της Νίκης έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Το δεύτερο σκέλος του έργου αφορά την αύξηση του κονδυλίου από την Περιφέρεια, κατά 200.000 ευρώ, για την ανέγερση της νέας “Θύρας 3”. Όπως είχε γίνει γνωστό από τον ίδιο τον Βασίλη Βενέτη, στο πλαίσιο και της μελέτης που είχαν κάνει με τη Φωτεινή Κοκκινάκη για τα έργα στο γήπεδο, βάσει του υπάρχοντος κονδυλίου, δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί νέα “Θύρα 3”. Το χρηματικό ποσό επαρκούσε μόνο για την κατεδάφιση της παλιάς κερκίδας και την τοποθέτηση θεμελίων, προκειμένου κάποια στιγμή να υπάρξει νέα κερκίδα από εκείνη την πλευρά. Ύστερα από εισήγηση των μελετητών στην Περιφέρεια για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά το οποίο θα υπάρξει συζήτηση, προκειμένου το κονδύλι θα αυξηθεί, έτσι ώστε να χτιστεί κι η νέα κερκίδα στο γήπεδο. Η πρόταση αυτή θα εξεταστεί από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και θα τεθεί προς ψήφιση, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρέχοντα μήνα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μία εξέλιξη που, αν τελικώς ισχύσει, φέρνει ακόμα περισσότερα χαμόγελα στους ανθρώπους της Νίκης Βόλου, καθώς η αναμόρφωση της φυσικής έδρας τους θα τελειοποιηθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.