Άμυνα και επίθεση στην ΕΠΣΘ με βάση τους αριθμούς

Συμφωνία με τα... γκολ φαίνεται ότι υπέγραψε η Αγία Άννα, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Ιάσονα Παπαδημητρίου
Ενώ έχουν αναβληθεί παιχνίδια λόγω χιονιά…

Με τον Βόλο να έχει καλυφθεί από το χιόνι, οι ομάδες της ΕΠΣΘ περιμένουν να δουν τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο, και τις αποφάσεις της Ένωσης για το αν θα αναβληθεί συνολικά η αγωνιστική δράση, ή αν θα υπάρξει διεξαγωγή αγώνων. Πάντως, όλοι περιμένουν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στα τρία πρωταθλήματα, αφού πολλά απομένουν να ξεκαθαρίσουν.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Τρίμμης

Μέσα από τη στατιστική ματιά πάντως βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, όπως αυτά για την αμυντική και την επιθετική λειτουργία των ομάδων, έχοντας ήδη δει την κατάσταση που επικρατεί στην Α’ ΕΠΣΘ. Όπως έχουμε αναφέρει, ο προπορευόμενος στη βαθμολογική κατάταξη Μαγνησιακός  έχει πετύχει 43 τέρματα έχοντας την πρώτη καλύτερη επίθεση μαζί με αυτή της Αγίας Άννας, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, λόγω της κυριακάτικης (05/02) αναβολής. Από την άλλη, ο Μαγνησιακός έχει δεχθεί 15 γκολ, αλλά εκεί είναι μόλις έβδομος(!), αφού την καλύτερη άμυνα έχει μέχρι στιγμής ο Θησέας Αγριάς, που έχει δεχθεί μόλις οκτώ τέρματα.

Την ίδια στιγμή την χειρότερη επίθεση έχουν ΦΘ Αγχίαλος και Δήμητρα Ευξεινούπολης, καθώς έχουν πετύχει μόλις επτά τέρματα η κάθε ομάδα, ενώ ακολουθεί η Ακρόπολη με 11, η ΕΛ Νηλέας με 12, και ο Τοξότης με 13, ενώ τη χειρότερη άμυνα η Δήμητρα Ευξεινούπολης που έχει δεχθεί 72 τέρματα(!) σε 12 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί η ΑΕ 2002, με 45 τέρματα παθητικό.

Στη Β’ ΕΠΣΘ

Μία αγωνιστική απομένει για να κλείσει ο πρώτος γύρος στη Β’ ΕΠΣΘ, πέρα και από τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί, τέσσερα συνολικά.

Πρώτος στη βαθμολογία ο Αστέρας Ριζόμυλου, με 25 βαθμούς σε 10 αγώνες, με οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και με 16-4 τέρματα, κάτι που δείχνει ότι έχει και την καλύτερη άμυνα προς το παρόν σε απόλυτους αριθμούς. Δεύτερη στη σχετική κατάταξη όσον αφορά την άμυνα είναι η ομάδα του ΑΟ Σκιάθου, έχοντας δεχθεί πέντε τέρματα, αλλά σε οκτώ αγώνες.

Πιο παραγωγικός επιθετικά αποδεικνύεται ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας, καθώς έχει σημειώσει ήδη 23 τέρματα σε δέκα αγώνες, ενώ ακολουθεί ο ΑΟ Σκοπέλου έχοντας 21 τέρματα σε εννέα αγώνες.

Χειρότερη άμυνα είναι αυτή του Άνθιμου Γαζή, που έχει ήδη δεχθεί 25 τέρματα, σε εννέα αγώνες, αλλά έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, την ώρα που η ομάδα με τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, είναι οι Μικροθήβες, με 23 τέρματα παθητικό, όντας ουραγός, με μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Οι Μικροθήβες μαζί με τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς έχουν και τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, έχοντας πετύχει μόλις οκτώ τέρματα η καθεμία, σε δέκα αγώνες.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου στη Γ’ ΕΠΣΘ, Αχιλλέας Αχιλλείου και ΑΕ Χλόης μοιράζονται την πρώτη θέση, με 18 βαθμούς η κάθε ομάδα σε οκτώ αγώνες, ενώ ο Ατρόμητος ακολουθεί με 16 βαθμούς σε επτά παιχνίδια.

Αχιλλέας Αχιλλείου και Νέοι Αθλητές Νίκης έχουν την καλύτερη επίθεση με 25 τέρματα σε οκτώ αγώνες, ενώ ο Ατρόμητος ακολουθεί με 22 τέρματα σε επτά παιχνίδια. Η ΑΕ Χλόης σε οκτώ αγώνες έχει 21 τέρματα. Ατρόμητος και Νέοι Αθλητές Νίκης έχουν και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις οκτώ τέρματα.

Χειρότερη επίθεση έχει ο Πηλέας, που έχει σημειώσει μόλις 7 τέρματα σε οκτώ αγώνες, ενώ μαζί με τον Απόλλωνα Καναλίων έχουν και την χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχθεί η κάθε ομάδα 23 τέρματα. Οι δυο τους έχουν από μία νίκη, όμως ο Πηλέας έχει και μία ισοπαλία μαζί με έξι ήττες, ενώ ο Απόλλων Καναλίων έχει μόνο ήττες από εκεί και πέρα (σύνολο επτά).  Αμυντικά και ο ΑΟ Άνω Λεχωνίων δεν τα πάει καλά, αφού σε επτά αγώνες έχει δεχθεί 20 τέρματα.

Οι σκόρερ

Στην Α’ ΕΠΣΘ, ο Ιάσων Παπαδημητρίου αποδεικνύεται για μία ακόμη χρονιά… θωρηκτό, αφού σε 12 αγώνες έχει πετύχει 21 γκολ και περιμένει και το παιχνίδι με τον Τοξότη Βόλου για να κλείσει (σίγουρα) τον πρώτο γύρο στην κορυφή των σκόρερ. Αραπίτσας (ΓΣ Αλμυρού) και Γάρος (Ρήγας Φεραίος) ακολουθούν με 13 τέρματα ο καθένας.

Στη Β’ κατηγορία, ο Κώστας Τσουπαρέλος του ΑΟ Σκοπέλου με 12 τέρματα προηγείται στη σχετική λίστα, ενώ ο Γιώργος Κιπτίου του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας ακολουθεί με 11 και ο Τάσος Χούμπλης της ΑΠΟΒ με 8.

Τέλος στη Γ’ ΕΠΣΘ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Θανάσης Κατσαβριάς έχει σημειώσει για λογαριασμό του Αχιλλέα Αχιλλείου 12 τέρματα και συνεχίζει…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.