Αναγνωστοπούλου στο «Magnesiasports»: «Στον δρόμο για το Παρίσι πλέον»

Επιστρέφει στην Ελλάδα η Ελληνίδα δισκοβόλος

Πανηγυρίζοντας και η ίδια το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, η Φαρσαλινή στην καταγωγή αλλά με άμεση σχέση με τον Βόλο Κρίστυ Αναγνωστοπούλου μίλησε στο «Magnesiasports», λίγη ώρα μετά τη νέα σπουδαία επιτυχία του ελληνικού Στίβου, έχοντας ολοκληρώσει τη δική της προσπάθεια στο Τόκιο. Πλέον, όπως σημείωσε και η ίδια, ο στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024, θέλοντας να είναι παρούσα στον τελικό.

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Βέβαια είχε αρκετή υγρασία και αυτό πιθανότατα επηρέασε τις προσπάθειες στα άλματα» αναφέρει η Αναγνωστοπούλου για το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, τονίζοντας παράλληλα ότι: «Αυτό βέβαια που μετράει είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, και ο Μίλτος μας κάνει όλους και όλες περήφανους και περήφανες. Ένα χρυσό μετάλλιο άλλωστε είναι πάντα σημαντικό για τον Στίβο».

Η κουβέντα περνά στη δική της εμφάνισης τη δισκοβολία, με την Κρίστυ Αναγνωστοπούλου να σημειώνει ότι στόχος της ήταν να ξεπεράσει τον εαυτό της, μετά από μία αρκετά αγχώδη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Αυτό που ήθελα ήταν να ξεπεράσω την… Κρίστυ. Έχοντας πάρει την πρόκριση για το Τόκιο την τελευταία στιγμή, στο βαλκανικό, όπου έδωσα και τον πιο κρίσιμο αγώνα το διήμερο 26-27 Ιουλίου, με τη δήλωση για συμμετοχή στους Αγώνες να είναι μέχρι τις 29 Ιουλίου και ενώ ήταν σε εξέλιξη πολλά εθνικά πρωταθλήματα» δηλώνει η ίδια, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από την Ιαπωνία με ψηλά το κεφάλι, έχοντας ως καλύτερη βολή στα 59,16 μ..

«Ένιωθα και ήμουν καλά και ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ, κάνοντας τη δεύτερη καλύτερή μου εμφάνιση για φέτος. Πιστεύω ότι με μία βολή πάνω από τα 61 μέτρα μπορώ να είμαι στον τελικό στο Παρίσι. Αν σταθεροποιηθώ στα 62 μέτρα δηλαδή, που ήταν και το όριο του τελικού στο Τόκιο» σημειώνει παράλληλα, με την προσπάθεια για το 2024 να έχει ήδη ξεκινήσει. «Road to Paris!» μας λέει κατηγορηματικά!

Όσον αφορά τη διοργάνωση, η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου επισημαίνει την ιδιαιτερότητά τους, λόγω πανδημίας. « Είναι ιδιαίτεροι αγώνες και το ξέραμε εξ αρχής. Είναι αρκετοί οι περιορισμοί και έπρεπε να προσέχουμε πολύ, και πριν το Τόκιο για να μην αποκλειστούμε (σ.σ. για να μην υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού). Από την άλλη, δεν υπήρχαν θεατές στις κερκίδες, αλλά αυτό πιστεύω ότι επηρεάζει κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες που στοχεύουν στην κατάκτηση μεταλλίου. Εμένα προσωπικά να πω την αλήθεια δεν με επηρέασε. Αλλά σίγουρα η παρουσία θεατών βοηθάει γιατί δίνει ώθηση για καλύτερες προσπάθειες» σημειώνει η Ελληνίδα δισκοβόλος.

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα, και αναμένεται επί ελληνικού εδάφους τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης. Ακολουθώντας πλέον τα βήματα προς το Παρίσι…!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.