Αναμονή ενόψει αποφάσεων στην ΕΣΚΑΘ

Γκρίνια και σενάρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και τις ζυμώσεις που γίνονται προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα και να αυξηθούν οι ομάδες στην Α2 Εθνική κατηγορία αλλά και οι όμιλοι στη Β’ και στη Γ’ Εθνική,  τουλάχιστον για 2-3 χρόνια. Στόχος είναι η μείωση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ωστόσο από αυτές τις αποφάσεις κρίνονται πολλά για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως αυτά της ΕΣΚΑΘ.

Το θέμα για την ΕΣΚΑΘ δεν έχει κλείσει ακόμη, από τη στιγμή που όλοι ανέμεναν τις οριστικές αποφάσεις και ειδικά από το αν οι ομάδες της Α2 γίνουν 18, αν θα υπάρξουν δύο ή τρεις όμιλοι στη Β΄Εθνική και 5 ή έξι όμιλοι στη Γ’ κατηγορία.  Όποιο σενάριο και να προκρίνεται, η Νίκη εξασφαλίζει την άνοδο στη Β’ Εθνική και ο Ολυμπιακός Βόλου την παραμονή στη Γ’, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι μαζί του από θεσσαλικής πλευράς.

«Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΟΚ και από εκεί και πέρα θα κινηθεί και η ΕΣΚΑΘ αναλόγως» ήταν το λιτό σχόλιο του προέδρου της Ένωσης, Δημήτρη Ντούγκου στο  «Magnesiasports».

Το πρώτο σενάριο ουσιαστικά ανέφερε ότι οι δύο πρώτοι από τους ομίλους της Α1 ΕΣΚΑΘ θα έπαιρναν το εισιτήριο της ανόδου, δηλαδή ο ΓΣ Αλμυρού που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 35 βαθμούς έναντι 33 της Αγριάς και 31 της Νίκαιας 2012, και από τον δεύτερο όμιλο ο ΓΣ Γόμφων που έχει 34 βαθμούς, έναντι 33 του ΓΣ Αμπελώνα και 32 των ΓΣ Σοφάδων Καρδίτσας και ΑΟΤ. Κάπου εκεί και με οριακές τις βαθμολογικές διαφορές υπήρξαν όπως φαίνεται αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες του δευτέρου ομίλου, με αποτέλεσμα να έρχονται στο προσκήνιο σενάρια ακόμη και ενός Final 8 με τους τέσσερις πρώτους κάθε ομίλου!

«Πώς μπορεί αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα; Πώς μπορεί να γίνει ακόμη και Final 8 όπως προτείνουν κάποιοι; Είδαμε ότι ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γερμανία και είχαν ρεκόρ τραυματισμών! Ειδικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Μπορούν οι παίκτες να επιστρέψουν έτσι στο παρκέ; Αναλωνόμαστε σε μία συζήτηση που μοιάζει να είναι άνευ αντικειμένου» ήταν το σχόλιο προπονητή ομάδας της Α1 ΕΣΚΑΘ, με το σύνολο των συλλόγων να περιμένουν τις εξελίξεις. Ωστόσο όπως πρόσθεσε: «Κάποιοι θα ευνοηθούν από την όλη κατάσταση και κάποιοι μπορεί να νιώθουν αδικημένοι. Αλλά προέχει η ανθρώπινη υγεία και αυτό πρέπει να καταλάβουν».

Αγώνες στα τμήματα υποδομών

Αυτό που μοιάζει δεδομένο πάντως είναι η αναζήτηση λύσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι και το τελικό στάδιο τα πρωταθλήματα υποδομών και συγκεκριμένα αυτά των Παίδων-Εφήβων και Νεανίδων-Κορασίδων.

Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς υπάρχει το όφελος της μοριοδότησης των νικητών για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως από την άλλη διατυπώνονται ιδιαίτερες επιφυλάξεις για μία τέτοια εξέλιξη, από τη στιγμή που έχει ληφθεί απόφαση για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών.

 Οι πρώτες επαφές

Όσο ο χρόνος περνάει πάντως τόσο πιο δύσκολο δείχνει να γίνουν ακόμη και σε τοπικό επίπεδο πρωταθλήματα, οπότε οι ομάδες ετοιμάζονται για κάθε περίπτωση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από πλευράς Μαγνησίας ο ΓΣ Αλμυρού, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει ήδη περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα σε πιθανή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν κάποιες επαφές με παίκτες που θα μπορούσαν να είναι ακρογωνιαίοι λίθοι σε μία προσπάθεια με στόχο μια καλή πορεία, όμως αυτές είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Άλλωστε απέμενε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.