Ανάσα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-1 επί του ΠΑΟΚ Β’

Ξύδα και Φιλίποβιτς τα γκολ, παρών σε κάθε επικίνδυνη φάση ο Ξενοδόχοβ

Μετά από ένα εξαιρετικό και παραγωγικό πρώτο μέρος, αλλά και αντέχοντας την πίεση στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’, στην εξ αναβολής αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής, με το τελικό 3-1 να δίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα στους «ερυθρόλευκους».

Δύο τέρματα του Ξύδα και ένα του Φιλίποβιτς αποδείχθηκαν αρκετά για το σύνολο του Βασίλη Βούζα, για να πάρε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, με τον Ξενοδόχοβ να είναι ο πρωταγωνιστής από εκεί κα πέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου, προχωρώντας σε καίριες παρεμβάσεις όταν χρειάστηκε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Β’ στο δεύτερο μέρος έψαξε το γκολ, ενώ είχε και τη φορά του αέρα με το μέρος του, κάτι που από την άλλη δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ιδανικό ξεκίνημα και καθαρό προβάδισμα

Η πίεση ψηλά από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου όχι μόνο απέδωσε αλλά έφερε και για πρώτη φορά εντός έδρας τρία γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα! από την άλλη, φάνηκε ότι οι ασκήσεις… ψυχολογίας έπιασαν, αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ Β’ να ισοφάρισε (1-1) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, πετυχαίνοντας δύο ακόμη τέρματα στη συνέχεια.

Μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Ξύδα να πιάνει ένα σουτ από το ύψος του ημικυκλίου, για να βρει η μπάλα αρχικά το αριστερό δοκάρι του Ταλιχμανίδη και στη συνέχεια την πλάτη του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Β’, για να περάσει τη γραμμή της εστίας και να γίνει έτσι το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να  απαντήσει και στο 9’ ο Καλουτσικίδης έκανε το σουτ από δεξιά για να αποκρούσει πέφτοντας με το αριστερό του χέρι ο Ξενοδόχοβ και στη συνέχεια απομάκρυνε η άμυνα. Στο 16’ ένα σουτ του Βερνάρδου παραλίγο να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξε η άμυνα, με τον Ολυμπιακό Βόλου στη συνέχεια να κερδίζει δύο συνεχόμενα κόρνερ, από τα οποία όμως δεν προέκυψε κάτι.

Στο 27’ όμως έγινε η ζημιά για τους γηπεδούχους, όταν βγήκε η σέντρα από τον Καλουτσικίδη από δεξιά και η μπάλα βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, με τον Γαϊτανίδη να κάνει το σουτ και να κερδίζει το κόρνερ. Ο Γαϊτανίδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεσή του και ο Παναγιώτου με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Όπως προαναφέραμε όμως, οι παίκτες του Βασίλη Βούζα δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Έτσι, στο 33’ ο Γραικός επέμενε και έβγαλε τη σέντρα από δεξιά με τον Ξύδα να πιάνει το σουτ στην κίνηση και με δυνατό βολέ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου!

Από εκεί και πέρα στο 39’ από μακρινή απόσταση ο Σκοπελίτης έπιασε ένα σουτ για να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Ταλιχμανίδη, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 44’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουντουριώτη, ο Φιλίποβιτς έπιασε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα με άνεση από κοντά στα δίχτυα του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Β’, κάνοντας το 3-1!

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σμυρλής έκανε ένα σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη συνέχεια στα αποδυτήρια.

Κράτησε το σκορ και τη νίκη

Με τον αέρα να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου από την αρχή του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έδειξε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, και στο 48’ ο Τζίμας σούταρε από κοντά αλλά μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να παρεμβαίνει και σε 2-3 φάσεις στη συνέχεια κόβοντας σέντρες των αντιπάλων.

Στο 62’ πάντως ο ΠΑΟΚ Β’ είχε δοκάρι, όταν ο Τσοπούρογλου κινούμενος από αριστερά έκανε το σουτ εντός περιοχής, για να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να γλιτώνει τα χειρότερα σε εκείνο το σημείο.

Ο ΠΑΟΚ Β’ συνέχισε να είναι απειλητικός και στο 72’ μετά από σέντρα από αριστερά ο Φασίδης προσπάθησε να νικήσει από κοντά με κεφαλιά τον Ξενοδόχοβ αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου είπε «όχι», διώχνοντας την μπάλα.

Με τις αλλαγές παικτών στο κέντρο ο Βασίλης Βούζας προσπάθησε να κρατήσει η ομάδα του την μπάλα, αν και επιθετικά και πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν τόσο καλός στο δεύτερο μέρος, καλούμενος από εκεί και πέρα όμως να διαφυλάξει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 89’ πάντως ο ΠΑΟΚ Β’ απείλησε και πάλι, με τον Τζίμα να σουτάρει και για να κερδίσει το κόρνερ, χωρίς να προκύπτει όμως κάτι περισσότερο.

Στις καθυστερήσεις, μετά από ένα σουτ του Σιαφά, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε το κόρνερ, με τον διαιτητή να σφυρίζει το τέλος του αγώνα με την εκτέλεσή του.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (68’ Ντος Σάντος), Μάνγκα (68’ Κόλα), Ξύδας (73’ Σιαφά), Κουντουριώτης (73’ Μαρκοπουλιώτης), Γκαργκαλατζίδης (57’ Κότος), Βερνάρδος.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Παναγιώτου, Μανωλιούδης (46’ Τάχατος), Κουλιεράκης, Καλουτσικίδης, Ουεντραογκό, Γιαξής (36’ λ.τ. Γρόσδης), Γαϊτανίδης (70’ Φασίδης), Τσοπούρογλου, Σμυρλής (46’ Πανίδης), Γκορντεζιάνι (46’ Τζίμας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.