«Αναζητούμε την επόμενη ημέρα του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου»

Όπως αναφέρει ο Νίκος Ρούμπος από πλευράς ΔΕ στο «Μagnesiasports»

Δεν έχει ν’ ασχοληθεί μόνο με την ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και με το μπασκετικό τμήμα μεταξύ άλλων όπως φαίνεται ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλος, με το πρώτο… καμπανάκι να έρχεται από την πλευρά του πρώην πλέον προπονητή, Γιώργου Βλιώρα.

«Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία για να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να στελεχωθεί και διοικητικά και οικονομικά σε άλλες βάσεις πολύ πιο επαγγελματικές, οι οποίες να μην στηρίζονται μόνο στο συναίσθημα και την τρέλα κάποιων πολύ λίγων ανθρώπων» ανέφερε στην ανακοίνωση αποχώρησης από τους «ερυθρόλευκους» ο έμπειρος τεχνικός, με την επόμενη ημέρα να έρχεται στο προσκήνιο και για την ομάδα μπάσκετ.

«Αυτήν την επόμενη ημέρα αναζητούμε» ανέφερε στο «Magnesiasports» o Νίκος Ρούμπος, που ως εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής κοιτάει κι αυτός τι μέλλει γενέσθαι. Φυσικά η αρχή θα γίνει με τον προπονητή και με την οριστικοποίηση του τεχνικού επιτελείου θα αρχίσει και ο σχηματισμός του ρόστερ, για να βρει την ομάδα έτοιμη για την πρόκληση και πάλι της Β’ Εθνικής. «Αλλά για να οριστικοποιηθεί το τεχνικό επιτελείο και το έμψυχο υλικό θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το μπάτζετ, για το οποίο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ο χρηματοδότης» ανέφερε ο κ. Ρούμπος…

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχουν διεργασίες ακόμη και με άτομα εκτός Βόλου, αλλά αν δεν τελεσφορήσουν τότε δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να περάσει το τμήμα μπάσκετ και πάλι στον Ερασιτέχνη που θα κληθεί να βρει λύσεις για ένα ακόμη τμήμα του συλλόγου. Ο ίδιος ο Νίκος Ρούμπος τονίζει πάντως ότι περιμένει περισσότερη στήριξη και ίσως και νέα πρόσωπα στη Διοικούσα Επιτροπή, καθώς όλα δείχνουν ότι ο κύκλος της νυν σύνθεσης έχει κλείσει και ό,τι είχε να δώσει το έδωσε!

Η αναδιάρθρωση και η ανάγκη προσώπων και ρόλων

Επαφές γίνονται πάντως για το μέλλον του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου, και κάποια μηνύματα είναι συγκρατημένα αισιόδοξα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει κανείς το οτιδήποτε. Άλλωστε, το μπάσκετ έχει λιγότερες οικονομικές απαιτήσεις σε σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά που κάνουν τη διαφορά. «Οργανωτικά κάναμε κάποια πράγματα, ανεβάσαμε κάπως το επίπεδο, βελτιωθήκανε πολλά. Αλλά χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, στελέχωση και διακριτοί ρόλοι όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται, και με τη συμμετοχή στη λειτουργία του τμήματος» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρούμπος και σημειώνει επίσης ότι: «Δεν γίνεται να μην στελεχώνονται τα τμήματα από μέλη του Ερασιτέχνη».

Η χρηματοδότηση πάντως δεν είναι απλή υπόθεση για τη νέα χρονιά, καθώς για να εξασφαλίσει μία ομάδα την παραμονή στη Β’ Εθνική την επόμενη αγωνιστική περίοδο χρειάζονται τουλάχιστον 50-60 χιλιάδες ευρώ, καθώς θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο έξι ομάδες, μιας και ακολουθεί αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών. Αν θέλει βέβαια μία ομάδα να «βγει» κατηγορία, είναι δεδομένο ότι χρειάζεται σαφώς περισσότερα…

Όπως προαναφέραμε, τα μηνύματα είναι συγκρατημένα αισιόδοξα, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορεί κάποιος να πει περισσότερα για το μέλλον του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο τα μηνύματα αυτά πρέπει να αποκρυσταλλωθούν σύντομα για να έρθουν στο προσκήνιο και οι σχετικές εξελίξεις για το μέλλον.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.