Άνετα και εύκολα η Νίκη Βόλου, 77-40 τη Μελίκη

«Έσπασε» το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων

Το διάλειμμα στην αγωνιστική δράση αποδείχθηκε ευεργετικό για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, ενώ από την άλλη η Μελίκη δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος-φόβητρο. Έτσι, οι παίκτες των Μαύρου-Κοσμάτου είχαν ένα εύκολο απόγευμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, φτάνοντας στο τελικό 77-40.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό, αλλά η Νίκη δεν δυσκολεύτηκε εξ αρχής να καταλάβει ότι θα έφτανε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Ο Καλλές πήρε προσπάθειες και όταν βρήκε ρυθμό σκόραρε, ενώ στο τέλος ο Ξενιτίδης με τρίποντο έκανε διψήφια τη διαφορά υπέρ της ομάδας του.

Στη δεύτερη περίοδο με τον Κουτίνα να επιστρέφει και να παίρνει προσπάθειες, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι οι «κυανόλευκοι» θα είχαν ξεκούραστο απόγευμα, και το προπονητικό διδυμο Μαύρου-Κοσμάτου άρχισε να μοιράζει τον χρόνο στους νεαρούς. Όμως και πάλι η διαφορά ανέβαινε υπέρ της Νίκης, με τον Σαριμπαλίδη να κάνει το +23 (38-15) και ο Νίκολης το +32 του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν ίσως… αγγαρεία και για τις δύο ομάδες αφού ο τελικός νικητής είχε αναδειχθεί ήδη. Σίγουρα ξεχωριστό ήταν το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής, και ανάμεσα σ’ αυτούς ο 17χρονος Σιάνος που διαμόρφωσε με εύστοχο σουτ τριών πόντων το τελικό 77-40.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 50-18, 61-29, 77-40.

Νίκη Βόλου (Μαύρος-Κοσμάτος):  Νίκολης 5 (1), Βερτζάγιας 6, Σιάνος 3 (1), Σαριμπαλίδης 7 (1), Ζησόπουλος 1, Κουτίνας 10, Σπανόπουλος 15, Μπουσκολίτης 3 (1), Δελεντζές 2, Λόλας 8, Καλλές 10, Ξενιτίδης 7 (1).

Μελίκη (Ασλανίδης): Μπάρζου, Μωυσίδης 9, Τζιοβάρας 10 (1), Ντόρας 3 (1), Κυριάκου, Γατόπουλος, Ντόβας, Ρογγότης 11, Πειμανίδης 3 (1), Αμανατίδης 2, Αλευρίδης 2.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.