Άνετα ο Ατρόμητος 3-0 τον ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό

Δύσκολα θα πάρει την πρόκριση ο ΝΠΣ Βόλος στη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού γνώρισε την ήττα σήμερα (7/11) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από τον Ατρόμητο με σκορ 0-3, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του θεσμού, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο του.

Χωρίς να είναι αποτελεσματικός, ο ΝΠΣ Βόλος βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, ενώ με δύο τέρματα του Βέλλιου στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενoι «σφράγισαν» ουσιαστικά το εισιτήριο για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, εκτός και αν έρθουν τα πάνω κάτω στον επαναληπτικό.

Πίσω στο σκορ με το «καλημέρα»

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ατρόμητο που έκανε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ούμπιδες ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Γούτας έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας, για να νικήσει σε πρώτη φάση τον Οικονόμου και έπειτα και τον Μελίσσα. Έτσι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκηνικό, με τους Ζοάο και Τόρες να παίρνουν πρωτοβουλίες και τον ΝΠΣ Βόλος να έχει την κατοχή, η οποία όμως δεν είχε αντίκρισμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9′ καταγράφεται η πρώτη ευκαιιρία για τον ΝΠΣ Βόλος οταν ο Μουνίθ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Μέγιερι έσωσε με τα πόδια Στο 15′ ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέλλιος αρχικά απομάκρυνε, ο Μπαλογιάννης έκανε το σουτ κεντρικά εντός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών του Ατρομήτου.

Στο 30΄όμως ο Ατρόμητος παραλίγο να κάνει το 0-2, όταν ο Γιακουμάκης ξεπέρασε τον Ντεντάκη για να δει όμως τον Μελίσσα να του λέει «όχι», απομακρύνοντας την μπάλα μετά το πλασέ που επιχείρησε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων. Με ένα σουτ του Τόρες από εκεί και πέρα που έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου στο 37΄ ολοκληρώθηκαν οι ουσιαστικές προσπάθειες των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

«Χτύπησε»… δις ο Βέλλιος

Προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μέγερι ο ΝΠΣ Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλμπέρο Γκαγιέγκο να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, ειδικλά από τη στιγμή που ο Γέντρισεκ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τσοκάνη. Στο 55′ καταγράφεται μία ουσιαστική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Γκουαροτσένα έκανε το σουτ με το δεξί, για να καταλήξει η μπάλα άουτ, ενώ στο 62 ο Μαξ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Τόρες βγήκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έχασε το κοντρόλ για να κλείσει η φάση με άουτ.

Η μπάλα όμως τιμωρεί και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 63 όταν ο Βέλλιος έκανε το 0-2 για τον Ατρόμητο. Μετά από σέντρα του Νταβιώτη, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν ολομόναχος στη καρδιά της άμυνας του ΝΠΣ Βόλος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι, με τον Μπαένα να κινείται από δεξιά και να μπαίνει στην περιοχή, και αφου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες σούταρε για να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μελίσσα.

Τελικά το 0-3 ήρθε στο 76′ και πάλι από τον Βέλλιο. Ο Χαρίσης ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και να μην βγαίνει άουτ όπως φαινόταν αρχικά ότι θα γίνει, με τον Βέλλιο να κάνει την προβολή και να παραβιάζει για μία ακόμη φορά την εστία του Μελίσσα.

Εξάλλου στο 86′ μετά από σέντρα του Μανούσου, η μπάλα κόντραρε στον Διαμάντη κι ανάγκασε τον Μελίσσα σε μια δύσκολη επέμβαση. Στο 90 ο Μουνίθ μόνος του στην περιοχή δεν μπόρεσε να σουτάρει για να σκοράρει, ενώ στα τρία λεπτά του έξτρα χρόνου, ο Ατρόμητος κοίταξε να εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αποτελεσματικό.

ΝΠΣ Βόλος: Μελίσσας, Ντεντάκης, Διαμάντης, Οικονόμου, Φεράρι, Τσοκάνης (57′ Γέντρισεκ), Μπαλογιάννης (46′ Μαξ), Ζοάο (72′ Mάντζης), Μουνίθ, Τόρες, Γκουαροτσένα.

Ατρόμητος: Μέγιερι, Κιβρακίδης, Καχίλα, Γούτας, Ταλόσα, Χαρίσης, Μπαένα, Ούμπιδες (75′ Ανδρούτσος), Νταβιώτης (65′ Γκάλο), Γιακουμάκης, Βέλλιος (85′ Μανούσος)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.