Άνοστη, άοσμη κι άχρωμη Νίκη στην Τσαριτσάνη, στο 0-0 με Οικονόμο

Στην Τσαριτσάνη, μία “φλύαρη” Νίκη Βόλου πέταξε δύο βαθμούς, μένοντας στο 0-0 με τον τοπικό Οικονόμο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Πήγαν εκεί που ήθελαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς να βρει χώρους και να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες για κάποιο γκολ, με τους κυανόλευκους να βρίσκονται, πλέον, στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ζήτησε πέναλτι, για χέρι παίκτη του Οικονόμου στο 59′, η Νίκη, το αρνήθηκε ο διαιτητής Μαρόπουλος.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα του, σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κεντρικό δίδυμο τους Καρτσαμπά και Παπαδήμα. Μέτσε και Τσεμπερίδης αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ, με τον Ιορδανίδη να αναλαμβάνει δημιουργικά καθήκοντα στον άξονα, στην “κορυφή του τριγώνου”. Κέρι και Δεμηρτζόγλου κινούνταν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Μαντζίρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος της κυανόλευκης επίθεσης.

Την πρωτοβουλία η Νίκη, αλλά ακίνδυνη απέναντι στον “διαβασμένο” Οικονόμο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Η Νίκη είχε την μπάλα στην κατοχή της και προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της, απέναντι σε έναν Οικονόμο παρατεταγμένο στο γήπεδο με καθαρά ανασταλτικούς προσανατολισμούς, αναμένοντας τον αντίπαλο πίσω από την μπάλα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης για κάποιο τέρμα, παραδόξως, έγινε από τους γηπεδούχους στο 20′. Ο Χάμος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη, πλάσαρε, με τον πορτιέρε της Νίκης να απομακρύνει. Στην επαναφορά, ο Μουλτσιάς σούταρε εκ νέου, με τον Αποστολίδη να λέει και πάλι “όχι”. Ένα λεπτό μετά, ήρθε κι η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της Νίκης για γκολ, με τους Κέρι και Ιορδανίδη να συνεργάζονται και τον δεύτερο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Νούσια.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός ανέβαινε και το παιχνίδι ισορροπούσε, με τον Οικονόμο να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή του. Η Νίκη, όμως, δεν πτοείτο, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και στο 27′ είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία να προηγηθεί, από στατική φάση. Συγκεκριμένα, ο Κέρι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε η Νίκη σε πολύ καλή θέση, με την μπάλα, όμως, να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Νούσια.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους. Λιγοστές φάσεις, σε ένα σκληρό παιχνίδι κέντρου, με πολλές προσωπικές μονομαχίες, αρκετές διακοπές και… λίγο ποδόσφαιρο. Η Νίκη ήταν καλύτερη στην κυκλοφορία της μπάλας, ήλεγχε τον αγώνα, αλλά ο Οικονόμος εξακολουθούσε να την κρατά ακίνδυνη, περιορίζοντάς την σε μία φλύαρη επιθετική προσέγγιση του παιχνιδιού, σε ένα γήπεδο αρκετά μικρών διαστάσεων που πάντα ευνοεί τον αμυνόμενο.

Μία από τα ίδια στην επανάληψη, ζήτησαν πέναλτι στο 59′ οι Βολιώτες

Ίδια η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Νίκη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να βρει καθαρή ευκαιρία για γκολ για αρκετή ώρα. Ο Οικονόμος έκλεινε καλά τους χώρους κι όσο περνούσαν τα λεπτά και δεν απειλείτο ουσιαστικά, αισθανόταν όλο και πιο… άνετα. Στο 59′, η Νίκη βγήκε μπροστά από τα αριστερά, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα, με αμυντικό του Οικονόμου να απομακρύνει και τους ποδοσφαιριστές της Νίκης να διαμαρτύρονται έντονα για χέρι εκείνου, εντός περιοχής. Ο διαιτητής Μαρόπουλος αρνήθηκε το πέναλτι και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Τσεμπερίδη για τη διαμαρτυρία του.

Ένα τέταρτο μετά, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει, όσον αφορά το σκηνικό της αναμέτρησης, ο Οικονόμος πραγματοποίησε την πρώτη τελική προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου! Στο 74′, συγκεκριμένα, ένα σουτ του Γαλάνη κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη που δεν ανησύχησε. Τρία λεπτά αργότερα, η Νίκη απάντησε με ένα “σόλο” του Ντινιωτάκη από τη δεξιά πλευρά κι ένα σουτ του ίδιου που κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Στο 80′ ένα ακόμα σουτ, από τον Κέρι αυτήν τη φορά, κατέληξε στην αγκαλιά του Νούσια.

Λόγω απουσίας δεύτερου φορ στον πάγκο, ο Ράτκο Ντόστανιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καντούτση στο 86′, στη θέση του Μέτσε, προκειμένου ο Καρτσαμπάς να πάρει θέση φορ, δίπλα στον Μαντζίρη για τα τελευταία λεπτά. Η Νίκη ανέβασε τις γραμμές της όσο ψηλότερα γίνεται κι επιχείρησε την ύστατη προσπάθεια να πετύχει κάποιο τέρμα, ο Οικονόμος, όμως, συνέχισε να κρατά τους φιλοξενούμενους μακριά από τη μεγάλη του περιοχή, με τη “λευκή” ισοπαλία να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οικονόμος Τσαριτσάνης: Νούσιας, Χατζής, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης, Μουλτσιάς (81′ λ.τρ. Κατσαμάγκας), Μπαλογιάννης (90+2′ Μπουμπουνάρας), Γανός (62′ Γκαμπέτας)

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι (71′ Ρόβας), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Παπαδήμας, Μέτσε (86′ Καντούτσης), Τσεμπερίδης (64′ Τσιώλης), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (64′ Ντινιωτάκης), Ιορδανίδης, Μαντζίρης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.