Άντεξε παράταση και πέναλτι και προχωρά στο κύπελλο η Νίκη!

Πήρε την πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» (5-4) σε βάρος του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Σ’ έναν αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα και εμφανώς κακό, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε τη Νίκη Βόλου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, για το παιχνίδι της 3ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, με το παιχνίδι να είναι για υπομονετικούς θεατές, καθώς το θέαμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, ενώ χρειάστηκε και η «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τη Νίκη να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Πάντως, η πρωτοβουλία των ενεργειών ανήκε στον Ηρακλή στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής φάσης του αγώνα, με τη Νίκη να ψάχνει την αντεπίθεση που θα της έδινε έστω ένα τέρμα. Εφόσον όμως αυτό το τέρμα δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, αναγκαστικά οδηγήθηκαν στο έξτρα χρονικό διάστημα της παράτασης για να προκύψει αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το φιλμ της κανονικής διάρκειας του αγώνα:

10’: Η μπαλιά έγινε στην πλάτη της άμυνας της Νίκης, αλλά ο Μπάγιτς πρόλαβε να μπλοκάρει προ του Μελούνοβιτς.

16’: Ένα σουτ του Ροχάνο έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

19’: Ο Bιτλής μάρκαρε εντός περιοχής τον Κάσσο και αυτός βρέθηκε στο έδαφος με τη Νίκη Βόλου να ζητάει πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

26’: Ένα σουτ από τον Άλεξιτς δεν ανησύχησε τον Μπάγιτς, αλλά και πάλι βγήκε μπαλιά σχεδόν στην πλάτη της άμυνας της Νίκης.

32’: O Πατράλης σούταρε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόμας, ο Πατράλης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε κάνοντας πιο… εύκολη τη ζωή του Μπάγιτς, καθώς πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

42’: O Δημητρίου έκανε τη σέντρα ο Κάσσος επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πάλι σε σώματα.

49’: O Άλεξιτς βρέθηκε απέναντι στον Μπάγιτς μετά από βαθιά μπαλιά που προέκυψε από τη συνεργασία Πατράλη-Μελούνοβιτς, και επιχείρησε το πλασέ, με τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου να πέφτει σωστά και να στέλνει την μπάλα σε πλάγιο.

52’: Διπλή ευκαιρία του Ηρακλή, με διαδοχικά σουτ των Μανουσάκη και Πατράλη να στέλνουν την μπάλα στα σώματα των αμυνόμενων της Νίκης Βόλου, και τον πάγκο των γηπεδούχων να ζητάει πέναλτι για χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων.

58’: Ο Πατράλης θα κάνει ένα γυριστό σουτ, αλλά ο Δεληζήσης θα ανακόψει την πορεία της μπάλας, με τον Ηρακλή να κερδίζει το κόρνερ.

69’: Νέα μεγάλη επέμβαση έκανε ο Μπάγιτς, όταν ο Πατράλης βρήκε με μπαλιά τον Γιουπιτάνα, αυτός την «έσπασε» στον Μελούνοβιτς, που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για ν’ αναγκάσει τον τερματοφύλακα της Νίκης να κάνει σπουδαία απόκρουση και να παραχωρήσει κόρνερ.

75’: Η Νίκη είχε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος, με κεφαλιά του Γαβριηλίδη μετά από σέντρα του Γρομητσάρη από δεξιά, και με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

79’: Μετά από σέντρα του Κάσσου ο Ανδρέου έκανε ένα σουτ, ο Παπαστεργιανός έκανε την παρεμβολή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ για τη Νίκη Βόλου, χωρίς όμως να έχει κάποιο επιπλέον κέρδος από εκεί και πέρα.

Στην παράταση…

… Ένα λάθος του Δεληζήση μετά από σέντρα του Πανάγου παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά τελικά αυτή κατέληξε άουτ, στο 92’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιουπιτάνα έκανε μόνος εντός περιοχής σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, αλλά και από τον Μελούνοβιτς που δεν μπόρεσε να σκοράρει από απόσταση αναπνοής.

Στο 103’ ήρθε και δοκάρι για τον Ηρακλή, μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Πατράλη, με τον Μπάγιτς να ακουμπά πρώτα την μπάλα και να τη στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του. Στο 111’ πάλι, ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Τζιώρας έκανε την… επέλαση και ο Άγγελος Παπαστεργιανός τον έκοψε με φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Βελλίδη, για ν’ αντικρίσει έτσι τη δεύτερη κίτρινη κάρτα! Η εκτέλεση του φάουλ από τον Κυριακίδη έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Βελλίδη, ενώ ο Ηρακλής έμεινε με εννέα(!) καθώς στο 118’ αποβλήθηκε και ο Γιουπιτάνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί εμπόδισε εκτέλεση πλαγίου από πλευράς Νίκης! Μοιραία, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και χρειάστηκαν τα πέναλτι!

Τα πέναλτι

Η σειρά εκεί είχε ως εξής:

0-0: Τζιώρας (απέκρουσε ο Βελλίδης)

0-1: Μελούνοβιτς

1-1: Τσουκαλάς

1-2: Σίλβα

2-2: Κυριακίδης

2-3: Τόμας

3-3: Κάσσος

3-3: Βιτλής (η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι)

4-3: Μέτσε

4-4: Πατράλης

5-4: Μπρούνο Μορέιρα

5-4: Χρουσιέλ (απέκρουσε ο Μπάγιτς).

 

 

 

 

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Βελλίδης, Πανάγου, Παπαστεργιανός, Χρουτσιέλ, Μανουσάκης (82’ Τόσκα, 115’ Κωστούλας), Βιτλής, Μελούνοβιτς, Τόμας, Πατράλης, Δόρης, Άλεξιτς (65’ Γιουπιτάνα).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Δημητρίου (70’ Αναστασίου), Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Γαβριηλίδης (100’ Μορέιρα), Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (70’ Μέτσε), Τσουκαλάς, Κάσσος, Ροχάνο (106’ Τζιώρας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.