Απαλλάχθηκε η ΑΕΛ από τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα επεισόδια στον αγώνα με τη Νίκη!

Την έφεση περιμένουν οι «κυανόλευκοι»

Η Νίκη Βόλου πλήρωσε και μάλιστα βαριά το μάρμαρο για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στο Πανθεσσαλικό με την ΑΕΛ, ωστόσο ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Eισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος της λαρισαϊκής ομάδας, με το αρμόδιο όργανο της Super League 2 ωστόσο να απαλλάσσει τελικά τους Λαρισαίους!

Η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ανέφερε όταν είχε ανακοινωθεί ότι γίνεται: «Σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας διότι κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Νίκης Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 7-4-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4β΄, 6α΄, στ’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Η απάντηση από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League 2; «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε την παρακάτω απόφαση: ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ)». Απλά και λιτά λοιπόν, η ποινή της Νίκης Βόλου παραμένει (προς το παρόν αφού υπάρχει και η έφεση), από την άλλη, το ίδιο όργανο που τιμώρησε τους «κυανόλευκους» δεν βλέπει καμία ευθύνη για τους φιλοξενούμενους σε εκείνο το παιχνίδι, παρά το ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στη δίωξή του είναι σαφής, δεχόμενος ότι έγιναν επεισόδια και φθορά ξένης περιουσίας και ότι αυτές οι πράξεις τιμωρούνται από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Βόλου θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, την Τρίτη 16 Μαΐου στις 16:00, στρεφόμενη κατά της αρχικής απόφασης, αλλά και κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.