Aπό τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη…

Περιμένουν τις εξελίξεις οι ΠΑΕ της Football League

Δεν έρχονται και πολλά νεότερα στο προσκήνιο από το μέτωπο της Football League, αφού η σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν έριξε περισσότερο φως, με τις συμμετέχουσες ΠΑΕ και τον πρόεδρο, Λεωνίδα Λεουτσάκο να συμφωνούν για μία ακόμη επανάληψη της διαδικασίας την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουνίου.

Το ρευστό τοπίο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δίνει τη δυνατότητα να βγουν οριστικά συμπεράσματα. Από τη μία η διάθεση ομάδων της Super League 2 να επανέλθουν σε προπονήσεις και σε αγωνιστική δράση, και από την άλλη η συνεδρίαση της ΕΠΟ την ερχόμενη Παρασκευή βάζουν εμπόδια στη λήψη οριστικών αποφάσεων από πλευράς Football League. Oπότε μέχρι να οριστικοποιηθούν αυτά τα δεδομένα, με τη στάση ομάδων της Super League 2 πάντως να προβληματίζει…

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση, η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου που συνυπογράφεται από δέκα ακόμη ομάδες παραμένει στο προσκήνιο. Έχει άλλωστε κατατεθεί στα αρμόδια όργανα και εξετάζεται… Πάντως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι την Παρασκευή θα γίνει τηλεδιάσκεψη στη Super League 2 με σενάριο ανόδου τεσσάρων ομάδων στη Super League, και οκτώ από τη Football League!

Το πρωτόκολλο και ο κορωνοϊός…

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τέθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν ήταν άλλο πέρα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωσή του, αφού απομένουν τρεις αγωνιστικές σύμφωνα με το πρόγραμμα προκειμένου γίνει το φινάλε. Η Football League είναι η τελευταία από τις εθνικές κατηγορίες για την οποία δεν είχε γίνει συνολική συζήτηση, καθώς στη Super League η αγωνιστική δράση ξεκινά το διήμερο 6-7 Ιουνίου, ενώ η Super League 2 κινείται σε ρυθμούς προπονήσεων, έχοντας ήδη γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις ανάμεσα στους αρμόδιους του Συνεταιρισμού και της ΓΓΑ και στους υπεύθυνους ιατρούς των ΠΑΕ, για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Από την άλλη είναι δεδομένο για τη γ εθνική κατηγορία ότι δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση οπότε μόνο για τη Football League υπήρχαν ερωτηματικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων πάντως δεν έδειχνε διατεθειμένη να επιθυμεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος χωρίς βέβαια να λείπουν οι διαρροές, όπως για παράδειγμα από τα Τρίκαλα, με τους παράγοντες της θεσσαλικής ομάδας να τονίζουν πριν από την έναρξη της σημερινής συζήτησης  ότι δεν έχουν πρόβλημα να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση, αλλά αν δεν γίνει κάτι τέτοιο να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου.

Βέβαια για να αρχίσει και πάλι αγωνιστική δράση, όπως έχουν τονίσει και αρκετοί προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για τους ποδοσφαιριστές αλλά και χρήματα προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό….

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.