Αποφασίζουν για δύο ομίλους οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ

Περιμένοντας και τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με τις δηλώσεις συμμετοχής να έχουν ολοκληρωθεί για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣΘ, το ουσιαστικό ερώτημα που καλούνται ν’ απαντήσουν οι σύλλογοι που ετοιμάζονται για την Α’ κατηγορία είναι αν το πρωτάθλημά τους θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους ή αν θα επιμείνουν σε μία ενιαία διοργάνωση.

Η συνάντηση έχει οριστεί για αύριο Τρίτη το βράδυ (20/07), με τους εκπροσώπους των συλλόγων να καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους γραπτώς για το συγκεκριμένο θέμα, με την ΕΠΣΘ να υποστηρίζει ότι πρόκειται για… αναγκαίο κακό, καθώς είναι πολύ στενά τα χρονικά περιθώρια για τη διεξαγωγή ενός ενιαίου πρωταθλήματος, από τη στιγμή που συμμετέχουν 17 ομάδες και αφού η ΕΠΟ θέλει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχει δηλωθεί πρωταθλητής.

Από την άλλη, η φημολογία ότι τα τοπικά πρωταθλήματα μπορεί να αργήσουν να ξεκινήσουν και πάλι φέρνουν τις Ενώσεις σε θέση αναζήτησης εναλλακτικών πλάνων. Ωστόσο σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν όπως έχουμε προαναφέρει σύλλογοι που αντιδρούν, κυρίως από περιοχές Δήμων εκτός του Βόλου, θεωρώντας ότι ο ένας όμιλος θα είναι βατός και ο άλλος ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Για παράδειγμα ο Ρήγας Φεραίος έχει ήδη εκφράσει επισήμως τις αντιρρήσεις του για πρωτάθλημα δύο ομίλων, τη στιγμή όμως που άλλες ομάδες έχουν πάρει ήδη σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο ΔΣ υπέρ αυτής της μορφής του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Τα νεότερα πάντως αναμένονται αύριο το βράδυ, με τις ομάδες από εκεί και πέρα να περιμένουν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα δεν θα αρκεί ένα απλό σελφ τεστ για τους συλλόγους αλλά θα χρειάζονται σε κάθε αγωνιστική είτε rapid είτε μοριακά τεστ, σε περίπτωση που κάποιο μέλος ομάδας δεν έχει εμβολιαστεί.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.