Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τη Νίκη, αλλά η ανησυχία παραμένει

Προβληματισμός και ανησυχία είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου, για τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, αλλά κυρίως εκτός αυτού την περασμένη Κυριακή.

Όπως είναι γνωστό, η ήττα των κυανόλευκων από τον Ολυμπιακό Βόλου, τους στέρησε την δυνατότητα να ελέγχουν εκείνοι την κατάσταση στην “κούρσα” της πρώτης θέσης, με τον νικητή του ντέρμπι, πλέον, να έχει την τύχη στα … πόδια του και τη Νίκη να είναι υποχρεωμένη να κερδίσει όλα τα ματς που απομένουν, αναμένοντας τυχόν απώλεια βαθμών από την άλλη πλευρά.

Από την άλλη, όμως, και τα όσα συνέβησαν και στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία, με τα επεισόδια που προκλήθηκαν να είναι ικανά να φέρουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ήδη η οικονομική ζημιά του σωματείου είναι μεγάλη με την επιδιόρθωση όλων των ζημιών που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και πέρασε από τελικό έλεγχο το πρωί της Τετάρτης. Υπήρξε λοιπόν άμεση ανταπόκριση της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, ώστε να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο πέταλο που φιλοξενήθηκαν οι φίλοι της ομάδας. 48 ώρες μετά τον αγώνα όλοι οι σπασμένοι νιπτήρες, καθρέπτες καθώς και λεκάνες, μάρμαρα, τζάμια και καθίσματα αποκαταστάθηκαν με οικονομική επιβάρυνση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Στο άμεσο μέλλον πάντως υπάρχει εύλογα ο φόβος πως οι κυρώσεις για τη Νίκη ενδέχεται να είναι βαρύτατες, βάσει του νέου ποδοσφαιρικού κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται τιμωρία (χρηματικό πρόστιμο μέχρι κι αφαίρεση βαθμών) και για επεισόδια μετά το παιχνίδι, ακόμα κι εκτός γηπέδου. Στο παραπάνω πόρισμα, σημαντικό ρόλο παίζει η έκθεση της αστυνομίας, η οποία παραμένει ακόμα άγνωστο τι περιλαμβάνει. Οι κυανόλευκοι έχουν ζητήσει την κοινοποίησή της, προκειμένου να έχουν γνώση της σοβαρότητας της κατάστασης, δίχως να έχουν λάβει ακόμα επίσημη απάντηση, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Στα αγωνιστικά, η Νίκη, από την αρχή της εβδομάδας, τήρησε το καθιερωμένο πρόγραμμά της. Τη Δευτέρα, μία μέρα μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είχε το ρεπό της, ενώ προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και την Τετάρτη. Το πρωί της Τετάρτης η ομάδα προπονήθηκε στο Βασδέκειο Αθλητικό Κέντρο και στο πρόγραμμα δε συμμετείχαν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Αρχικά, από τις προπονήσεις απέχουν οι ασθενείς, ως γνωστόν, Καντούτσης και Τσεμπερίδης, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αναρρώσει πλήρως, με τις υποδείξεις των ιατρών να αναφέρουν πως επιβάλλεται να μην ανεβάσουν πυρετό για δύο ολόκληρες μέρες, προκειμένου να ενταχθούν ξανά στο κανονικό πρόγραμμα. Παράλληλα, ασθένησαν και οι Νίκος Παπαδήμας και Φάμπιο Ταβάρες, οι οποίοι επίσης δεν προπονούνται, με τον κ. Ντόστανιτς σίγουρα να νιώθει χαρούμενος που δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή (νίκη άνευ αγώνος κόντρα στην αποχωρήσασα από το πρωτάθλημα Αναγέννηση), έχοντας να αντιμετωπίσει μεσοβδόμαδα αυτή τη μορφή… “επιδημίας” εντός της ομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.