Απώλεια για Νίκη στη γεμάτη Νεάπολη, 1-1 με Αιγάλεω

Ο Μπαταγίνι μαρκάρεται από τον Στάθη, ενώ παρακολουθεί ο Παπανικόλας

Βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι από το 18’, ισοφάρισε στο 43’, αλλά το 1-1 δυστυχώς δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Νίκη έχασε δύο βαθμούς στο ματς με το Αιγάλεω στη γεμάτη Νεάπολη. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση λόγω του πρόσφατου θανάτου του Βαγγέλη Κωστή, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τη νίκη και να την αφιερώσουν στη μνήμη του. Στο δεύτερο λεπτών καθυστερήσεων ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του νεαρού Οικονομίκου για οφσάιντ, καθώς θεωρήθηκε ότι ο Μπαταγίνι που ήταν εκτεθειμένος και δεν ακούμπησε την μπάλα, επηρέαζε τη φάση.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη ο Αποστολίδης ήταν στο τέρμα και οι Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης και Σ. Κυριακίδης με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Καμπαγέρο, δεκάρι ο Ιορδανίδης, στις πτέρυγες Μπαταγίνι και Κρουθ και φορ ο Ροχάνο.

Το Αιγάλεω είχε στο τέρμα τον Σικαλιά, δεξιά στην άμυνα και αριστερά τον Σπυρόπουλο, ενώ ως στόπερ αγωνίστηκαν Συριόπουλος και Παπανικόλας. Ο Μαχαίρας με τον Σταματάκη είχαν ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο, ενώ πίσω από τον κλασικό προωθημένο Φαρινόλα ήταν η τριάδα των Γουερέ (δεξιά), Καλλέργη (αριστερά) και Τσιλιγκίρη (άξονας).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Μόλις στο 1ο λεπτό η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαταγίνι, που βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά με δεξί διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα πολύ άουτ. Στο 9’ ο Μαχαίρας έκανε το δυνατό μακρινό σουτ, αλλά ο Αποστολίδης ήταν σε καλή θέση και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, ενώ στο 17’ ο Γουερέ κινούμενος παράλληλα προς τη γραμμή της περιοχής και εντός αυτής μονομάχησε με τον Μπαλάφα με το σώμα και έπεσε στο έδαφος. Ο Καδδάς έδωσε με πολύ μεγάλη ευκολία αμφισβητούμενο πέναλτι και στο 18’ ο Τσιλιγκίρης το μετέτρεψε σε γκολ, παρά το γεγονός ότι ο Αποστολίδης έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία και ακούμπησε την μπάλα.

Η Νίκη στη συνέχεια φάνηκε επηρεασμένη, αλλά τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 43’. Πιο μπροστά, στο 26’, ο Ιορδανίδης με το που πάτησε περιοχή μετά την πάσα του Μπαταγίνι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Παπανικόλα.  Τελικά δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, ο Σάββας Κυριακίδης βγήκε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Σικαλιάς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, η μπάλα έφτασε στον Κρουθ και ο Ισπανός με κεφαλιά στην κενή αριστερή γωνία έκανε το 1-1.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 52’ ο Κρουθ εκτέλεσε έξυπνα συρτά και προς τα πίσω ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Μπαταγίνι από θέση βολής δεν έκανε καλό τελείωμα και έστειλε την μπάλα χωρίς πολλή δύναμη λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 56’ ο Καμπαγέρο με εναέριο πλασέ μετά από σέντρα του Κάρδαρη είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ δεν είχε τύχη το σουτ και πάλι του Καμπαγέρο στο 69’, που πήγε πάνω στον Σικαλιά. Στο 70’ πολύ πλάγια και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ο Τσιλιγκίρης έκανε τη σέντρα σουτ, που απέκρουσε με υπερένταση ο Αποστολίδης, που αμέσως μετά μπλόκαρε. Στο 73’ το φάουλ του Κρουθ από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία, χωρίς να ανησυχήσει τον Σικαλιά, με τη Νίκη στη συνέχεια να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Στο 84’ ο Οικονομίκος σκόραρε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, όπως φάνηκε με γυμνό μάτι, ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 92’ ακυρώθηκε νέο γκολ του νεαρού παίκτη, που πλάσαρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Σικαλιά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μπαταγίνι, που θεωρήθηκε ότι επηρέαζε τη φάση.

Κίτρινες: Μπαλάφας-Μαχαίρας, Τσαφταρίδης

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Καμπαγέρο (80’ Οικονομίκος), Ιορδανίδης (62’ Τσιώλης), Κρουθ, Μπαταγίνι, Ροχάνο

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Στάθης, Σπυρόπουλος, Συριόπουλος, Παπανικόλας, Μαχαίρας, Γουερέ (85’ Τσαφταρίδης), Σταματάκης, Φαρινόλα (42’ λ. τρ. Μακρυγιάννης-87’ Καπός), Καλλέργης, Τσιλιγκίρης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.