Απόλυτη συγκέντρωση για τον τελικό στόχο στη Νίκη Βόλου

Απόλυτη είναι η συγκέντρωση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πλευρά της Νίκης Βόλου, με το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες να γνωρίζουν καλά τη σπουδαιότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου Το ερχόμενο Σάββατο στο γήπεδο της Νεάπολης.

Οι βαθμοί αλλά και το γόητρο παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που θέλουν να καταβάλουν οι «κυανόλευκοι» για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνουν με αυτό τον τρόπο ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη της Football League.

Ο Στάικος Βεργέτης συνεχίζει να δουλεύει σε καθημερινή βάση με τους παίκτες του, με την συγκεκριμένη αναμέτρηση να έρχεται στην πλέον κομβική στιγμή του πρωταθλήματος αφού ελάχιστες είναι οι αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής δράση. Άλλωστε, με βάση τα πεπραγμένα, η Νίκη είναι κοντά στο να πάρει μία θέση στη βαθμολογική κατάταξη που θα της επιτρέψει να ελπίζει ακόμη και για το κάτι παραπάνω, εάν έρθουν στο προσκήνιο κινήσεις είτε από τις διοργανώτριες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου ή από άλλους συλλόγους που μπορεί να σημάνουν ακόμη και… άνοδο. Βέβαια, η συγκεκριμένη λέξη αυτή τη στιγμή παραμένει απαγορευμένη στα αποδυτήρια της Νίκης, αφού το τεχνικό επιτελείο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούν οι παίκτες στην τελική ευθεία της φετινής Football League. Άλλωστε και ο προπονητής της Νίκης έχει τονίσει επανειλημμένως ότι στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός της πορείας και με βάση το τελικό αποτέλεσμα.

Μοναδική η απουσία του Καμπαγέρο
Το ευχάριστο για το σύνολο της Νίκης Βόλου είναι ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με μοναδικό απόντα όπως φαίνεται τον Σεμπάστιαν Καμπαγέρο.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι ταλαιπωρείται τελικά από θλάση στον προσαγωγό και μοιάζει δεδομένο πως δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου το ερχόμενο Σάββατο. Με βάση αυτά τα δεδομένα και με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα στις προπονήσεις που απομένουν για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, ο Στάικος Βεργέτης καταστρώνει αναλόγως τα πλάνα του.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν απόντες λόγω καρτών, αφού είναι γνωστό ότι εξέτισαν τις ποινές που είχαν και είναι έτοιμοι ν’ αγωνιστούν οι Μπαλάφας, Ροχάνο, Κρουθ και Μπιτσάκος.

Συστηματική δουλειά και… παιχνίδια μυαλού
Το γεγονός ότι η ομάδα της Νίκης Βόλου δεν ταλαιπωρείται από μαζικούς τραυματισμούς ή από απουσίες λόγω καρτών, επιτρέπει στον τεχνικό της να δουλεύει με τους παίκτες του ακόμη περισσότερο και πιο συστηματικά σε καθημερινή βάση.

Σ’ αυτό βοηθά και το ότι η Νίκη Βόλου ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τελευταία την προσθήκη του Κοπιτσή, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για αυξημένο πρόγραμμα στις προπονήσεις που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στο Πανθεσσαλικό.

Από την άλλη, είναι και το θέμα της ψυχολογίας. Ο Στάικος Βεργέτης έχει αποδειχθεί άριστος στα… παιχνίδια μυαλού με τους παίκτες του καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του στον πάγκο των «κυανόλευκων», κάτι που φάνηκε και μετά από στραβοπατήματα και ήττες που ήρθαν αλλά που δεν φάνηκε να επηρεάζουν στη συνέχεια το σύνολο και τους παίκτες ατομικά. Προφανώς και όλη την εβδομάδα ο ίδιος και οι συνεργάτες του ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παικτών αλλά εφιστούν και την προσοχή για την αναμέτρηση του Σαββάτου και τις ιδιαιτερότητές της τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.