Αποστολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Όλεθρος η παραλαβή του Πανθεσσαλικού χωρίς επαρκή χρηματοδότηση»

Ετεροβαρή χαρακτηρίζει την προτεινόμενη σύμβαση ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο»

Ερωτήματα για τα δεδομένα με τα οποία ο Δήμος Βόλου θέλει να πάρει το Πανθεσσαλικό Στάδιο και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο έθεσε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσων Αποστολάκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέσω των απαραίτητων μελετών.

Παράλληλα, σχολίασε και την ενασχόληση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με το ποδόσφαιρο, καθώς και τις δηλώσεις που έκανε περί εμπλοκής του σε ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους με την αποχώρησή του από τον ΝΠΣ Βόλος. «Αν ο Δήμαρχος Βόλου ασχολούνταν με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης με την ίδια ζέση με την οποία ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα είχαμε λύσει αρκετά θέματα σε επτά χρόνια θητείας έως τώρα. Να δούμε τι αποτύπωμα θα μείνει στο τέλος της θητείας του» σχολίασε σχετικά.

Όσον αφορά το Πανθεσσαλικό, ο κ. Αποστολάκης δεν βλέπει κάποιον σχεδιασμό για τη μεταφορά του στον Δήμο Βόλου, κάνοντας λόγο για μία ετεροβαρή σύμβαση που έλαβαν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.  Τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν μελέτες για τα οικονομικά, τεχνικά και νομικά δεδομένα, σημείωσε ότι κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι φθορές στο Στάδιο και ποιος θα αναλάβει την αποκατάστασή τους, ποιο είναι το κόστος λειτουργίας του, και πώς θα το διαχειριστεί ο Δήμος. «Οι 600 χιλιάδες ευρώ από την ΕΤΑΔΗ σε τρία τουλάχιστον χρόνια είναι επαρκή χρήματα; Θυμάμαι σε παλαιότερες συζητήσεις για κόστος συντήρησης 400-500 χιλιάδων ευρώ. Για το οικονομικό κομμάτι επιμένουμε πάρα πολύ και πρέπει να μας πει ο Δήμος Βόλου με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, από που θα κόψει για να καλύψει τα έξοδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, και σχετικά με το θέμα διαχείρισης, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι τα πεπραγμένα μέχρι στιγμής είναι σε βάρος της δημοτικής Αρχής. «ΤΟ ΕΑΚ που είναι περιουσία του Βόλου δεν προσφέρεται για μεγάλες bussiness. Ο Δήμος Βόλου όσον αφορά τη διαχείριση των αθλητικών του εγκαταστάσεων έχει βρεθεί λειψός! Αφού υπήρξε το Φιλόδημος, από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί τα έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει; Μήπως κάνει κανένα χουνέρι στον Ολυμπιακό Βόλου ο Δήμαρχος» σημείωσε μεταξύ άλλων για να συμπληρώσει: «Έπρεπε να μας πουν πόσα προσδοκά ο Δήμος να παίρνει. Από τα όποια κέρδη θα έχει από εκδηλώσεις, το 20% εσαεί θα πηγαίνει στην ΕΤΑΔ».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» σημείωσε ότι το Πανθεσσαλικό έγινε ως στάδιο υπερθεσσαλικού χαρακτήρα, και θα πρέπει να σκεφτεί κανείς και το σενάριο της εμπλοκής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να εγγυηθεί τον υπερτοπικό του χαρακτήρα και έχει και τη δυνατότητα χρηματοδότησης με τα ανάλογα εργαλεία. «Αλλιώς θα είναι σαν να χαρίζουν σε έναν άνεργο ένα μεγάλο κότερο που δεν θα μπορεί να το συντηρήσει. Αν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση θα είναι όλεθρος η παραλαβή του Πανθεσσαλικού από τον Δήμο Βόλου. Επίσης ο Δήμος Βόλου πρέπει να εγγυηθεί πολιτικά την ίση μεταχείριση των σωματείων» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.