Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Με δύο γκολ του Αραπίτσα ο Αίας Σούρπης στο γήπεδο του Πλατάνου που χρησιμοποίησε ως έδρα κέρδισε με 2-1 τον Πύρασο και μάλιστα με ανατροπή και είναι πλέον στο -1 από την κορυφή. Ο Δημήτρης Ζιώγας πέτυχε το τρίτο του γκολ μέσα σε δύο αγωνιστικές για την ομάδα του Πυράσου, η οποία προηγήθηκε με 0-1 στο 23′, αλλά πολύ γρήγορα, πέντε λεπτά αργότερα, ο Αραπίτσας με προβολή προ του τερματοφύλακα Λανάι μετά από σέντρα του Μακανίκα ισοφάρισε σε 1-1. Το νικητήριο γκολ ήρθε στο 67′ με τον Αραπίτσα να κατεβάζει την μπάλα μετά από μακρινή μπαλιά και αφού βγήκε στο τετ-α-τετ δε λάθεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. 

Εύκολη ήταν η επικράτηση της Δήμητρας κόντρα στην Αγία Παρασκευή στο γήπεδο της Ευξεινούπολης, όπως μάρτυρα το τελικό 5-0 υπέρ της ομάδας του Μιχάλη Ανδρωνά, η οποία με αυτό τον τρόπο μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την πρώτη θέση. Το 1-0 έγινε στο 9′ με κεφαλιά του Τσιάτσιου και το 2-0 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με πλασέ του Κλουκουτάρα μετά από γύρισμα του Μπιρμπίλη. Στο 30′ δημιουργός ήταν ο Βούλγαρης και εκτελεστής ο Κοντοβάς, που έγραψε το 3-0, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 41′ ήταν εύστοχος από τη βούλα του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Βούλγαρης (4-0). Το παιχνίδι έχει ήδη κριθεί από το πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο η Δήμητρα σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στο 52′ για το τελικό 5-0. 

Μία σπουδαία νίκη πήρε στην έδρα της Σκιάθου η ομάδα της Ακρόπολης με σκορ 1-2. Ωστόσο τη νίκη επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Τσουκάλη στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, με το πόδι του παίκτη της Ακρόπολης να κολλά στον χλοοτάπητα του γηπέδου και να γυρίζει το γόνατό του… Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η Ακρόπολη προηγήθηκε στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τσεκούρας με ατομική προσπάθεια βρέθηκε έξω από την αντίπαλη περιοχή και «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας έτσι το 0-1. Στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ο Ντένις Πρίφτι από πλευράς γηπεδούχων αποβλήθηκε για διαμαρτυρία με απευθείας κόκκινη κάρτα. Εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ακρόπολη έκανε το 0-2 στο 44′, όταν ο Τσεκούρας έβγαλε τη σέντρα και ο Τσουκάλης σκόραρε με πλασέ. Αυτό που κατάφερε η Σκιάθος ήταν να μειώσει στο τελικό 1-2 στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ εντός περιοχής του Τάσσου.

Πολύ σημαντική νίκη για την παραμονή της πέτυχε η Α.Ε. 2002, που με δύο γκολ του Κόρδα επιβλήθηκε της Δάφνης με 2-0. Ο σκόρερ της ομάδας των Καλών Νερών βρήκε δίχτυα στο 13’ με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Παρίση και αναμπουμπούλα στην περιοχή, αλλά και στο 65’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Παρίσης για ανατροπή του. 

Στη λευκή ισοπαλία (0-0) έμειναν στον Πτελεό Πρωτεσίλαος και Αγία Άννα, με συνέπεια η διαφορά των τριών βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων να παραμείνει, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στους 22 και τους φιλοξενούμενους τους 19.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για το Aθλητικό Κολλέγιο Νίκης, που έκλεισε το 2019 ανεπιτυχώς και το ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, χάνοντας από την τυπικά γηπεδούχο Μακρινίτσα στο Βασδέκειο με 2-1. Ο προπονητής των νικητών Κώστας Ρέππος χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του παλικαρίσια και τόνισε ότι οι παίκτες του έδειξαν φοβερό πάθος και υπερέβαλαν εαυτούς. Το 1-0 έγινε στο 47′ με τον Μωυσίδη να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Αντωνόπουλου, ενώ στο 72ο λεπτό ο Παπαστεργίου με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κουτσούκη ισοφάρισε σε 1-1. Ο νεοαποκτηθείς Ντίνος Βουρδάκης, που επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως σε ομάδα της Κρήτης, είχε δοκάρι στο 87′ για το Κολλέγιο και στο 94′ μετά από φάουλ του Σαρρή και κεφαλιά του Αντωνόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και η Μακρινίτσα πανηγύρισε το τρίποντο. 

Εύκολο αποδείχθηκε το πρωινό για την Αγχίαλο απέναντι στον Άνθιμο Γαζή, σε βάρος του οποίου επικράτησε με το ευρύ 6-1. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 χάρη στο τέρμα του Καράι στο 4ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου αντέδρασαν και στο 38′ ο Νούσιας πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-1.  Από εκεί και πέρα άρχισε το προσωπικό σόου του Καραγιώργου που σημείωσε συνολικά τέσσερα τέρματα στην αναμέτρηση. Με κεφαλιά στο 45′ έδωσε προβάδισμα στην Αγχίαλο (2-1), ενώ στο 48′ με πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα για το 3-1.  Στο 52′ και πάλι με κεφαλιά έκανε το 4-1, για να ακολουθήσει ένα ακόμη τέρμα με πλασέ στο 58′ για το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε με πλασέ στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ ο Σγατζής.

Με μία «φωτοβολίδα» του Τσόγκα στις καθυστερήσεις οι Μυρμηδόνες κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από το Βασδέκειο, επικρατώντας με 1-2 του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 61’ με τέρμα του  Μάτζαρη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που δόθηκε σε ανατροπή του Παναγιώτη Βούλγαρη.  Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 82’ με ωραίο συρτό σουτ του Φιλιππίδη στην κλειστή αριστερή γωνία,  ωστόσο οι παίκτες του Λουκά Κατσιαμπέκη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αφού ο Παναγιώτης Βούλγαρης στο 90’ έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ,  ο Τσόγκας με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι, έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, η οποία έφτασε στους 24 βαθμούς. Ασφαλώς, η επιτυχία των φιλοξενούμενων αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζαν με δέκα από το 22’, όταν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Σαββίδης, που υπέπεσε σε πέναλτι. Όμως, ο αντικαταστάτης του ελλείψει άλλου γκολκήπερ στον πάγκο δεξιός μπακ Γκαρνίδης το απέκρουσε.

Ο Δημήτρης Γκαρνίδης αναγκάστηκε να αγωνιστεί κάτω από τα γκολπόστ των Μυρμηδόνων
Ο Τσόγκας δευτερόλεπτα πριν κάνει το 1-2 για τους Μυρμηδόνες

Άνετο διπλό με 1-4 κόντρα στην Ένωση Λεχωνίων Νηλέα πέτυχε ο Αστέρας Ριζομύλου. Η ομάδα του Χρήστου Καψιώτη προηγήθηκε με τον Χαλιμούρδα στο 25’ και διπλασίασε τα τέρματα της στο 51’ με απευθείας κόρνερ του Σιαμέτη. Ο Χαλιμούρδας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 62’ έγραψε το 0-3, για να έρθει η μείωση του σκορ από τον Μάνθο Γεωργιάδη με πέναλτι στο 72ο λεπτό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 84’ ο Κωνσταντέλλος μετά από ασίστ του 14χρονου Μακρονάσιου.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Εντυπωσιακή η Α.ΠΟ.Β. συνέτριψε με 6-2 τον Ερμή και έφτασε τους 23 βαθμούς. Το 1-0 για την Α.ΠΟ.Β. έγινε με εύστοχη κεφαλιά του Τσόχα στο 5’, ενώ μετά την ισοφάριση από τον Ντάκη στο 13’ ακολούθησαν τρία τέρματα μέσα σε διάστημα εννιά λεπτών για τους καταιγιστικούς γηπεδούχους, τα δύο από τον Νταϊλάνι με πλασέ στο 15’ και στο 18’ και το άλλο από τον Παρθένη στο 24’. Ο Μπουμπούκης μείωσε σε 4-2 στο 43’, ενώ ο Χούμπλης στο 48’ έγραψε το 5-2 και ο ίδιος με πέναλτι που κέρδισε στο 71’ το τελικό 6-2.

Μεγάλη νίκη για την Α.Ε. Διμηνίου του Δημήτρη Μπράτσου, που θεωρητικά έκαναν την έκπληξη απέναντι στον Απόλλωνα Καναλίων, καταβάλλοντας την αντίστασή του με 1-0 με γκολ του Μπέη στο 40′. Έτσι, οι Καναλιώτες απέχουν πλέον τρεις πόντους από τη μέχρι πρότινος ισόβαθμή τους Α.ΠΟ.Β, που έμεινε μόνη πρώτη.

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η ευρεία νίκη του Νέου Μαγνησιακού με 4-1 επί της Δημητριάδος στο Βασδέκειο, αφού χατ-τρικ σημείωσε ο Γιάννης Κέκιας και το σκορ έκλεισε με πέναλτι στο 81′ ο αδερφός του Δημήτρης. Το πρώτο μέρος τελείωσε με 2-1, με τον Μαγνησιακό να προηγείται με 2-0 και τη Δημητριάδα να μειώνει προσωρινά στο 36′ με τον Παναγιώτη Τάσιο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς της Κυριακής (12/1):

Α’ ΕΠΣΘ

Σκιάθος-Ακρόπολη 1-2

Α.Ε. 2002-Δάφνη 2-0

Δήμητρα-Αγία Παρασκευή 5-0

Αίας-Πύρασος 2-1

Ιάσων Α.Μ.-Ρήγας 0-3 α.α.

Πρωτεσίλαος-Αγία Άννα 0-0

Β’ ΕΠΣΘ

Αγχίαλος-Άνθιμος Γαζής 6-1

Πανιώνιος-Μυρμηδόνες 1-2

Έν. Λεχ. Νηλέα-Αστέρας Ριζ. 1-4

Μακρινίτσα-Αθλ. Κολ. Νίκης 2-1

Γ’ ΕΠΣΘ

Α.ΠΟ.Β.-Ερμής 6-2

Ν. Μαγνησιακός-Δημητριάς 4-1

Α.Ε. Διμηνίου-Απόλλων Καναλίων 1-0
Ρεπό: Αχιλλέας Αχιλλείου

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.