Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Ακρόπολη επί του Σαρακηνού στο Βασδέκειο με 1-3 κι έτσι αν την Κυριακή Ρήγας Φεραίος και Δήμητρα κερδίσουν, τότε ο Σαρακηνός για πρώτη φορά θα χάσει την πρωτιά και θα μείνει τρίτος. Ο Σαρακηνός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού μόλις στο 5’ ο Σούμα Αλ Χασάν έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με εύστοχο αριστερό πλασέ, αλλά ο Μόσιος στο 17’ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του εντός περιοχής και το εκτέλεσε εύστοχα ο  Παγώνης, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοντογιάννη, που έπεσε από την άλλη πλευρά. Το 1-2 έγινε στο 47’ με κεφαλιά του Φουρκιώτη, ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον πορτιέρε του Σαρακηνού, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ξεχωριστό γεγονός στον αγώνα ήταν η είσοδος του 14χρονου Κόπο Ίσι της Ακρόπολης στη θέση του Αντωνίου. Πρόκειται για τον πρώτο ποδοσφαιριστή της ακαδημίας της Ακρόπολης που κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, με τον Κώστα Παπαστεργίου να τον εμπιστεύεται παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Στο άλλο σαββατιάτικο παιχνίδι στο άνοιγμα της αυλαίας της 18ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ ο Αίας επιβλήθηκε στο γήπεδό του της Αγίας Άννας με 1-0 με τέρμα που σημείωσε στο 47’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Μπιρτσάι, στον οποίον έφτασε η μπάλα μετά από πλάγιο του Χριστέλου και χωρίς να ακουμπήσει ο Κατσαβριάς, που διεκδίκησε αρχικά την μπάλα. Δοκάρι είχε στο 73’ ο Αραπίτσας σε  τετ-α-τετ, για να κάνει το 2-0.

H B’ ΕΠΣΘ

Οι Μυρμηδόνες κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό στο 92′ στο ματς με τη Μακρινίτσα στο Βασδέκειο, ισοφαρίζοντας σ’ αυτό το σημείο και μάλιστα με δέκα παίκτες τη γηπεδούχο ομάδα, που έχασε το τρίποντο στο φινάλε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 2-2, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-1 στο 29′ με μακρινό σουτ του Τσόγκα, τους Πηλιορείτες να κάνουν την ανατροπή με Φραγκούλη στο 26′ και Μωυσίδη στο 47′ (στο 46′ είχε δοκάρι ο Παλαμιώτης) και τελικά τον Ακριβό να χαρίζει τον πόντο στην ομάδα του μετά από ασίστ του Νίκου Βούλγαρη. Ο μεγάλος αδερφός του πάντως Παναγιώτης είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο 70′ για θέατρο. Η πρώτη ήταν για διαμαρτυρία, ζητώντας από τον διαιτητή Νικόπουλο να βγάλει δεύτερη κίτρινη σε παίκτη της Μακρινίτσας για σκληρό μαρκάρισμα, όπως ισχυρίζονται οι φιλοξενούμενοι, πάνω στον Παλάσκα σε κόντρα επίθεση.

Το Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης έχασε για μία ακόμη φορά βαθμούς στο τέλος, αφού μέσα στη Σκόπελο απέναντι στην τοπική ομάδα ισοφαρίστηκε στο 92’ σε 2-2 με πέναλτι που υποδείχθηκε σωστά για ανατροπή του Γεωργίου από τον Φλώρο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λίνο, ο οποίος ισοφάρισε δύο φορές (στο 43’ και στις καθυστερήσεις) τα γκολ του Τσαγγαρά με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο 4’ και το 33’.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Διπλό για την ανεβασμένη Δημητριάδα, που επιβλήθηκε στο γήπεδο του Πλατάνου με 0-2 του Άθλου Αλμυρού και έφτασε στους 27 βαθμούς. Μόλις στο 5’ ο Γιώργος Μπάφας έβγαλε τετ-α-τετ τον Ζαφειρόπουλο, που έκανε σωστό τελείωμα και έγραψε το 0-1, ενώ στο 85’ ο Ζαφειρόπουλος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ταφίλης για το τελικό 0-2. Οι δύο ομάδες έπαιζαν από το πρώτο μέρος με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη αρχικά στο 37’ ο Λούκας από τη Δημητριάδα και στη συνέχεια στο 44’ ο Σκούρας από τον Άθλο.

ΝΑ σημειωθεί ότι το κυριακάτικο παιχνίδι Κένταυρος Ν.Π.-Α.ΠΟ.Β. αναβάλλεται λόγω του θανάτου του Χρήστου Σιγάλα, πατέρα του προπονητή των φιλοξενούμενων, Βασίλη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο:

Α’ ΕΠΣΘ (18η αγωνιστική)

Σαρακηνός-Ακρόπολη 1-3

Αίας-Αγία Άννα 1-0

Β’ ΕΠΣΘ (17η αγωνιστική)

Σκόπελος-Α.Κ. Νίκης 2-2

Μακρινίτσα-Μυρμηδόνες 2-2

Γ’ ΕΠΣΘ (16η αγωνιστική)

Άθλος-Δημητριάς 0-2

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.