Αποτελέσματα και σκόρερ στην Α’ ΕΠΣΘ (Σάββατο 12/03/2022)

Η νίκη της Αγίας Άννας επί του πρωτοπόρου Πυράσου ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής των play off. Στα άλλα δύο παιχνίδια, Ακρόπολη-Αίας και Τοξότης-Γ.Σ.Α. έληξαν ισόπαλα με 1-1, ενώ η Αγία Παρασκευή που παλεύει για τη σωτηρία της, επικράτησε εύκολα με 3-0 των Μυρμιδόνων.

 

Πύρασος-Αγία Άννα 0-3
Νέο ενδιαφέρον έδωσε η νίκη της Αγίας Άννας στο «Π. Μαγουλάς» απέναντι στον πρωτοπόρο Πύρασο με 0-3, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς κι απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές. Το σκορ άνοιξε ο Παπαδημητρίου στο 13’ με ωραίο πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή κι αφού έγινε προηγουμένως αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Τζοβάρα. Στο 42’ ο Τζοβάρας έβγαλε τη σέντρα, ο Σέττος έπιασε με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι δοκάρι της εστίας και στα δίχτυα του Κεφαλά για το 2-0, σκορ ημιχρόνου.
Στο 75’ ήταν η σειρά του Πετράκου με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ να γράψει το τελικό 0-3, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του κι αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Πύρασο. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές με τον Ρακή, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, καθώς και δύο φορές απείλησε ο Παπαδόπουλος, αλλά ήταν άστοχος από πλεονεκτικές θέσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» κάθισε ο Νίκος Αθανασιάδης, μιας και ο Κώστας Τσουρέλης είναι τιμωρημένος μέχρι το τέλος των play off, ενώ σήμερα δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε στις κερκίδες του «Π. Μαγουλάς», μιας και ταλαιπωρείται από ίωση.

Ακρόπολη-Αίας 1-1
Με αποστολή ανάγκης παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Ακρόπολης Σέσκλου ο Αίας, μιας και έξι παίκτες του ήταν τραυματίες ή θετικοί στον κόβιντ. Ο Μιχάλης Ανδρωνάς είχε μόλις 13 παίκτες στη διάθεσή του και αναγκάστηκε να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας του Δημοσθένη Τσόγκα και Παναγιώτη Βούλγαρη, αναγκαστικά. Για τους «κιτρινόμαυρους» απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους οι Πλαβός, Μακανίκας, Κουτσογεωργίου, Χουλιαράς, Κάβουρας και Ξηροκώστας, κάποιοι εξ αυτών τραυματίες και κάποιοι θετικοί στο covid, όπως προαναφέρθηκε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 7’ με τον Παγώνη με πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Πασιά, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλέκου Αραπίτσα στο 75’.

 

Τοξότης-ΓΣΑ 1-1
Αήττητος κατάφερε να παραμείνει στα play off ο Τοξότης, μιας και στο παιχνίδι με τον Γ.Σ.Α. ισοφάρισε στο 95’ με τον Σιγαλάκο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παναγιώτη Κοντοβά στο 57’, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Γεωργουλάκο, για το 0-1. Στο 95’ ο Μάστορας εκτέλεσε φάουλ, στην «καρδιά» της άμυνας υπήρξε ασυννεοησία μεταξύ των Κοντογεωργάκη-Μπαράκου, το εκμεταλλεύθηκε αυτό ο Γκίνης ο οποίος έστρωσε με το στήθος για τον Σιγαλάκο, γράφοντας το τελικό 1-1. Στο σημείο της ισοφάρισης η ομάδα του Κώστα Ρέππου έπαιζε με δέκα, μιας και είχε τραυματιστεί ο Ιάκωβος Λάμπος, ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές για τους φιλοξενούμενους.

Αγ. Παρασκευή-Μυρμιδόνες 3-0
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάκο ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και τον Γκουγκούλη ένα ακόμα, η Αγία Παρασκευή πέτυχε τη νίκη και πήρε το τρίποντο που τόσο πολύ είχε ανάγκη για να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Στο 20’ ο Ντάκος με κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Λούμπαρδου έκανε το 1-0 και δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. Στο 62’ ο Γκουγκούλης έγραψε με σουτ από το ύψος του πέναλτι το τελικό 3-0. Ο Σταύρος Δημόπουλος είδε το σουτ που επιχείρησε στο 62’ να σταματάει στο δοκάρι της εστίας των Μυρμιδόνων. Η ομάδα του Άρη Γιαννούτσου είχε μεγάλο άτυχο τον Τσεκρέζη ο οποίος τραυματίστηκε στο 1’ και πιθανότατα έχει υποστεί –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- ρήξη χιαστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.