Αποτελέσματα και σκόρερ στους κυριακάτικους αγώνες της ΕΠΣΘ

Φάση από το ματς Δάφνη-Ρήγας με πρωταγωνιστές τον Ρακή και τον Τσέλο

Ο Ρήγας Φεραίος μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έφυγε με το διπλό από το Βασδέκειο, νικώντας την αξιόμαχη Δάφνη με 0-2. Ο Γκίνης με κεφαλιά στο 78′ μετά από κόρνερ του Αλμασίδη έκανε το 0-1 και το 0-2 έγινε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ν. Καλαϊτζίδη στο 91′. Το πέναλτι κέρδισε ο Κουκουτσέλος από τον Αβδελά. Να σημειωθεί ότι στο 70′ είχε δοκάρι σε φοβερό σε δύναμη σουτ ο Σουγκάρης. Οι Βελεστινιώτες πέρασαν πρώτοι στη βαθμολογία μαζί με τη Δήμητρα.

Με ανατροπή ο Πρωτεσίλαος επικράτησε με 3-1 στο παιχνίδι με την ΑΕ 2002. Οι Πτελεάτες, αν και βρέθηκαν να χάνουν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, αφού Στουμποβίκος έκανε το 0-1 σε εκείνο το σημείο για τους φιλοξενούμενους, αντέδρασαν στην επανάληψη. Στο 55′ έγινε το 1-1 με σουτ του Κόντρα έξω από την περιοχή και στο 60′ ο Βαλωτής έπιασε την κεφαλιά, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας, αλλά ο Ι. Λάμπος πλάσαρε σε άδειο τέρμα πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε ο 2-1. Στο 89′ μετά από συνεργασία Κόντρα και Βαλωτή η μπάλα κατέληξε στον Νικογιάννη, για να πλασάρει και να διαμορφώσει έτσι το τελικό 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Πρωτεσίλαος είχε δύο δοκάρια με εκτελέσεις φάουλ του Λάμπρου, ενώ η ΑΕ 2002 αγωνιζόταν από το 38′ με 10 παίκτες, καθώς είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες ο Κούρτι.

Εύκολο απόγευμα είχε η Δήμητρα Ευξεινούπολης, επικρατώντας του Τοξότη 2-0. Στο 16′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι με τον Κλουκουτάρα, ο Κοντοβάς το εκτέλεσε, αλλά αστόχησε, όμως στην επαναφορά η μπάλα έφτασε και πάλι σ’ αυτόν για να πλασάρει εύστοχα αυτή τη φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0. Στο 39′ ο Κοντοβάς και πάλι με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0, σκορ που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Εύκολο έργο είχε από την άλλη η Αγχίαλος, προηγούμενη με 0-4 μέχρι και το 17′(!) για να επικρατήσει τελικά με 0-5 σε βάρος του Πανιωνίου. Το σκορ άνοιξε στο 1′ ο Νούσιας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραγιώργου, ενώ στο 5′ ο Καραγιώργος σκόραρε με πλασέ για το 0-2. Στο 12′ ο Απριγιάν με σουτ έκανε το 0-3, ενώ στο 17′ ο Καραγιώργος με κεφαλιά έγραψε το 0-4 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θάνου. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Καραγιώργος με κεφαλιά και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ ξανά του Θάνου, ενώ στο 83′ ο Σγατζής είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε.

Στο 84′ πήρε το διπλό στο Βασδέκειο από τον Μαγνησιακό ο Αστέρας, που συνεχίζει να είναι ισόβαθμος με την Αγχίαλο. Το “χρυσό” γκολ για την ομάδα του Ριζομύλου σημείωσε ο Καρατζιώλης, γράφοντας το τελικό 0-1.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά η Ένωση Λεχωνίων Νηλέα επικράτησε τελικά σε βάρος του Πηλέα με σκορ 3-1. Στο 25′ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους μετά από κάθετη μπαλιά του Χατζηβασιλείου ο Σαραφίδης, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ-α-τετ. Η ανατροπή έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60′ ο Ασλάνογλου έκανε το 1-1 με πλασέ και στο 65′ ο Γεωργιάδης με κεφαλιά μετά από πάσα του Κουβαρά το 2-1, ενώ στο 80′ ο Μπουρνάκης μετά από τροφοδότηση του Ασλάνογου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, για να τον νικήσει και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Ο Άνθιμος Γαζής πήρε και αυτός τη νίκη, απέναντι στον Ελευθεριακό με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 40′ ο Δανιλόπουλος με πλασέ μετά από πάσα του Ευαγγελού και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ενώ στο 70′ ο Πλόχα έκανε το 2-0 μετά από ατομική ενέργεια και σουτ από αριστερά για να στείλει την μπάλα στο «Γ» της αντίπαλης εστίας. Στο 80′ Ευαγγελός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με πλασέ, μετά από ατομική ενέργεια, αφήνοντας πίσω του δύο αντιπάλους.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Διπλό στο βοηθητικό του ΕΑΚ με 1-2 επί του Νέου Μαγνησιακού για τον Απόλλωνα Καναλίων. Οι νεαροί παίκτες των γηπεδούχων, όπως παραδέχθηκαν και οι φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε τον βαθμό. Πάντως οι Καναλιώτες είχαν αρκετές απουσίες, ενώ στον πάγκο τους λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε βρισκόταν ο Χρήστος Κολημήτρας. Έτσι χρέη τεχνικού εκτέλεσε ο έμπειρος μέσος Μανώλης Καράνταγλης, που ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Πολύ καλός ήταν ο 15χρονος τερματοφύλακας του Απόλλωνα Παναγιώτης Μιμίνης. Στο 21’ ο Μαρούγκας εκτέλεσε κόρνερ και από κοντά ο Βασιλείου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ενώ στο 38’ ισοφάρισε ο Νέος Μαγνησιακός με πλασέ εντός περιοχής του Μπουτίνα. Τελικά, ο Βασιλείου με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 76΄, περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, που διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, φτάνοντας τους 32 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι η δεύτερη Α.ΠΟ.Β δεν αγωνίστηκε, καθώς λόγω του θανάτου του πατέρα του προπονητή της, το παιχνίδι της με τον Κένταυρο Ν.Π. αναβλήθηκε.

Ο Ερμής πήρε το διπλό στο Αχίλλειο, επικρατώντας με 0-2 του Αχιλλέα. Το 0-1 έγινε στο 17′ με τον Χασιώτη μετά την ασίστ του Τολίδη, ο οποίος στο 40′ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 0-2. Αξίζει μνείας το γεγονός ότι εκτός από τους γηπεδούχους, όπως κάνουν πάντα, και οι φιλοξενούμενοι αναφώνησαν το όνομα του αδικοχαμένου Αποστόλη Πλασταρά, χειροκροτούμενοι από όσους ήταν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή (16/2):

Α’ ΕΠΣΘ

Πρωτεσίλαος-Α.Ε. 2002 3-1

Δήμητρα-Τοξότης 2-0

Δάφνη-Ρήγας Φεραίος 0-2

Αγία Παρασκευή-Πύρασος αναβολή

Ιάσων Α.Μ.-Σκιάθος 0-3 ά.α.

Β’ ΕΠΣΘ 

Άνθιμος Γαζής-Eλευθεριακός 3-0

Πανιώνιος-Φ.Θ. Αγχίαλος 0-5

Έν. Λεχ. Νηλέα-Πηλέας 3 -1

Μαγνησιακός-Αστέρας Ριζομύλου 0-1

Γ’ ΕΠΣΘ 

Ν. Μαγνησιακός-Απόλλων Καναλίων 1-2

Αχιλλέας Αχιλλείου-Ερμής 0-2

Κένταυρος Ν.Π.-Α.ΠΟ.Β αναβολή

Ρεπό: Α.Ε. Διμηνίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.