Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Φάση από το ματς Μαγνησιακός-Πύρασος

Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ, αφού τόσο ο Διαγόρας, που επιβλήθηκε με 2-1 της Ακρόπολης, όσο και ο Ρήγας Φεραίος (5-1 τον Πρωτεσίλαο) συνέχισαν με νίκες, ενώ το Σάββατο και η Δήμητρα είχε κάνει το καθήκον της. Έτσι η ομάδα του Στεφανοβικείου διατήρησε το +2 από τους Βελεστινιώτες και τους Ευξεινουπολίτες (49 έναντι 47 βαθμούς).

Ο Διαγόρας χρειάστηκε στην έδρα του να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1, που έγινε με ωραία εκτέλεση του Κουτλούμπαση της Ακρόπολης, που κρέμασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, μετά από πάσα του Παγώνη στο 7’. Στο 12’ ωστόσο ο Κουβελάς ανταπέδωσε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ, ενώ στο πρώτο μέρος ακυρώθηκαν δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα: του Κουβελά για χέρι και του Παγώνη για οφσάιντ. Στο 62’ πάλι ο Κουβελάς έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Διαγόρα με κεφαλιά.

Ο Ρήγας Φεραίος νίκησε εύκολα τον Πρωτεσίλαο με 5-1 στο Βελεστίνο, εξακολουθώντας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 47 βαθμούς, μαζί με τη Δήμητρα, δύο μόλις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Διαγόρα. Σκόρερ για τους νικητές οι Νασιακόπουλος (πεν. 10′), Σέττος (12′), Πάσχος (54′, 61′), ενώ το πέμπτο τέρμα ήταν αυτογκόλ του Χασιώτη (74′). Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Πτελεού ήταν να μειώσει στο 87′ με τον Α. Λάμπο.

Ο Σαρακηνός με γκολ του Σιώμου Αλέξανδρου του Γεωργίου στο 58′ με πλασέ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Πολυμέρου έφυγε με το διπλό από το Βασδέκειο, επικρατώντας του Ηρακλή με 0-1 για την 20η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ.

Ο ουραγός Μαγνησιακός όχι μόνο έκανε την έκπληξη στο πρωινό ματς της Κυριακής για την Α’ ΕΠΣΘ στο Βασδέκειο, αλλά συνέτριψε με 6-3  τον Πύρασο και έφθασε τους 11 βαθμούς. Πάντως, ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Γκίνη των φιλοξενουμένων στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Τσένα μόλις στο 3′, με τον Πύρασο να είναι σε κακή αγωνιστική μέρα και να έρχεται σε ακόμα δυσκολότερη θέση, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκίνη, για διαμαρτυρία όχι τόσο έντονη, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Πυράσου.  Στην επανάληψη τα τέρματα έπεσαν «βροχή», σε ένα άκρως θεαματικό 45λεπτο.

Αρχικά, ο Μπαλάς με δύο δικά του γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (65′, 70′) “καθάρισε” τη νίκη του Μαγνησιακού, με το σκορ να γίνεται 3-0. Ο Νούσιας, για τον Πύρασο, μείωσε σε 3-1 στο 75′, για να απαντήσει ο Οικονόμου, για τον Μαγνησιακό, ένα λεπτό αργότερα, για το 4-1. Ο Μπάλλας στο 80’ σημείωσε το 5-1, ο Τσένα στο 85’ το 6-1, για να μειώσει ο Πύρασος με τον Νούσια στο 88’ και τον Τσάκαλο στις καθυστερήσεις με απευθείας φάουλ σε 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Νούσιας έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος παίκτης με χατ-τρικ στο ματς, μετά τον Μπαλά του Μαγνησιακού, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι.

Στο Αχίλλειο ο Αίας καθάρισε το ματς με τη Σκιάθο από το πρώτο μέρος, διάστημα κατά το οποίο σημείωσε δύο γκολ για το τελικό 2-0 (16′ Μιχόπουλος, 33′ Χειλάς).

Η Β’ ΕΠΣΘ

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιάσονας Α.Μ. με 3-2 επί της Αγχιάλου στο Βασδέκειο στο ντεμπούτο Παναγιώτη Κουρούπη στον πάγκο του. Ο Άρντι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 87′ κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της Άλλης Μεριάς, κάνοντας το 3-1 και στο 94′ οι Αγχιαλίτες μείωσαν (25’, 87’ Αρντι, 49’ Δημόπουλος – 70’ Καραγεώργος, 94’ Τσέλιος).

Θρίαμβος για τη Μακρινίτσα του Κώστα Ρέππου, ποιυ συνέτριψε με 1-6 τον Ελευθεριακό, ενώ έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο κρατούσε … εξάσφαιρο. Δύο γκολ έβαλε ο Μωυσίδης, που έχασε και πέναλτι στο πρώτο 45λεπτο, και από ένα οι Παλαμιώτη, Μανιώτης, Πιτσάβας και Γεωργουλάκος.

Με το διπλό έφυγε από τις Μικροθήβες ο Άνθιμος Γαζής με σκορ 0-2 χάρη σε δύο τέρματα στο 1′ και το 32′ του Λινάρδου.

Η Γ’ ΕΠΣΘ

Στα ματς της Γ’ ΕΠΣΘ, η Ένωση Λεχωνίων Νηλέα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΑΠΟΒ, νικώντας τον στην έδρα του με 3-0 (26′ Γεωργιάδης Μάνθος, 43′ Τζιόλας, 65′ Φιλίππου), ενώ η Δύναμις σημείωσε επιβλητική νίκη στο γήπεδό της, κόντρα στον Αχιλλέα, με σκορ 7-0, με τους Πλόχα και Μαλλιαρό να πετυχαίνουν από τέσσερα και τρία γκολ, αντίστοιχα (4′, 7′, 55′ Μαλλιαρός, 25′, 46′, 60′, 67′ Πλόχα)!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή (17/3):

Α’ ΕΠΣΘ

Ρήγας Φεραίος-Πρωτεσίλαος 5-1

Ηρακλής-Σαρακηνός 0-1

Διαγόρας-Ακρόπολη 2-1

Β’ ΕΠΣΘ

Μικροθήβες-Άνθιμος Γαζής 0-2

Ελευθεριακός-Μακρινίτσα 1-6

Πηλέας-Αστέρας Ριζομύλου 0-1

18.00 Ιάσων Α.Μ.-Αγχίαλος

Γ’ ΕΠΣΘ

Δύναμις-Αχιλλέας 7-0

Ένωση Λεχωνίων Νηλέα-ΑΠΟΒ 3-0

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.