Αρχίζει η “μάχη” της επιβίωσης

Με τους αγώνες των Play Out της Super League

Λεβαδειακός, Λαμία και Ιωνικός, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι τρεις ομάδες που θα «παλέψουν» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία μέσω της διαδικασίας των Play Out. Το μίνι πρωτάθλημα ανοίγει την αυλαία του σήμερα Σάββατο (18/3) με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς στα επτά τελευταία παιχνίδια του, ο Ιωνικός κατάφερε με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του για παραμονή, κάτι που δεν αποκλείεται μιας και ο Ατρόμητος πήρε μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του.

Λίγες ημέρες έπειτα από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, ΟΦΗ και Λεβαδειακός τίθενται εκ νέου αντιμέτωποι αυτή τη φορά στο Ηράκλειο. Αν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επαναλάβει το 2-0 της περασμένης Κυριακής (12/3), όλα θα είναι πιθανά για τους Βοιωτούς.

Το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» μοιάζει με «εξάποντο», καθώς η Λαμία φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο του, ο σύλλογος από τη Φθιώτιδα μάζεψε πέντε βαθμούς στα τρία πιο πρόσφατα ματς, έχοντας, μοιραία, αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ναι μεν κατάφερε να κοντράρει τους «μεγάλους», ωστόσο ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την κατηγορία.

Κάτι που ισχύει, επίσης, για Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ωστόσο οι δυο ομάδες έχουν διψήφια διαφορά βαθμών από τις επικίνδυνες θέσεις και το μεταξύ τους παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας πιο πολύ έχει ως «έπαθλο» την έβδομη θέση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, πάντως, συμπλήρωσε έξι αγώνες μακριά από τη νίκη (0-4-2 με 4-7 τέρματα) ενώ αυτή του Γιάννη Αναστασίου είναι στους τρεις (0-2-1 με 1-3 τέρματα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των Play Out του πρωταθλήματος της Super League σήμερα 18 Μαρτίου 2023

17:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός

17:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Λεβαδειακός

19:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ιωνικός

21:00 ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναιτωλικός 29, Ατρόμητος 29, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρίπολης 25, ΠΑΣ Γιάννινα  23, Ιωνικός 18, Λαμία 17, Λεβαδειακός 17 β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.