Άρεσε και με το παραπάνω η Νίκη, 2-0 τον Φωκικό

Σε φιλικό αγώνα στο Πανθεσσαλικό με γκολ των Μέτσε και Βουκομάνοβιτς στο πρώτο μέρος

Δείγμα άκρως θετικόν για τη Νίκη, η οποία την ίδια μέρα που τελείωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έδωσε το τρίτο της φιλικό με τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 2-0 χάρη σε γκολ του Μέτσε στο 37’ και του Βουκομάνοβιτς στο 44’.

Ωστόσο, εκτός του ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι κυανόλευκοι, που ειδικά στο πρώτο μέρος έβαλαν στην περιοχή του τον αντίπαλό τους και είχαν μία διαρκή επιθετικότητα, έδειξαν ότι αλλάζουν αγωνιστικό στυλ, ψάχνοντας συνεχώς και σε κάθε φάση το γκολ σωστά, με υπομονή και με συνεργασίες, χάρη και στην ποιότητα των παικτών που διαθέτουν. Σίγουρα το χειροκρότημα του κόσμου δεν ήταν τυχαίο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος αυτής, αφού η Νίκη τους ικανοποίησε, παρότι είμαστε αρκετά νωρίς.

Η διάταξη της Νίκης σε πρώτο και δεύτερο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα μπροστά του ήταν οι Μετούσι, Θοδωρής Παπαδόπουλος στα πλάγια και Λάιος με Καρτσαμπά στο κέντρο αυτής. Στο κέντρο μοναδικός αμυντικός χαφ ήταν ο Τσεμπερίδης, ως εσωτερικοί μέσοι με πιο επιθετικό ρόλο έπαιζαν οι Μέτσε και Ιορδανίδης, ενώ από τα πλάγια Κέρι (τυπικά δεξιά, αφού πολλές φορές συνέκλινε, είτε, για να οργανώσει είτε, για να εκτελέσει) και Ταβάρες (αριστερά) βοηθούσαν τον μοναδικό κλασικό προωθημένο Βουκομάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μοναδικές αλλαγές τον Κώστα Παπαδόπουλο αντί του Αποστολίδη και τον Δωματά αντί του Ταβάρες, ο οποίος φάνηκε ότι δεν είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες του, αφού μπήκε πιο αργά στην προετοιμασία, αλλά και θετικές ενέργειες, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ.

Από το 58’ και μετά που έγιναν μαζεμένες αλλαγές, η Νίκη συνέχισε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαδήμα, Λάιο, Καντούτση και Κυριαλάνη στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, τον Τσεμπερίδη στο γνώριμο ρόλο του και μπροστά του τους Μέτσε και Αναστασίου, ενώ στα άκρα ήταν οι Κέρι και Δωματάς και κορυφή ο Βουρδάκης.

Εν συνεχεία είχαμε νέα αλλαγή στη μεσοεπιθετική γραμμή με τον Βουρδάκη και τον Δωματά στα άκρα, τον Κέρι δεκάρι και τον Αναστασίου φορ, ενώ δοκιμάστηκε ο Παπαδήμας και στόπερ, ο Βουρδάκης και δεξί μπακ, ενώ στο τέταρτο που αγωνίστηκε ο Ματθαίου ήταν αρχικά αριστερό και στη συνέχεια δεξί εξτρέμ. Επίσης έπαιξε επίσης για ένα τέταρτο ο Μακενγκό στη φυσική του θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Σιώμος στον ίδιο χώρο, όπως και ο νεαρός Κουτσούκης.

Η διάταξη του Φωκικού

Ο Φωκικός είχε στην αρχή του ματς στο τέρμα τον Παπαδόπουλο, που διακρίθηκε πιο πολύ απ’ όλους, ενώ στην άμυνα ήταν στα πλάγια ο Κουβέλης δεξιά και ο Αιγύπτιος Σεΐφ στα αριστερά, ενώ το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών αποτέλεσαν οι Πατσιαβούρας. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σέρβος Στάνιτς και ο Βραζιλιάνος Άλεν, μπροστά τους ως επιτελικός τοποθετήθηκε  επίσης Βραζιλιάνος Τάλες, ενώ τον φορ Κολοβό υποστήριζαν από τις δύο πλευρές της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Κυριακόπουλος (αριστερά) και Μεγάλος (δεξιά).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 6’ ο Βουκομάνοβιτς πήρε την  μπάλα στο ύψος της περιοχής, διείσδυσε εντός αυτής και αφού πέρασε ανάμεσα από τους δύο στόπερ Παραφέστα και Κουρέλη βγήκε στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, αλλά εκείνος τον «νίκησε». Στο 7’ το φάουλ του Κέρι πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 14’ ο Ιορδανίδης έκανε το δεξί γυριστό σουτ από θέση βολής μετά την πάσα του Τσεμπερίδη και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε δύσκολα χαμηλά.

Στο 18’ ο Κολοβός δημιούργησε τη μεγαλύτερη και μοναδική ευκαιρία του Φωκικού στο πρώτο μέρος, ξεπερνώντας τον Λάιο και σουτάροντας στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29’ ο Ιορδανίδης ανατράπηκε εκατοστά έξω από τη γραμμή της περιοχής από τον εξελθόντα Παπαδόπουλο, που «κιτρινίστηκε». Ο Κέρι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον κόσμο να ξεγελιέται προς στιγμή και να φωνάζει «γκολ». Στην εξέλιξη της φάσης μετά το κόρνερ ο Μέτσε σέντραρε από τα αριστερά, ο Καρτσαμπάς έπιασε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος ήταν για μία ακόμη σε ετοιμότητα, αποσοβώντας τον κίνδυνο χαμηλά.

Στο 31’ το σουτ του Μέτσε μετά από κόντρα πήγε στην εξωτερική πλευρά διχτύων και στο 32’ η κεφαλιά του Καρτσαμπά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά στο 37’ άνοιξε το σκορ. Ο Πατσιαβούρας έδιωξε με το πόδι από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στον Μέτσε στο ύψος αυτής. Ο τελευταίος με προσποίηση έφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και με άπιαστο σουτ στην αριστερή γωνία σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ για το 1-0.

Στο 40’ ο Κέρι, από τα αριστερά της περιοχής μετά υπέροχη ατομική προσπάθεια έδω και ξεπερνώντας αντίπαλό του κοντά στη γραμμή του άουτ, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Βουκομάνοβιτς, που δεν μπόρεσε σε άδεια εστία, όντας λίγο πιο μπροστά να σκοράρει. Τελικά ο Σέρβος το κατάφερε στο 44’, καθώς πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο, μετά από ωραία κάθετη του Ταβάρες και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Κι αυτό γιατί στην επανάληψη, η Νίκη δεν είχε από ένα σημείο και μετά τον ίδιο ρυθμό, αν και δεν της έλειψαν οι φάσεις και για τρίτο γκολ.

Στο 49’ ο Δωματάς από θέση μέσα αριστερά της περιοχής είδε στο δεξί πλασέ που έκανε τον Παπαδόπουλο να του στερεί το γκολ με νέα θετική επέμβαση. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Κέρι σούταρε, ο αντίπαλος γκολκήπερ απέκρουσε ασθενώς και ο Μέτσε πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε κάτω από διαμαρτυρίες σε θέση οφσάιντ.

Στο 6’ ο Μέτσε έκανε ένα αχρείαστο λάθος στο κέντρο, γυρίζοντας χαλαρά την μπάλα προς τα πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ταμπάκης, που έφυγε γρήγορα προς την εστία της Νίκης, διανύοντας με ταχύτητα αρκετά μέτρα, αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στον τετ-α-τετ, παίρνοντας το πρώτο του χειροκρότημα από τη νικιώτικη κερκίδα.

Η Νίκη μπορούσε να πετύχει το τρίτο γκολ στο 74’ και το 76’, αλλά και τις δύο φορές δεν τα κατάφερε ο Αλέκος Αναστασίου. Στη πρώτη περίπτωση, πήρε τη συρτή παράλληλη πάσα του Βουρδάκη από τα δεξιά και πλάσαρε από πολύ καλή θέση πάνω από τα δοκάρια, ενώ δύο λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα με τεχνικό αριστερό πλασέ στο δεξί δοκάρι της εστίας του Φωκικού.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης (46’ Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι (58’ Παπαδήμας), Θ. Παπαδόπουλος (58’ Κυριαλάνης), Λάιος (75’ Μακενγκό), Καρτσαμπάς (58’ Καντούτσης), Τσεμπερίδης (81’ Σιώμος), Μέτσε (86’ Κουτσούκης), Ιορδανίδης (58’ Αναστασίου), Κέρι (75’ Ματθαίου), Ταβάρες (46’ Δωματάς), Βουκομάνοβιτς (58’ Βουρδάκης)

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Κουβέλης, Σέιφ, Παραφέστας, Κουρελής, Στάνιτς, Κυριακόπουλος, Άλεν, Κολοβός, Τάλες, Μεγάλος

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Ταμπάκης, Μάρκοβιτς, Βασιλιάς, Ρέπας, Έλτον, Τόμι

Χρ. Θαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.