Ασημένιο και χάλκινο για τους κωπηλάτες του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Ζωγράφο και Μπαρούτα, στο Ευρωπαϊκό

Τρία μετάλλια κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, εκ των οποίων δυο ασημένια κι ένα χάλκινο, ενώ είχαν ακόμα τρεις συμμετοχές σε τελικούς στη διοργάνωση, επιτυχίες που αποτελούν ρεκόρ τετραετίας, αφού από το 2016 μέχρι σήμερα η Ελλάδα κατακτούσε έως δύο μετάλλια στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Στις μεγάλες αυτές επιτυχίες υπήρχε και βολιώτικη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ-ΝΑΒ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την τετράκωπο άνευ των Εφήβων μαζί με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Γιάννη Πεταλωτίδη και Θόδωρο Λαπίκοφ. Η ομάδα τερμάτισε σε 6.08.13 στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τη Γερμανία (6.04.40) και μπροστά από την Ιταλία (6.10.73).

Στο διπλό σκιφ των Εφήβων ο Βασίλης Μπαρούτας επίσης του ΟΕΑ-ΝΑΒ μαζί με τον Δημήτρη Στασινό πήραν την 3ηθέση στον μεγάλο τελικό, τερματίζοντας σε 6.27.22. Μάλιστα έχασαν το ασημένιο στα τελευταία μέτρα από την Ιταλία που τερμάτισε σε 6.23.71, ενώ μέχρι τα 1500 ήταν μαζί με τη Γερμανία που τελικά πήρε το χρυσό με 6.22.59.

Σε ό,τι αφορά την Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ πέτυχε μία σημαντική διάκριση στο διπλό σκιφ των νεανίδων με την Αθηνά Δίτσιου, αφού κατέκτησαν την 6η θέση με 7.26.25, ενώ πρώτη ήταν η Λιθουανία (7.07.41), 2η η Ιταλία (7.08.52) και 3η η Γερμανία (7.10.19).

Ο Δημήτρης Ζωγράφος μαζί με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Γιάννη Πεταλωτίδη και Θόδωρο Λαπίκοφ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.