“Αστεράτος” Ολυμπιακός, γύρισε το ματς και πήρε βαθμό από την Τότεναμ

Μεγάλη εμφάνιση των ερυθρολεύκων που μετέτρεψαν το 0-2 σε 2-2

Ένας αστεράτος Ολυμπιακός, βγαλμένος απ’ τα καλύτερα όνειρα των φιλάθλων, του κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ και απέσπασε ισοπαλία (2-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στο πρώτο μέρος, έπειτα από ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ», αλλά δεν επηρεάστηκαν και με εκπληκτική αντεπίθεση κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν την αγγλική ομάδα.

Η παρέα του εξαιρετικού Βαλμπουενά, του Γκιλιέρμε, του Ποντένσε και του Σεμέδο έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με αέρα, αυτοπεποίθηση και μεγάλη διάθεση για να πιέσει τους Λονδρέζους. Μάλιστα στο 18′ έπειτα από φάση διαρκείας οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν να σκοράρουν αρχικά με τον Γκερέρο, ο οποίος «σημάδεψε» το δοκάρι κι εν συνεχεία με τον Γκιλιέρμε, που όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κι εκεί που η ομάδα Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έδειχνε να πιέζεται, βρήκε τις λύσεις και τις απαντήσεις φτάνοντας στο 0-2 με ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Στο 26′ ο Χάρι Κέιν ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Αγγλου φορ από τον Μεριά εντός περιοχής (παράβαση που επιβεβαιώθηκε και μέσω του VAR).

Και προτού προλάβουν να ηρεμήσουν και να αντιδράσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα από την αγγλική ομάδα. Στο 30′ ο Λούκας Μόουρα με σουτ ακριβείας εκτός περιοχής έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «ερυθρόλευκων» «γράφοντας» το 0-2.

Παρά το 0-2 όμως ο Ολυμπιακός δεν παραδόθηκε και λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου (44′), σε μια εξαιρετική συνεργασία του Βαλμπουενά με τον Ποντένσε, η μπάλα κατέληξε στον Πορτογάλο, ο οποίος με ένα εξαιρετικό τελείωμα μείωσε σε 1-2 βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τους «ερυθρόλευκους».

Εχοντας πια το μομέντουμ, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο β’ ημίχρονο και στο 52′ προκάλεσε σοκ στην Τότεναμ φτάνοντας στην ισοφάριση (2-2). Ο Βερτόνχεν πάτησε από πίσω τον Βαλμπουενά, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής. Το πέναλτι επιβεβαιώθηκε και από το VAR και ο Βαλμπουενά δε λάθεψε απέναντι στον συμπατριωτή του και άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας, Ούγκο Γιορίς.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μαριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (69′ Μπενζιά), Μασούρας (78′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Γκερέρο (89′ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Σάντσες, Βερτόνχεν, Γουίνκς, Ντομπελέ (62′ Σισοκό), Μόουρα (76′ Λαμέλα), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (72′ Σον), Κέιν

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.