Άξιζε τον βαθμό, αλλά έχασε από τον «σκληρό» Αχιλλέα με 2-1 ο Θησέας

Σε ένα ματς, στο οποίο οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν αρκετή σκληράδα και τσαμπουκά, αλλά και γκρίνια στον διαιτητή, ο Θησέας έχασε με 2-1 στη Νεοκαισάρεια από τον τοπικό Αχιλλέα. Το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων έφερε και τον τραυματισμό του Πέτση, ο οποίος με την επιστροφή της αποστολή στον Βόλο πήγε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το παιχνίδι διεξήχθη, όπως αναμενόταν, σε έναν κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο, ενώ σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ναλμπαντίδης (23’) και Δ. Ίτσιος (81’) και για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη είχε ισοφαρίσει στο 35’ ο Τσιουρής, πετυχαίνοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική γκολ. Και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων προήλθαν από κόρνερ, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να αδρανεί.

Στο 10’ ο Θησέας είχε την πρώτη του τελική προσπάθεια, με το σουτ του Διαμαντόπουλου να περνά εκτός εστίας. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο υποψίες ευκαιριών στο 12’ με την κεφαλιά του Τσιμπούκα, την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί του Θησέα σε κόρνερ και μία ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Παπαδόπουλου στο 20’, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά επέλεξε να μην τελειώσει μόνος του τη φάση, πασάροντας σε ένα σημείο που δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του.

Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Τσιουρή, από πλευράς Θησέα, μπλόκαρε ο Βασιλειάδης και στο 23’ ήρθε το 1-0 για τον Αχιλλέα. Ο Αποστολίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κραγιόπουλος στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον συμπαίκτη του Ναλμπαντίδη, που περίμενε στο δεύτερο, να πλασάρει, νικώντας τον Κεφαλά, για το προβάδισμα των γηπεδούχων στο ματς (1-0).

Οι Αγριώτες δεν πτοήθηκαν και δώδεκα λεπτά αργότερα, ήρθε η άμεση απάντηση απ’ αυτούς με τον Τσιουρή. Ο σέντερ φορ της ομάδας της Αγριάς βρέθηκε από δύσκολη γωνία απέναντι από τον Βασιλειάδη και με ένα πολύ όμορφο πλασέ «κρέμασε» τον πορτιέρε των γηπεδούχων  για το 1-1.

Στην επανάληψη, ο Θησέας ήταν ποιο δραστήριος στην αρχή. Στο 50’ η καρφωτή κεφαλιά του Οικονόμου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ, σε μία σημαντική στιγμή, ενώ στο 56’ο έμπειρος μέσος είχε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ προς την εστία. Ο Βασιλειάδης απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Μπόρα που σούταρε άουτ, ενώ στο 59’ μία οργανωμένη προσπάθεια είχε ως τελικό αποδέκτη τον Χατζησταμάτη, που λίγο έξω από την περιοχή έκανε ένα αξιόλογο σουτ, που δε βρήκε στόχο.

Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας πίεσε, φάνηκε να θέλει περισσότερο το αποτέλεσμα και τελικώς το πήρε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.  Συγκεκριμένα, στο 81’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, με γέμισμα προς την περιοχή του Θησέα, ο Δ. Ίτσιος έκανε τη γυριστή κεφαλιά, νικώντας τον Κεφαλά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει για το τελικό 2-1.

Στο 88’ στη φάση που τραυματίζεται ο Πέτσης, ο Κραγιόπουλος στα όρια της περιοχής τον ανακόπτει με πολύ δυναμικό τάκλιν, που απέφερε και την κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής Στυλιανός έδωσε το φάουλ ελάχιστα εκτός περιοχής, ενώ οι του Θησέα ζήτησαν πέναλτι, καθώς θεώρησαν ότι το μαρκάρισμα έγινε πάνω στη γραμμή.

Η απόφαση όμως, όπως και το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε κι έτσι ο Θησέας έφυγε, χωρίς βαθμολογικό όφελος από την Πιερία.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Βασιλειάδης, Τσιμπούκας, Κραγιόπουλος, Κατσαρός (73′ Τερζής), Κ. Ίτσιος, Δ. Ίτσιος, Αποστολίδης, Κατσαμάγκας (90’+ Καραφέργιας), Παπαδόπουλος (90′ Καταχιώτης), Μτσεντλισβίλι (λ. τρ. 10′ Ναλμπαντίδης), Χαλκίδης

Θησέας Αγριάς: Κεφαλάς, Διαμαντόπουλος (86′ Νιαώτης), Γαλανόπουλος, Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουΐχε, Χατζησταμάτης, Πέτσης (λ. τρ. 88′ Δίντσης), Μπόρας, Τσιουρής (70′ Βλάχος), Οικονόμου, Ζάχος (68′ Φραγκογιάννης)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.