Aυγενάκης: «Προς επανεργοποίηση το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»

«Βήμα-βήμα νοικοκυρεύεται το αθλητικό οικοδόμημα». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Real FM» Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον Αθλητισμό με την αθλητική μεταρρύθμιση, αλλά και στα νομοσχέδια και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσουν τα «παράθυρα» για παρατυπίες και φαινόμενα αναρχίας και αδιαφάνειας.

Για τη δημιουργία μητρώου προπονητών σε όλα τα αθλήματα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημείωσε πως: «Είναι σημαντικό πως δημιουργήθηκε ήδη το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων, το οποίο παρά την άρνηση και το σνομπάρισμα που συναντήσαμε, έγινε και έχουμε πλέον 5.200 σωματεία που έχουν ελεγχθεί. Παράλληλα, ίσως και σήμερα να πέσουν οι υπογραφές στην υπουργική απόφαση που ενεργοποιεί ξανά το Μητρώο και αρχίζουν ξανά οι έλεγχοι των περίπου 1.000 αιτημάτων που έχουν συσσωρευθεί στο υπουργείο.

Δηλαδή, πέρα από τα 5.200 σωματεία που έχουν ελεγχθεί, έχουμε και 1.000 επιπλέον σωματεία που περιμένουν στην ουρά και ασκούν ευχάριστες πιέσεις για να μπουν και αυτά στο Μητρώο».

Επίσης αναφέρθηκε στο Μητρώο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι: «Στο Υπουργείο Αθλητισμού δεν ξέραμε τι εγκαταστάσεις έχουμε. Τώρα ξέρουμε. Και όλα αυτά με την πλατφόρμα «Πέλοπας» που φτιάξαμε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στο πρώτο lockdown όπου περνιούνται όλα τα στοιχεία, από την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού φτάνοντας μέχρι τώρα στο 80% αποτύπωσης των υποδομών της χώρας. Πλέον το επόμενο βήμα, το οποίο μάλιστα είχαμε προαναγγείλει, είναι το Μητρώο προπονητών. Θα δανειστώ μια φράση που άκουσα από έναν εκπρόσωπο προπονητών σε μια από τις τηλεδιασκέψεις που κάναμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχετικών διατάξεων που θα μπουν στο νομοσχέδιο. «Γι’ αυτό το θέμα συζητάμε περίπου 20 χρόνια, αλλά ποτέ κανένας δεν είχε το θάρρος να το πάει παρακάτω και να φέρει αποτέλεσμα» είπε ο εκπρόσωπος. Λοιπόν εμείς το κάνουμε. Και αυτό το θέμα μπαίνει σε σειρά. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια και το Μητρώο αθλητών, όπου και εκεί έχουμε άγρια μεσάνυχτα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.