Αυτοί είναι οι τελικοί των πλέι οφ για το Euro

Γεωργία-Ελλάδα, Ουαλία-Πολωνία, Ουκρανία-Ισλανδία

Με θριαμβευτικό τρόπο εξασφάλισε η Ελλάδα την πρόκριση στα τελικά των πλέι οφ πρόκρισης για το Euro 2024. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε άνετα με 5-0 του Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια και πλέον απέχει μόλις μία νίκη, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι.

Από το πρώτο κιόλας μέρος οι Μπακασέτας, Πέλκας, Ιωαννίδης, Κουρμπέλης είδαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, που συμπλήρωσε ο Τοπάλοφ, στέλνοντας την μπάλα στην εστία της ομάδας του με αυτογκόλ.

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση, οι διεθνείς γνωρίζουν ότι… έγινε η μισή δουλειά, καθώς για τον στόχο της πρόκρισης απαιτείται μόνο η νίκη στο ματς της προσεχούς Τρίτης (26/3) στην Τιφλίδα, απέναντι στη Γεωργία του Κβίτσα Κβαρατσχέλια, που εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό των μπαράζ επικρατώντας 2-0 του Λουξεμβούργου.

«Ένα από τα καλά του αγώνα ήταν ότι μας προετοίμασαν για τη Γεωργία. Ο Κβαρατσχέλια είναι πολύ επικίνδυνος για εμάς. Αυτό που ισχύει με το Καζακστάν είναι ότι σου αφήνουν τον έλεγχο και όταν βρουν χώρο τον έχουν εκείνοι. Όπως και η Γεωργία», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Καζακστάν.

Η σέντρα του σπουδαίου αυτού ματς έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 την Τρίτη 26/3, ενώ θα μεταδοθεί από τα κανάλια NovaSports αλλά και τον Alpha.

Οι άλλοι τελικοί

Η Ελλάδα και η Γεωργία λοιπόν θα παίξουν για μία θέση στο Euro στον τελικό του Path C.

Παράλληλα βγήκαν και τα υπόλοιπα εισιτήρια για τα ματς που θα κρίνουν τα τελευταία εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό της Γερμανίας.

Πολωνία και Ουαλία από το Path A, Ουκρανία και Ισλανδία από το Path B έκλεισαν θέση στους τελικούς των πλέι οφ και σε πέντε 24ωρα θα μονομαχήσουν μεταξύ τους για δύο θέσεις στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Πολωνοί και οι Ουαλοί εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους απέναντι σε Εσθονία και Φινλανδία και με τις νίκες τους με 5-1 και 4-1 αντίστοιχα «έκλεισαν ραντεβού» για το βράδυ της 26ης Μαρτίου στο Κάρντιφ, με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Το ίδιο ισχύει και για το ματς ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Ισλανδία, με τους Ουκρανούς να παίρνουν μία απίστευτη πρόκριση στο φινάλε επί των Βόσνιων και να περιμένουν σε πέντε 24ωρα τους Ισλανδούς στην Tarczynski Arena του Βρότσλαβ (Πολωνία), έχοντας τον πρώτο λόγο.

Στο ουδέτερο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, η τυπικά φιλοξενούμενη Ισλανδία διέλυσε με χατ τρικ του Γκούντμουντσον με 4-1 το Ισραήλ και στον τελικό του Path B θα επιδιώξει και πάλι εκτός έδρας να προσπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανίας, η οποία έκανε τρομερή ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά κι ενώ έχανε 1-0 από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα, τελικά έφερε τα πάνω κάτω στο 85’ και 88’ και πήρε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό στο Path B με σκορ 1-2.

Το έργο των Πολωνών στη Βαρσοβία έγινε ακόμη πιο εύκολο μετά το 27’, όταν ο Μαξίμ Πασκότσι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σλοβένου διαιτητή Βίντσιτς και με δέκα παίκτες από το χρονικό σημείο εκείνο οι Εσθονοί ήταν αδύνατο ν’ αντιδράσουν. Δέχτηκαν τέσσερα γκολ στο β’ μέρος από τους Πολωνούς, που σκόραραν ό,τι ώρα ήθελαν…

Με δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων (3’ Μπρουκς, 47’ Τζόνσον) η Ουαλία δεν… πτοήθηκε από τη μείωση του σκορ από τους Φινλανδούς στο 45’ από τον Πούκι και με το εμφατικό 4-1 θα έχει την ευκαιρία το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (26/3) και πάλι στην έδρα της απέναντι στην Πολωνία να προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2024.

Οι Ισραηλινοί, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 73’ λόγω αποβολής του Ρεβίβο είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 80’ να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζάχαβι έφυγε άουτ! Σα να μην έφτανε αυτό ο Γκούντμουντσον με άλλα δύο γκολ έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του Αλόν Χαζάν για να στείλει το ματς στην παράταση.

Αποτελέσματα και σκόρερ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ Α

Πολωνία-Εσθονία 5-1

(22’ Φρανκόφσκι, 50’ Ζιελίνσκι, 70’ Πιοτρόφσκι, 74’ αυτ. Μετς, 77’ Σιμάνσκι-78’ Χούσαρ)

Ουαλία-Φινλανδία 4-1

(3’ Μπρουκς, 38’ Γουίλιαμς, 47’ Τζόνσον, 86’ Τζέιμς-45’ Πούκι)

Τελικός (26/3/2024)

Ουαλία-Πολωνία

ΜΟΝΟΠΑΤΙ Β

Ισραήλ-Ισλανδία 1-4

(31’ πεν. Ζάχαβι-39’, 83’, 87’ Γκούντμουντσον, 42’ Τραούστασον)

Βοσνία-Ουκρανία 1-2

(57’ αυτ. Ματβιένκο-85’ Γιάρεμτσουκ, 88’ Ντόβμπικ)

Τελικός (26/3/2024)

Ουκρανία-Ισλανδία

ΜΟΝΟΠΑΤΙ Γ

Γεωργία-Λουξεμβούργο 2-0

(41’, 64’ Ζιβζιβάτζε)

ΕΛΛΑΔΑ-Καζακστάν 5-0

(9’ πεν. Μπακασέτας, 15’ Πέλκας, 37’ Ιωαννίδης, 40’ Κουρμπέλης, 87’ Ταπάλοφ)

Τελικός (26/3/2024)

Γεωργία-ΕΛΛΑΔΑ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.