Χαμένοι βαθμοί για τη Νίκη Βόλου, 1-1 με τη Βέροια

Αν και έδειξε καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος του αγώνα

Αν και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Μακεδονικό η Νίκη Βόλου ήθελε το απόλυτο απέναντι στη Βέροια με την κατάκτηση των τριών βαθμών, αυτό δεν έγινε, με το τελικό 1-1 να δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα στο Πανθεσσαλικό και τη μουρμούρα να παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Η Νίκη Βόλου είχε ένα μέτριο και ένα καλύτερο 45λεπτο, χωρίς να μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της στο πρώτο μέρος και η εικόνα της δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να θυμίζει ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την άνοδο. Στο δεύτερο πάλι μέρος ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κάτι παραπάνω πέρα από το τέρμα της ισοφάρισης.

Κάπως έτσι έμεινε μέχρι τέλους το 1-1 και πλέον ο σκεπτικισμός είναι ανάλογος…

Χωρίς ουσιαστικό ρυθμό, και πίσω στο σκορ η Νίκη

Πιο ορεξάτη ξεκίνησε η Βέροια στην αναμέτρηση και τουλάχιστον δύο φορές (η μία βέβαια από ελεγχόμενη θέση για οφσάιντ) επιχείρησε να απειλήσει την εστία της Νίκης, για να διώξει η άμυνα. Στη συνέχεια όμως οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν κάπως, και με τον Σιαφά από δεξιά προσπάθησαν να φανούν πιο απειλητικοί.

Στο 14’ εξάλλου, μετά από καλή συνεργασία των παικτών της Νίκης, ο Παναγιωτίδης βρέθηκε στην κορυφή της μεγάλης περιοχής του Παπαδόπουλου και έκανε το δυνατό σουτ, για να πέσει ο τερματοφύλακας της Βέροιας και να μπλοκάρει. Στο 16’ πάλι μετά από φάση διαρκείας εντός της περιοχής της Βέροιας, ο Μέτσε έπιασε δύο φορές το σουτ, με την μπάλα την πρώτη φορά να σταματάει πάνω στα σώματα των αμυνόμενων και τη δεύτερη να φεύγει ψηλά άουτ.  Επίσης στο 19’ ο Τσουκαλάς προτίμησε το σουτ αντί να πασάρει σε κάποιον συμπαίκτη του και έστειλε επίσης την μπάλα ψηλά άουτ, όπως κατέληξε και η προσπάθεια του Παναγιωτίδη.

Η Βέροια έκανε αισθητή την εμφάνισή της και πάλι στο 26’, με τον Φασίδη να σουτάρει και να μπλοκάρει ο Μπάγιτς… Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν καταγράφεται που θα μπορούσε να συγκινήσει τους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού, αφού το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, μέχρι να φτάσουμε στο 43’…

Μετά το λάθος του Κάσσου, ο Φασίδης πήρε την μπάλα μπροστά στον Ανδρέου και πρόλαβε να περάσει στον Μπελεβώνη που κινήθηκε γρήγορα από αριστερά και με τη σειρά του κατάφερε να πασάρει στον Μπουόλι που είχε μπει ήδη στην περιοχή ττου Μπάγιτς. Ο παίκτης της Βέροιας «τσίμπησε» την μπάλα προ του τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου και την έστειλε στα δίχτυα των «κυανόλευκων» για το 0-1.

Στον χρόνο που απέμενε η Νίκη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στις καθυστερήσεις ο Μιράντα βρήκε αριστερά τον Παναγιωτίδη και αυτός έκανε τη σέντρα, χωρίς ωστόσο οι επερχόμενοι Κάσσος και Σιαφά να καταφέρνουν να σπρώξουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με  τη Βέροια να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Βρήκε το γκολ αλλά μέχρι εκεί

Μπορεί να υπήρχε άγχος, αλλά η Νίκη ξεκίνησε με περισσότερη δύναμη στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 53’ μετά από σέντρα του Κυριακίδη ήρθε και η διπλή ευκαιρία, με τον  Μιράντα να κάνει το σουτ  και την μπάλα να σταματά πάνω στο σώμα αμυνόμενου. Στην ίδια φάση όμως ακολούθησε σουτ του Παναγιωτίδη ο Παπαδόπουλος έπεσε, η μπάλα τον πέρασε αλλά λίγο μπροστά από τη γραμμή ήταν ο Παπαχρήστος και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Τελικά το γκολ για τη Νίκη Βόλου ήρθε στο 60’ με μία εκτέλεση φάουλ του Μιράντα, στο όριο της μεγάλης περιοχής του Παπαδόπουλου που είχε κερδίσει ο Μπάγιτς. Ο παίκτης της Νίκης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο αντίπαλο τείχος και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος να ξεγελαστεί και να δει την μπάλα να καταλήγει από την άλλη πλευρά στα δίχτυα του.

Στο 61’ ο Μέτσε έκανε ένα σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 66’ πάλι από αριστερά, ο Παναγιωτίδης βρήκε τον Ροχάνο και αυτός γύρισε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Σιαφά δεν πρόλαβε για να πετύχει κάτι περισσότερο.

Η ουσία είναι ότι η Νίκη και στο υπόλοιπο του δεύτερου μέρους είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Στο 90΄και πάλι με διαγώνιο σουτ του Παναγιωτίδη η μπάλα πέρασε τον Παπαδόπουλο, αλλά σειρά είχε ο Στίκας να διώξει σχεδόν πάνω στην αντίπαλη γραμμή για να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις πάλι έγινε το λάθος από τον Ανδρέου και ο Μπάγιτς βρέθηκε εκτεθειμένος απέναντι σε 2-3 αντιπάλους του, ωστόσο μετά και το σουτ που έγινε βρήκε σε παίκτη της Βέροιας που ήταν εκτεθειμένος και δόθηκε οφσάιντ, με τη Νίκη Βόλου να γλιτώνει τα χειρότερα. Στο τέλος δεν ήρθε κάτι περισσότερο για τους «κυανόλευκους» που βγήκαν ψηλά και η Βέροια προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό με αντεπιθέσεις, και το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Αναστασίου (37’ λ.τ. Μιράντα), Δεληζήσης, Ανδρέου, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (53’ Ροχάνο), Μιλούνοβιτς (53’ Μορέιρα), Κάσσος, Σιαφά (λ.τ. 83’ Γρομητσάρης).

Βέροια (Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Μουχάλης, Παπαχρήστος, Στίκας, Μαραγκός, Μπούζας (62’ Ορφανίδης), Ισαακίδης (87’ Ιωάννου), Μπελεβώνης (74’ Κατσούκης), Φασίδης, Μπουκουβάλας (87’ Περδίκης).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.