Χάνει τη χρονιά η Αργώ Βόλου!

Ματαιώνονται τα πρωταθλήματα βόλεϊ με απόφαση της ΕΟΠΕ

Η πανδημία έχει φέρει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της αθλητικής οικογένειας, και η Ομοσπονδία Βόλεϊ είναι η πρώτη που πήρε την οδυνηρή απόφαση να ματαιώσει τα εθνικά πρωταθλήματα κάτω από τις πρώτες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών! Αυτομάτως μία από τις μεγάλες χαμένες είναι η γυναικεία ομάδα της Αργούς Βόλου, που είχε ξεκινήσει φέτος τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής!

Η ΕΟΠΕ στέκεται όσον αφορά την απόφασή της στα προβλήματα που προκύπτουν από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχουν αρχίσει οι προπονήσεις, τις υποχρεώσεις αθλητών και αθλητριών ακόμη και στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και στις οικονομικές επιβαρύνσεις των σωματείων που προκύπτουν και για πραγματοποίηση εξετάσεων αλλά και για τον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Αφού κλείνουν αυτές οι εθνικές κατηγορίες, προφανώς και δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση και για τις υπόλοιπες» αναφέρει στο «Magnesiasports» o πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας…

Από την άλλη, ο υπεύθυνος της Αργούς Βόλου και αρχιπροπονητής του συλλόγου της Αργούς Βόλου, Βαγγέλης Σταθόπουλος, χαρακτηρίζει μιλώντας στο «Magnesiasports» τη συγκεκριμένη απόφαση ως αναμενόμενη, περιμένοντας ένα τρίτο κύμα της πανδημίας… «Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για  αδικία αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα περιμέναμε κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα δίναμε στις παίκτριες ένα ασκησιολόγιο, αλλά προφανώς αυτό δεν αρκεί. Είδαμε και στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν» αναφέρει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος…

Σαν τραυματίες…

Όσον αφορά την τρέχουσα διαδικασία, ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνει ότι όταν με το καλό περάσει η πανδημία, η αντιμετώπιση των αθλητών και των αθλητριών θα πρέπει να γίνει με βάση τον χαρακτηρισμό τους ως… τραυματίες!

«Ένας αθλητής ή μία αθλήτρια απέχει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από αγωνιστικές υποχρεώσεις μόνο σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και φυσικά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα η επαναφορά του/ης στο γήπεδο. Οπότε με φόντο τη νέα χρονιά αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και σταδιακά» σημείωσε ο τεχνικός της Αργούς Βόλου.

Όσον αφορά το παρόν, μέχρι στιγμής οι αθλήτριες της Αργούς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν διαδικτυακά με τον Νίκο Ζουπάνη για τον χώρο του βόλεϊ αλλά και του beach volley, ενώ ανάλογη διαδικτυακή εκδήλωση θα ακολουθήσει και με την Θάλεια Κουτρουμανίδου. Από την άλλη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία ιατροσωματική καταγραφή με τη βοήθεια ειδικών, ώστε να επισημανθούν όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε αθλήτρια ξεχωριστά, για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

«Χαμένες γενιές στον Αθλητισμό»

Ένα βασικότατο θέμα, το οποίο πολλοί δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί πλήρως, έχει να κάνει με το μέλλον του Αθλητισμού, κάτι που επισημαίνει ο κ. Σταθόπουλος, κάνοντας λόγο για χαμένη γενιά…

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στους αθλητές που έχουν γεννηθεί το 2004. Πέρυσι η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε, όντας αυτά τα παιδιά στην Πρώτη Λυκείου. Φέτος δεν έπαιξαν καθόλου. Του χρόνου μακάρι να γίνουν τα πρωταθλήματα, αλλά αυτά τα παιδιά θα είναι στην Τρίτη Λυκείου. Αυτό σημαίνει ότι το 90% αυτών δεν θα ασχοληθεί με τον Αθλητισμό, αλλά θα ρίξει το βάρος στις σχολικές υποχρεώσεις ενόψει Πανελληνίων Εξετάσεων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός βόλεϊ.

Προφανώς το πρόβλημα επεκτείνεται και σε μικρότερα παιδιά, που σταδιακά ξεχνούν τι είναι η… μπάλα, όπως εκτιμά ο κ. Σταθόπουλος. Εξάλλου η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη και για τους συλλόγους. «Οικονομικά υπάρχει θέμα, αφού θέμα έχουν και οι επιχειρήσεις που στηρίζουν τον Αθλητισμό. Εμείς στις διαδικτυακές συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού θέσαμε το θέμα της χρήσης voucher για τις αθλητικές ακαδημίες, γιατί η Άθληση κάποια στιγμή μπορεί να θεωρηθεί και πολυτέλεια για πολλές οικογένειες» κατέληξε…

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΟΠΕ αναφέρει ότι: «Θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των προπονήσεων, αφενός για τις ομάδες ανδρών και γυναικών για να έχουν εύλογο χρονικό διάστημα οργάνωσης και οι αθλητές/αθλήτριες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και αφετέρου, χωρίς να μπαίνει από πάνω η δημόσια υγεία, η ΕΟΠΕ θα προσπαθήσει να πείσει με επιχειρήματα τους αρμοδίους για να πάρουν άδεια προπονήσεων οι αναπτυξιακές ηλικίες.

Η επιστροφή των νέων αθλητών και αθλητριών στις προπονήσεις θα είναι για όλους μας ανάσα αθλητικής ζωής, διότι βλέπουν να περνούν και να φεύγουν από μπροστά τους δύο αγωνιστικές περίοδοι απραξίας και σύντομα θα μιλάμε για έλλειψη ταλέντων αφού και αυτά που υπήρχαν θα ατονήσουν και θα χαθούν από το άθλημα».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.