Χαρδαλιάς: «Η επιθετική έξαρση της πανδημίας άλλαξε τα δεδομένα για τα γήπεδα»

Στο θέμα της εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα και στην αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αλλά και στη σκιά του νέου αρνητικού ρεκόρ των 667 κρουσμάτων.

Ειδικά για την παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης. Μάλιστα τόνισε ότι οι συνθήκες οδήγησαν στη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς έστω και με με βάση την εξαιρετική όπως χαρακτήρισε πρόταση-σχέδιο της Super League.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση και για τη στάση της επιτροπής λοιμοξιωλόγων όσον αφορά το άνοιγμα των γηπέδων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: «Ας αποφύγουμε τις θεωρίες συνωμοσίας. Βούληση της κυβέρνησης ήταν σιγά σιγά να φέρουμε προς συζήτηση- με όρους απόλυτου σεβασμού στη Δημόσια υγεία, την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Super League και μόνο. Η διοργανώτρια Αρχή παρουσίασε μία σοβαρή μελέτη που συζητήθηκε τρεις φορές στην επιτροπή και που τη χαρακτήρισε ως την πλέον σοβαρή. Υπήρξε διαβούλευση από την Παρασκευή μέχρι και χθες το πρωί. Υπήρχαν ενδοιασμοί σε σχέση με το ποσοστό 5 ή 10% στις «κίτρινες» περιοχές, πάντα με το πλαφόν και τα πρωτόκολλα που δημιουργούν ασφαλιστικές δικλίδες. Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση, και έστω και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς συμφωνήθηκε πιλοτικά η επιστροφή φιλάθλων για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και για δύο αγώνες της Super League. Όμως, από το απόγευμα και μετά, βλέποντας και σε πρώτο χρόνο τα κρούσματα, και στην τεχνική σύσκεψη το βράδυ, ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα. Φανταστείτε ότι θα έπρεπε σήμερα, την ώρα που συζητάμε την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων να έχουμε ένα λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός και αυτήν την απόφαση πήρε. Έχουμε 31 ανθρώπους με μοναδική εμπειρία και προσήλωση στην επιτροπή. Μας ενδιαφέρει να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα υγείας. Ακόμη ακόμη και για λόγους ισονομίας, πρέπει να παίρνονται αποφάσεις, η κυβέρνηση δείχνει αντανακλαστικά, τα μέτρα είναι δυναμικά και προσαρμόζονται στη Δημόσια Υγεία και μόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.