Χιώτης: «Σε λίγο ο κύκλος μου κλείνει στον ΓΣ Βόλου-Ο Αθλητισμός χρειάζεται συμπαραστάτες»

Μπροστά σε τέλος εποχής ο ιστορικός σύλλογος, με έναρξη νέας...

Ο Αντώνης Χιώτης αποτελεί εδώ και χρόνια τον πρόεδρο ενός εκ των ιστορικότερων και παλαιότερων συλλόγων της χώρας ολόκληρης, με τον ΓΣ Βόλου να παραμένει στο προσκήνιο εδώ και 128 χρόνια. Όπως σημειώνει ο ίδιος πάντως, ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός προσπαθεί να επιβιώσει και χρειάζεται συμπαραστάτες και όχι φήμες, ενώ προαναγγέλλει την αποχώρησή του από την προεδρία του συλλόγου!

Ο Αντώνης Χιώτης λοιπόν αναφέρει: «Είναι αλήθεια ότι οι φίλοι του ιστορικού συλλόγου που τον αγαπούν, είτε επειδή υπήρξαν κάποτε αθλητές του, είτε οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, είχαν ανάμιξη μαζί του, λυπούνται στενοχωριούνται και προβληματίζονται ταυτόχρονα γι’ αυτήν την άχαρη, μίζερη κατάντια του…

Ευρέως κυκλοφορεί στον Βόλο ότι υπάρχουν επιφανή και δραστήρια άτομα, τα οποία έχουν όνειρα και σχέδια για τον σύλλογο της καρδιάς τους, ν’ αναλάβουν την τύχη του για μία νέα ελπιδοφόρα αρχή…

Αλήθεια κύριοι όσοι πολεμάτε τον Ιστορικό Γυμναστικό Σύλλογο, και την διοίκησή του έχοντας τέτοιες αντιλήψεις, μόνο κακό μπορείτε να προκαλέσετε.

Ευρισκόμενος για πάνω από 40 χρόνια, από διάφορα πόστα, πάντα όμως κοντά στον σύλλογο εγώ και οι ακούραστοι συνεργάτες μου, με ανιδιοτέλεια, αγάπη προς αυτόν και σεβασμό στις εκατοντάδες των αθλητών (πάνω από 300) που δραστηριοποιούνται στα 4 τμήματα που λειτουργούμε, και τους γονείς τους που είναι πάντα δίπλα μας και μας εμπιστεύονται και μας συνδράμουν, μπορώ να σας πω με κάθε ειλικρίνεια πως μόνο μιζέρια και κατάντια δεν υπάρχει στην οικογένεια μας.

Δυσκολίες ναι, προβλήματα ναι- είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, στη χώρα μας έχει εδώ και δεκαετίες εγκαταλειφθεί από τους αρμόδιους και μόνο κάποιοι «ρομαντικοί» ασχολούμαστε με αυτόν.

Ποια είναι αυτά επιτέλους τα επιφανή και δραστήρια άτομα, που έχουν όνειρα και σχέδια για τον σύλλογο της καρδιάς τους και όλα αυτά τα χρόνια είναι άγνωστοι σε αυτόν….

Έλεος κύριοι, ο Γυμναστικός σύλλογος Βόλου, δύσκολα ή εύκολα συμπλήρωσε 128 χρόνια προσφοράς στην Νεολαία της περιοχής μας και συνεχίζει δυναμικά και προς το μέλλον…

Όλα τα τμήματα μας με την στήριξη των μελών του Δ.Σ,, την άριστη συνεργασία μας με τους εμπειρότατους προπονητές μας, τις προσπάθειες των αθλητών μας και την συμπαράσταση των οικογενειών τους, πρωτοστατούν το καθένα στον χώρο του.

Στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου απολογούμαστε στα μέλη μας και στους γονείς των αθλητών-τριών.

Σε όλους αυτούς λοιπόν ξεκάθαρα λέμε:

Για τον ΓΣ Βόλου οι ακαδημίες αποτελούν ιστορικά μέρος της φιλοσοφίας και της αποστολής του για την ανάπτυξη του Αθλητισμού.

Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την ηθική πλευρά του Αθλητισμού, που ίσως να μην χρησιμεύει πάντα στο να κερδίσουμε ένα τίτλο, αλλά βοηθά στο να φτιάξουμε καλύτερους ανθρώπους… Σε αυτούς τους στόχους σας θέλουμε συμπαραστάτες.

Τέλος θέλω να ενημερώσω όλους για κάτι που αφορά εμένα προσωπικά…

Δηλώνω ότι μετά τη λήξη της θητείας του ΔΣ σε λίγους μήνες, εγώ θα αποσυρθώ από την προεδρία του Συλλόγου διότι αφενός ήδη έχω γίνει « καρεκλοκένταυρος », η ηλικία μου προχώρησε, τα προβλήματα υγείας αυξάνονται, η οικογένεια μου, που μεγάλωσε, με έχει στερηθεί πολλά χρόνια, αλλά το κυριότερο πιστεύω πως χρειάζεται μια ανανέωση, νέο αίμα, νεότερος άνθρωπος, στο δύσκολο αυτό πόστο, νέες ιδέες, νέες επαφές, σχέσεις κτλ.

Δηλώνω επίσης, αν χρειαστεί, είμαι πρόθυμος να παραμείνω ως απλό μέλος του δίπλα στον νέο πρόεδρο, μέχρι να ενημερωθεί και να προσαρμοστεί στο νέο του πόστο. Διότι η γραφειοκρατία  και τα θέματα σε έναν ενεργό Αθλητικό Οργανισμό είναι πολλά και δύσκολα.

Αισθάνομαι ευγνώμων και ευτυχής που μπόρεσα να αφιερώσω μεγάλο μέρος της ζωής μου, υπηρετώντας έναν από τους ιστορικότερους ερασιτεχνικούς συλλόγους της χώρας μας. Ο κύκλος σε λίγο κλείνει…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.