Χωρίς δυσκολία η Νίκη, 76-53 τον Πρωτέα Γρεβενών

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β' Εθνικής

Ούτε καν σκέφτηκε να δυσκολευτεί η Νίκη Βόλου απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών για την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής μπάσκετ, με το τελικό 76-53 να αντιπροσωπεύει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Έτσι οι «κυανόλευκοι» είχαν ένα εύκολο απόγευμα, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου την επόμενη Κυριακή (28/11).

Το παιχνίδι είχε από το πρώτο δεκάλεπτο καλό ρυθμό, με τη Νίκη να είναι λίγο καλύτερη στις λεπτομέρειες και κυρίως στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μία μικρή διαφορά στο σκορ υπέρ της, κάτι που της έδωσε και κεκτημένη ταχύτητα για τη συνέχεια, με τους Βερτζάγια και Κουτίνα να δίνουν πόντους.

Η διαφορά των πέντε πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (22-17) ήταν αρκετή για να δώσει μία καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, με τον Καλλέ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και το σερί της Νίκης να φτάνει το 14-2. Μόλις στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Καλλές είχε τρεις τάπες και επτά πόντους για τη Νίκη και η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 14 πόντους υπέρ των «κυανόλευκων». Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Πρωτέα Γρεβενών έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα ενώ ήταν και άστοχοι. Αν οι παίκτες της Νίκης δεν έδειχναν σημάδια βιασύνης τότε η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη από το +20 του πρώτου ημιχρόνου (43-23).

Η διαφορά ανέβαινε…

Οι όποιες διαθέσεις του Πρωτέα Γρεβενών για αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο διακόπηκαν από τα δύο γκολ-φάουλ του Κουτίνα που μεταφράστηκαν σε έξι πόντους τη στιγμή που η αστοχία παρέμενε για τους φιλοξενούμενους, αλλά και η επιπολαιότητα σε κάποιες φάσεις στην επίθεση από πλευράς «κυανόλευκων». Αυτό δεν εμπόδισε τη Νίκη να ξεπεράσει το +20 και να φτάσει στο +27 (58-31) δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου με τρίποντο του Κουτίνα και στη συνέχεια στο +29 με καλάθι του Ξενιτίδη. Ο Πρωτέας απλά αρκέστηκε να μειώσει στο 60-34 του δεκαλέπτου.

Τα δύο τρίποντα του Ξενιτίδη και το ένα ακόμη του Μπουσκολίτη έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 30 πόντους υπέρ της Νίκης (72-42) 5’36’’ πριν από το τέλος του αγώνα, που έτσι κι αλλιώς είχε αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα. Ωστόσο πιο ορεξάτος ήταν ο Πρωτέας από εκεί και πέρα ρίχνοντας τη διαφορά με ένα σερί 9-0 (72-51), ενώ στα τελευταία λεπτά ο Γιώργος Κοσμάτος (ο Ανδρέας Μαύρος απουσίαζε από την αναμέτρηση) μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-23, 60-34, 76-53

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος): Νίκολης, Βερτζάγιας 14, Σκουφεζής, Ζησόπουλος 2, Κουτίνας 20 (1), Μπουσκολίτης 3 (1), Δελεντζές, Καλλές 13, Σαριμπαλίδης 5 (1), Σπανόπουλος 2, Λόλας 4, Ξενιτίδης 13 (3)

Πρωτέας Γρεβενών (Χασιώτης): Τζιουβάρας 3, Γριφιός 12, Κλωναράς 9 (1), Παλάσκας 8 (2), Παπαδόπουλος 8, Σιπητάνος 6, Κωνσταντίνου 5 (1), Μπόζιαρης, Μαλιούρας 2, Ασλανίδης, Κυρατζής

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.