Χορταστικό φιλικό στο Πανθεσσαλικό, 4-2 η Νίκη τον Αλμυρό

Φάση από το σημερινό φιλικό με πρωταγωνιστές του Μέτσε, Μακενγκό και Βαγγέλη

Για μία ακόμη φορά η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό έδειξε ότι φέτος είναι άλλη ομάδα μεσοεπιθετικά. Η ομάδα του Φάντζιο Μπούις επικράτησε σε ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι προετοιμασίας με 4-2 του συνόλου του Στέλιου Αρσένου, που προηγήθηκε δύο φορές και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αλλά υποτάχθηκε τελικά στη ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού μπήκε πολύ πιο δυνατά στο γήπεδο κι αφού είχε δύο τελικές με τον Τσελεπή (μπλοκάρισμα του Αποστολίδη και πάνω από τα δοκάρια αντίστοιχα η κατάληξή τους), στο 4’ προηγήθηκε. Ο Κοντοβάς έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, σε πρώτο χρόνο και στο πρώτο δοκάρι ο Τζοβάρας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση, αλλά ο Τσιώλης σούταρε εύστοχα στη δεξιά γωνία και έγραψε το 0-1. Η Νίκη συνέχισε να πελαγοδρομεί και στο 8’ο Τζοβάρας βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ξανά στον φορ του Αλμυρού κι έφυγε άουτ.

Η Νίκη έβγαλε την πρώτη της αντίδραση στο 11’. Ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα από τον Κέρι σε φάουλ από μέσα αριστερά, αυτός επιχείρησε να σκοράρει απευθείας, αλλά η μπάλα πήγε χαμηλά στο δεξί δοκάρι. Στο 12’ σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Βαγγέλη στον Κέρι, τα αίματα άναψαν και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.

Στο 15’ το σουτ του Τζοβάρα μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ το σουτ του Τσελεπή στο επόμενο λεπτό δεν ανησύχησε καθόλου τους γηπεδούχους, οι οποίοι και πάλι άφησαν επιτιθέμενο του Γυμναστικού να κάνει τελική προσπάθεια.

Στο 21’ ο Κέρι είχε νέο δοκάρι, οριζόντιο αυτή τη φορά με φάουλ, για να πάρει την κεφαλιά στο ριμπάουντ ο Μέτσε, αλλά ο μπλόκαρε ο Σταυράκης. Τελικά στο 23’ έγινε το 1-1. Ο Κέρι πέρασε για τον Μακενγκό αυτός «τσίμπησε» την μπάλα προ του Στουρνάρα, ο οποίος τον ανέτρεψε, με συνέπεια ο διαιτητής Χαλβατζάκος να δώσει το πέναλτι. Αυτό το εκτέλεσε ο Κέρι, που πλασαριστά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σταυράκη, που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ. Μάλιστα ο σκόρερ της Νίκης έκανε χαρακτηριστική κίνηση, μετρώντας με τα δάχτυλα μέχρι το τρία, δείχνοντας ότι μετά τα δύο δοκάρια που είχε κατάφερε τελικά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 25’  Καρτσαμπάς μόνος στο πίσω δοκάρι μετά το φάουλ του Κέρι από τα αριστερά δεν πρόλαβε αμαρκάριστος να κάνει την κοντινή προβολή, ενώ στο 26’ η κεφαλιά του Τζοβάρα δεν απείλησε.

Η Νίκη ήταν αυτή που στο 28’ και το 29’ έφτασε σε ακόμη δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Μακενγκό. Αρχικά ο Γάλλος μέσος, που πατούσε πολλές φορές περιοχή, σούταρε λίγο εκτός αυτής, αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Βουκομάνοβιτς και έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά θέση του ξένου χαφ των γηπεδούχων πήρε φάλτσα και πήγε στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού.

Πολύ πάνω από τα δοκάρια έφυγε το φάουλ του Στουρνάρα στο 31’, ενώ στο 36’ ο Κοντοβάς πάσαρε στον Τσιώλη, που από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής έπιασε το δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Αποστολίδης έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιώλης κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κοντοβάς και με αριστοτεχνικό τρόπο έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της νικιώτικης εστίας, γράφοντας με πολύ όμορφο τρόπο το 1-2΄

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς στο 40’ από κάθετη του Κέρι ο Βουκομάνοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ και με το μυτάκι από το ύψος της περιοχής «νίκησε» τον εξερχόμενο Σταυράκη και έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (2-2).

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος για τη Νίκη, ξεκίνησε το δεύτερο, δηλαδή σκοράροντας και μάλιστα εις διπλούν. Στο 50’ λοιπόν η Νίκη πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κέρι να κάνει θαυμάσια ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα παράλληλα. Αρχικά ο Μακενγκό δε βρήκε την μπάλα, αλλά στο πίσω δοκάρι ο Δωματάς με πλασέ έγραψε το 3-2. Πολύ γρήγορα στο 53’ έγινε και το 4-2 κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Από κομπίνα που έγινε σε κόρνερ από τα δεξιά ο Κέρι με εκπληκτικό αριστερό πλασέ στη δεξιά γωνία από το ύψος της περιοχής πρόσφερε άλλη μία «ποδοσφαιρική ζωγραφιά»  στους φιλάθλους, δείχνοντας ότι φέτος θα είναι το βαρόμετρο της Νίκης.

Να τονιστεί ότι στο 90’ ο Στουρνάρας είχε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κωστή Παπαδόπουλου, μην μπορώντας να μειώσει για τον Αλμυρό στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (4-3-3): Αποστολίδης (74’ Κ. Παπαδόπουλος)-Μετούσι (46’ Λάιος), Καρτσαμπάς, Καντούτσης (74’ Παπαδήμας), Θ. Παπαδόπουλος- Τσεμπερίδης, Μέτσε (76’ Αναστασίου), Μακενγκό (74’ Βουρδάκης)-Κέρι (63’ Ιορδανίδης), Δωματάς (82’ Ματθαίου), Βουκομάνοβιτς (63’ Ταβάρες)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (4-4-2): Σταυράκης (82’ Βίτσος)-Καρράς, Στουρνάρας,  Ναουμίδης, Μπαρούτας-Βαγγέλη (80’ Χρ. Μπακάλης), Δημηνάς (74’ Κόκκας), Τσελεπής (58’ Κρανάς), Τσιώλης-Κοντοβάς (76’ Παπακώστας), Τζοβάρας (81’ Τσιουρής)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.