Χρόνια πολλά Ολυμπιακέ Βόλου!

Γενέθλια σήμερα για τον σύλλογο που γίνεται 86 ετών-Το μήνυμα Τσεκούρα

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου άντεξε και ακόμη και αν δεν βιώνει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του είναι ακόμη εδώ και συμπληρώνει σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 τα 86 έτη ύπαρξή του στο αθλητικό στερέωμα του Βόλου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας!

86 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ιδρύθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» με πρώτο πρόεδρο τον Απόστολο Πουργιά. Όπως αναφέρουν και οι σχετικές ιστορικές πηγές: «Η γέννηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στην παράκτια συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Την πρώτη χρονιά μετά την επίσημη ίδρυσή του, ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε στους αγώνες Κυπέλλου Πάσχα του 1937 με αντιπάλους τη Νίκη Βόλου, τον Κεραυνό, τον Απόλλωνα και τον Οδυσσέα. Ύστερα από νικηφόρους αγώνες, μεταξύ των οποίων και το πρώτο παιχνίδι για το μετέπειτα γνωστό ντέρμπι του Βόλου κόντρα στη Νίκη (επικράτησε με 2–1), κέρδισε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του».

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό και από τις προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2011 για το Europa League, η ομάδα καλείται πλέον να διεκδικήσει από την Α’ ΕΠΣΘ της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 την επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Καμία σχέση θα πει κανείς, το τότε με το τώρα. Ωστόσο η ομάδα υπάρχει και αυτό είναι η βάση για να κάνει μία νέα αρχή. Άλλες ομάδες που από τις εθνικές κατηγορίες υποβιβάστηκαν στα τοπικά όχι μόνο δεν διεκδίκησαν κάτι καλύτερο, αλλά διαλύθηκαν και σβήστηκαν από τον αθλητικό χάρτη. Αυτό στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν έγινε, οπότε η ελπίδα για καλύτερες μέρες υπάρχει.

Το μήνυμα του προέδρου του ΑΣ, Νίκου Τσεκούρα

Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας και βάσει των δεδομένων που επικρατούν στον Ολυμπιακό Βόλου, ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Τσεκούρας στέλνει το μήνυμά του.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ιούνιος 1937-2 Ιούνιος 2023. 86 χρόνια παρουσίας του Ολυμπιακού Βόλου στην αθλητική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, και όχι μόνο. 86 χρόνια προσφοράς στη νεολαία μας. Ένας σύλλογος με γερές βάσεις παίζεις και χιλιάδες φίλους και οπαδούς. 86 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο απόστολος Πουργιάς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου.

86 χρόνια με χαρές και λύπες.

Μέσα από τα σπλάχνα του αναδείχθηκαν μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου σε όλη την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με την υποστήριξη των φίλων του, που δεν τον εγκαταλείπουν παρά την πίκρα τους και για άλλα 86 χρόνια θα είναι πρωταγωνιστής και στην πρώτη γραμμή τόσο στους αθλητικούς χώρους, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες.

Χρόνια πολλά Ολυμπιακέ του Βόλου»!

Φυσικά δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο…

…Όπως συνεχώς τονίζουν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, υπάρχουν κι άλλα τμήματα, που προσφέρουν στην πόλη και στον Αθλητισμό.

Το Μπάσκετ έχει προσφέρει τις δικές του χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, το Βόλεϊ με το τμήμα Γυναικών συνεχίζει την προσπάθειά του στη Β’ Εθνική, στην Κολύμβηση η προσπάθεια είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη, όπως και στην Τεχνική Κολύμβηση, ενώ Άρση Βαρών και Τζούντο προσπαθούν αν εκπροσωπήσουν επάξια τα χρώματα και το σήμα του Ολυμπιακού Βόλου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.