Δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας

Στον κακό αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης

Σε ένα γήπεδο με χλοοτάπητα σαφώς επηρεασμένο αρνητικά (σε σημείο που θύμιζε χωράφι…) από την έλλειψη φροντίδας αλλά και τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, με αντίπαλο αυτήν τη φορά τον Απόλλωνα Λάρισας, αφήνοντας καλά δείγματα ενόψει της πρεμιέρας της SL2, επικρατώντας με σκορ 3-0.

Παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα κακός, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς πώς θα γίνουν εκεί αγώνες πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Βαζάκα είχαν καλά διαστήματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα βρουν μπροστά τους στο πρωτάθλημα της SL2, αφού και οι δύο ομάδες είναι στον Βόρειο Όμιλο της κατηγορίας.

Δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος του αγώνα, ωστόσο δεν είχε την τελική προσπάθεια σε κάμποσες φάσεις, με τους παίκτες του να κάνουν την παραπάνω ενέργεια σε πολλές περιπτώσεις που οδηγούσε σε απώλεια της μπάλας. Πιο προσεκτικός ήταν ο Απόλλων Λάρισας, βγάζοντας κάποιες ευκαιρίες με τη σειρά του, με το παιχνίδι γενικότερα να είναι ισορροπημένο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 2’ είχαν ευκαιρία, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκούπρα από τα αριστερά, θα αναγκαστεί να διώξει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοβ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στο 14’  όταν μία προσπάθεια από αριστερά ανάγκασε σε έξοδο τον Νόρμαν που δεν μπλόκαρε την μπάλα και στη συνέχεια ο Βερνάρδος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουντουριώτης πέρασε όμορφα στην κίνηση την μπάλα στον Βερνάρδο αλλά ο Νόρμαν έκοψε την πορεία της με το πόδι στο πλασέ που επιχείρησε ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την άλλη, στο 25’ και στην προσπάθεια η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου να διώξει την μπάλα, ο Λίταινας έγινε αποδέκτης αυτής και σούταρε για να τη στείλει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ. Τρία λεπτά αργότερα και στο 28’ ο Κανούλας μετά από σέντρα από τα δεξιά θα πιάσει την κεφαλιά με τον Ξενοδόχοβ να είναι στην κατάλληλη θέση για να αποκρούσει την προσπάθεια του επιθετικού του Απόλλωνα Λάρισας.

Μία ενδιαφέρουσα φάση καταγράφεται στο 34’, αφού το φάουλ του Τίμπουε στον Ντουάρτε έμοιαζε να γίνεται οριακά εντός περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε φάουλ και όχι πέναλτι. Τελικά η εξέλιξη της φάσης με την εκτέλεση του φάουλ δεν έφερε κάτι καλό για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 42’ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού στη διεκδίκηση της μπάλας με τον αντίπαλό του ο Χάσεκ ήταν νικητής, για να την περάσει στον Βερνάρδο, που κινήθηκε από δεξιά παράλληλα με την εστία. Έτσι, κατάφερε να νικήσει τον Νόρμαν για το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται πάντως έντονα για οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού στο 45’ ο Κουντουριώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας και σχεδόν σε απόσταση αναπνοής νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με το γόνατο να σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0.

Ευκαιρίες και ένα ακόμη γκολ

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με κεκτημένη ταχύτητα, καθώς ο Βερνάρδος είχε νωρίς-νωρίς δύο ευκαιρίες με τον Βερνάρδο, στο 47’ και στο 49’, με την πρώτη να είναι σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στη συνέχεια, από  απόσταση αναπνοής μετά από πάσα του Μπάτροβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από την άλλη, στο 61’ ο Κουντουριώτης έκανε το σουτ μετά από ωραία ασίστ του Βερνάρδου, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 3-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά από λάθος της άμυνας του Απόλλωνα Λάρισας με τον Βερνάρδο να πλασάρει ωραία τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σκοράρει για τους «ερυθρόλευκους», μετά από μπαλιά του Μπάτροβιτς.

Με τον ρυθμό να μην είναι και τόσο καλός πάντως, από πλευράς Απόλλωνα Λάρισας στο 70’ ο Ζιάκας κινήθηκε από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, για να προσπαθήσει αρχικά ο Λίταινας και στη συνέχεια ο Κανούλας να σκοράρουν, με την μπάλα όμως να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Επίσης, στο 85’ ο Καπουράνης εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά το φάουλ για να πιάσει την κεφαλιά ο Λουκάς (σχεδόν μόνος του) όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται λίγα λεπτά αργότερα.

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Ξενοδόχοβ, Σκοπελίτης, Να’ά, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Ντουάρτε, Ξυδάς, Ντιαμπί, Κουντουριώτης, Χάσεκ, Βερνάρδος

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Φιλίποβιτς, Κόλα, Κόκας, Σουλεϊμάν, Βούγιοβιτς, Γραικός, Ασλανίδης, Χατζηπιρπιρίδης, Αμπουμπακάρι, Ασλανίδης, Κατσούκης, Μπάτροβιτς.

Απόλλων Λάρισας (Στράτσια): Νόρμαν, Γιαννίτσης, Καρρίκι, Λίταινας, Καλούσης, Σκούπρας, Μπαλογιάννης, Κανούλας, Χατζής, Τίμπουε, Αμπντάλα. Επίσης στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Λουκάς, Ζιάκας, Κοζού, Αστράς, Καπουράνης, Σούλτσε, Πετράκης, Ποτόσογλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.