Δεληζήσης στο «Magnesiasports»: «Ας αναλάβει και η Πολιτεία κάποια έξοδα»

Ζητώντας ν’ ανοίξει η συζήτηση για επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, λιγότερος για το πρωτάθλημα της Football League, αλλά για τη Γ’ Εθνική δεν έχει ειπωθεί απολύτως τίποτα, με τις ομάδες και τις διοικήσεις τους να περιμένουν τις εξελίξεις αλλά να αρχίζουν να νιώθουν και ιδιαίτερη πίεση βλέποντας ότι επικρατεί χαρακτηριστική αδράνεια. Οι φωνές για να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα των ομάδων έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους, μήπως και αρχίσει και κινείται κάτι, όπως αναφέρει για παράδειγμα και ο πρόεδρος της Δήμητρας Ευξεινούπολης, Αναστάσιος Δεληζήσης.

Ο ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετά, καθώς επισήμως η μόνη ενημέρωση που είχαν τα σωματεία ήταν για τη διακοπή του πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα το απόλυτο κενό. «Ανεπισήμως πολλά λέγονται και γίνονται εκτιμήσεις για το τι μπορεί να γίνει με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά επισήμως δεν μας έχουν πει τίποτε ακόμη και ισχύουν απλά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία. Ωστόσο κι εμείς πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει. Δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα μόνο για τις μεγαλύτερες κατηγορίες και για τη Γ’ Εθνική να μην υπάρχει καμία συζήτηση» αναφέρει ο πρόεδρος της Δήμητρας Ευξεινούπολης, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά του για την αδιαφορία που καταγράφεται από την πλευρά των αρμοδίων και των εκπροσώπων των επισήμων φορέων.

Το πότε μπορεί να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση στη Γ’ Εθνική παραμένει άγνωστο. «Θα πρέπει όμως όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που τροφοδοτεί το επαγγελματικό όλα αυτά τα χρόνια» συμπληρώνει ο κ. Δεληζήσης. Εκφράζει παράλληλα και την απορία αν το πρωτάθλημα αρχίσει και πάλι, πώς μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να μην υπάρχουν εκ νέου προβλήματα που θα οδηγήσουν σε μία νέα διακοπή. «Εμείς πληρώνουμε όταν χρειάζεται και πρόστιμα και κάρτες και παράβολα και ό,τι απαιτείται από έναν σύλλογο προς τις αρμόδιες Αρχές, και διαιτησία κτλ. Ας αναλάβει λοιπόν κάποια στιγμή και η Πολιτεία να καλύψει κάποια έξοδα, όπως για τα τεστ προκειμένου να γίνονται στις ομάδες και τις αποστολές και να είναι σε θέση να δίνουν τα παιχνίδια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που εκφράζονται οι συγκεκριμένες απόψεις από ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, αρκετές ήταν αυτές που σε συνεννόηση είχαν καταθέσει με επιστολές αιτήματα στην ΕΠΟ για οικονομική ελάφρυνση και στήριξη μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο ελάχιστα έγιναν αφού η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να μπορούν οι ομάδες να λειτουργήσουν έστω και στα βασικά και να καλύπτουν μέρος έστω των υποχρεώσεών τους.  Έστω και την ύστατη στιγμή ωστόσο κάτι θα πρέπει να γίνει όπως αναφέρουν σχεδόν όλοι και όχι μόνο ο πρόεδρος της Δήμητρας Ευξεινούπολης.

Το πότε μπορεί ν’ αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; Με βάση τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα έχει αγωνιστική δράση εντός του Δεκεμβρίου, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αγώνες από το νέο έτος και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως και εδώ αυτές οι προβλέψεις δημιουργούν προβληματισμό…

Ατομικό οι παίκτες και αναμονή…

Όπως στην πλειοψηφία των ομάδων που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα, έτσι και στη Δήμητρα Ευξεινούπολης οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν αρκεί σε βάθος χρόνου, με το θέμα της επανέναρξης των προπονήσεων να έρχεται πρώτο στην ατζέντα της όλης συζήτησης, μαζί με το αγωνιστικό.

Πάντως, η Δήμητρα ήταν από τις ομάδες που είχε το θάρρος να ενημερώσει ότι είχε δύο κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις της, με την πορεία της υγείας των δύο μελών της να εξελίσσεται ικανοποιητικά. Πιθανότατα αύριο θα υποβληθούν και πάλι σε τεστ, με την αισιοδοξία να επικρατεί αφού μέχρι στιγμής είναι ασυμπτωματικοί, ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά αυτή τη φορά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.